Freitag, 26. Oktober 2012

Min hatt den har tre kanter

Tämän viikon musiikillinen kohokohta oli tiistainen konsertti, jossa oli erikoinen instrumentti soolo-osassa, nimittäin harppu, joka on yleensä siellä orkesterin takaosassa piilossa. Nyt eteen lavalle tuli komea ranskalainen mies Xavier de Maistre, vaude mikä tyyppi ja soitti niin upeasti että. Olisin voinut kuunnella ihanaa soittoa silmät kiinni, mutta kun oli pakko koko ajan tuijottaa tuota komeaa ja sympaattista miestä.Kaveri sai standing ovations ja soitti sitten palkkioksi vielä kappaleen, josta tuli mieleen koulun ruotsin tunti, kun opettaja laulatti meillä Min hatt den har tre kanter. Jostain syystä tunnen sen ruotsalaiseksi lauluksi, vaikka sehän on alunperin saksalainen lastenlaulu Mein Hut, der hat drei Ecken...

Kommentare:

 1. Tuota musiikkia minäkin olisin voinut tuntikausia kuunnella. Eikä välttämättä tarvitse katsella komiaa miestä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mutta kun istuin 8.rivissä keskellä ja Xavier katsoi mua koko ajan silmiin, mitäs teet siinä muuta kuin ekstaasissa tuijotat takaisin.

   Löschen
 2. Katsos kun ei ollut vanha harppu niin pääsi ihan sooloa soittamaan.
  Vai on saksalainen kansanlaulu tuo ruotsalainen lastenlaulu:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ei kun saksalainen LASTENlaulu

   Löschen
  2. No kun nyt huudat noin, niin selvennyksen selvennys: Min hatt den har tre kanter on lastenlaulu. Saksanlielellä (alkuper.) se on Mein Hut, der hat drei Ecken. Musiikki on peräisin kansanlaulusta.... Tästä voisi vielä jatkaa eikä viisaammaksi tule. Monipuolinen historia siis yksinkertaisella pikku laululla, jota olen joutunut laulamaan niin paljon, että koko laulu on menettänyt hauskuutensa, samaa sarjaa on Pää olkapää polvet varpaat. Ja taas häivyttiin sivupoluille:-)

   Löschen
  3. Ennen luulin sitä ruotsalaiseksi lauluksi, mutta kun Allumies alkoi laulaa saksaksi, katsoin netistä, että se on saksalainen lastenlaulu. Ja nyt kun aloin tutkia asiaa tarkemmin, sain selville, että se on italialainen canzonetta, jota näköjään on käyttänyt teemana myös Paganini. Tästähän voisi tehdä oikein diplomityön.

   Löschen
  4. Vau! Tuosta versiosta pidin, samoin videosta muutenkin.

   Löschen
 3. Recuerdos de la Alhambra on niin ihana kappale,yleensä sitä kuulee kitaralla soitettuna(minäkin joskus kitaratunnilla soitin siitä osan..)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitenkäs jätin tämän kommentoimatta? Olin varmaan niin ihmeissäni, että osaat soittaa niin hyvin kitaraa.

   Löschen
 4. Suosittelisin sulle nyt matkakohteen nimen mukaan enemmän Hanoi Rocksia ja vaikka tätä kappaletta:http://www.youtube.com/watch?v=_bFkUjBYSPo

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei minunkaan, mutta tämä on suomalainen "maailmankuulu" bändi.

   Löschen
 5. Eilen olimme konsertissa, jossa soitti paikallinen kaupunginorkesteri ja eräs tunnettu jazz quartet. Katselin ihaillen orkesterin nuorta harpun soittajatarta, mutta ei hänen soittoaan muiden instrumenttien joukosta valittettavasti kuulunut.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niinhän se aina on, että harpulla on sivurooli.

   Löschen
 6. Toivottavasti hän ymmärsi pitää kanssasi silmäpeliä;-)

  Viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tietenkin ymmärsi, ai ai niitä hänen silmiään♥

   Löschen
 7. Voi laulaa myös "Ein Hund kam in die Küche" tai eroottisesti "Ich lieg im Bett und schwitze"....

  AntwortenLöschen