Samstag, 8. September 2012

Makuasioita

De gustibus (et coloribus) non est disputandum eli makuasioista (ja väreistä) ei voi kiistellä, sanoivat jo vanhat roomalaiset. Minun kipukynnykseni ylitti nyt kyllä tällainen (mielestäni tekokukan näköinen) orkidea, jonka näin Bauhausissa. Minulle sopisi paremmin siniset ruiskaunokit.
Kommentare:

 1. Huh huh. Tuosta tulee ihan mieleen ne karmeansiniset jouluvalot.

  AntwortenLöschen
 2. Tààlà muodin maassa tuntuu tekokukat olevan valitettavan muodissa, eh....ei kyllà meidàn kodissa. Mielummin vaikka ilman kukkia, kuin tekohengityksen kanssa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin, mutta nuo on eläviä kukkia, ne on tuollaiseksi siis jalostettu, vai mikä se oikea verbi on.

   Löschen
 3. Nuo kukat sopisivat hyvin venäläiselle hautausmaalle, siellä kun usein aidat on sinisiä ja kukat tekosellaisia.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sellainen hautausmaa me nähtiin Metsäpirtissä, sinisiä aitoja ja kamalia muovikukkia.

   Löschen
 4. Riippuu olisko noita yksi jotain hyvää taustaa vasten tai tuollainen kuormallinen...yksittäinen voisi olla todella hyvän näköinen...mutta ei kiistellä! :)
  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minulle vain valkoinen orkidea, jos pitää olla orkidea.

   Löschen
 5. Olisi kiva nähdä minkä näköinen tuollaisen kukan ostaja on. Olisiko tällainen: lila hattu, oranssi jakku, neonvihreät pitkiset, turkoosit korkeakorkoiset kengät, blondatut kiharat, vaaleanpunaisina loistavat huulet...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. :D En voi vastata kysymykseen, kun yksikään ihminen ei ostanut tuollaista, vaikka kyllä niillekin varmaan asiakkaita riittää.

   Löschen
 6. Ehkä jossain viidakossa tuollainen kukka olisi kaunis. Nyt lähden tarkistamaan Turun torin tilannetta, sillä kai noita syyskukkia pitää ostaa.

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä minä tuosta väristä tykkään jossakin muualla kuin tuollaisessa kloonatussa orkideassa.

   Löschen
 7. Katso hintaa. Oletan, että tässä on tehty sama temppu kuin sinisille hortensioille: kastellaan valkoiset orkideat rautasulfaatilla ja nostetaan hinta kaksinkertaiseksi. Luonnonvärisiä on jo kaikilla, mutta ei sinisiä.Pääasia, että kauppa käy.Ihmiset heittävät ne kuitenkin kukinnan jälkeen roskikseen. Sellainen näyttää olevan tapa: kertakäyttömentaliteettia.

  AntwortenLöschen
 8. Olen täällä myös nähnyt noita sinisiä ja täytyy kyllä sanoa, että erikoinen väri. En ostaisi itse.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En minäkään ikinä ja jos saisin lahjaksi, kukka kuolisi varmaan ihan heti. Yhden orkidean sain nopeasti tapettua, se oli kamala, tosin ei sininen.

   Löschen
 9. Niihin on varmaan ruiskutettu jotain väriä.Siniset ruusut ovat kyllä ihan kivoja...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luulen, että en tykkäisi sinisistä ruusuistakaan, mutta en ole tainnut nähdäkään sellaisia.

   Löschen
 10. Onpa kukkia, huh huh! Myös meillä kuolisi tuollainen kukka hyvin pian luonnollisen kuoleman. Tuliko sinne se luvattu + 30 astetta? Kateellisena kysyn, koska Helsingissä on tänään ukkostanut,satanut ja aikaisin aamusta aurinko paistanut. Meillä on tehty omenasosetta talven varalle pakastimeen. Pakastin on aivan täysi: mansikkaa, mustikkaa, puolukkaa ja mieheni pyytämää kalaa. Omenasoseet menevät jo ystävällisen naapurin pakkaseen. Mukavaa viikonloppua sinulle!HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt taitaa olla "vain" +27C, huomenna pitäis olla lämpimämpää. Varjoista paikkaa olen etsinyt meidän pihasta, terassilla on markiisista huolimatta liian kuuma. Teillähän on iso pakastin, kun noin paljon mahtuu.

   Löschen
 11. Nyt syksyllä olen ajatellut, että suurimmassa osassa Eurooppaa on vielä lämmin. Meillä on jo kylmä ja lämmityslaitteet olivat viime yönä ensimmäisen kerran kesän jälkeen päällä. Olisi kiva päästä kuukauden päästä lasten syyslomalla jonnekin pikapyrähdykselle, mutta lentojen hinnat ovat näin lähellä lähtöaikaa jo liian kovat.

  Valitettavasti meillä ei ole isoa pakastinta, mutta eipä siellä ole yllätyskätköjäkään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Syyskuussa voi täällä kyllä olla ihan kiva sää, mutta näin pitkään kestävää oikein upeaa kesäilmaa ei kuitenkaan tavallisesti ja esimerkiksi Hampurissa ei ole nyt näin lämmin.

   Löschen
 12. Onhan ne, värikkäitä,melkein kuin Välimeren läiskeet.

  AntwortenLöschen
 13. Kyllä mä noist värillisistkin tykkään, nykyäänhän kirjojenkin pitää sopis sisustulsen väreihin...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tunnen yhden perheen, joka on ostanut kirjahyllyynsä isot nahkaselkäiset kirjat, kaikki Nobel-kirjailijat. Valtavan painavia isoja kirjoja, joita kukaan ei vapaaehtoisesti ottaisi edes käteensä. Ihan vaan koristeeksi ostettu olohuoneeseen, yhtäkään riviä eivät ole takuulla lukeneet.

   Löschen
 14. Ei kyllä ole minunkaan mieleeni sininen orkidea....

  AntwortenLöschen