Montag, 1. Oktober 2012

Murphy lähettää terveisiä

Täällä sataa ja jos ei sada, on sumuista.  Kello kaksi yöllä mukana olevien ystäviemme kännykkä soi: heidän talonsa hälytyslaite soi. Naapurit eivät onnistuneet saamaan sitä sammumaan eivätkä päässeet avaimella/koodilla sisään. Sähkökatkon jälkeen monimutkainen elektroninen systeemi ei antanut kenenkään avata ovea. Neljä jääkaappia ja kaksi täyttä pakastinta ovat ilman sähköä. Eipä auttanut muu kuin ystäväpariskunnan mies lähti ajamaan autolla vaivaiset 800km kotiin ja siellä ne nyt yrittävät ohjelmoida systeemiä, jotta isäntä pääsisi sisälle. Pahimmassa tapauksessa taloon pitää murtautua.
Me muut patikoimme täällä sateessa ja sumussa. Onneksi hotellissa on sauna ja uima-allas. 

Kommentare:

 1. Miksihän mua rupes naurattamaan, vaikka tuohan on ihan kauhea asia!
  Tulee mieleen meidän naapuri, siellä soi ja soi ihan palohälyttimeltä kuulostava ääni eikä kukaan ollut kotona. Selvisi sitten, että se olikin herätyskello, joka oli alkanut herättää poissa olevaa talon väkeä.
  Kurja ilma, mutta kuitenkin kiva kuva.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä täällä kuulee usein vääriä hälytyksiä. Tällä kertaa meitä ei naurattanut, sillä kaikki meni mönkään, sillä meillä ei ole nyt täällä autoa, kun oltiin sen kaverin autolla eikä sekään ole iloinen, että joutuu ajamaan 1600km tosta vain noin ja vielä osittain aivan kamalassa liikenneruuhkassa.

   Löschen
 2. Huh,en ole koskaan tullut ajatelleeksi,että sähkökatko voi tehdä tuon hälytysjärjestelmän noin hankalaksi! Toivottavasti nyt ei ystävien sentään tarvinnut murtautua kotiinsa.Meillä on harmaata,tuli muutama tippa ja 31 astetta...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä tykkään, että mun autossakin on vielä hätävaralta ihan tavallinen avainkin eikä sellaista modernia elektronista juttua.

   Löschen
 3. No voihan kökkö. Onpa huonoa tuuria! Mutta onko siellä kaikilla noin hirveästi jääkaappeja, kun teilläkin oli muistaakseni kolme? ;-)

  Toivottavasti ilmat paranevat, vaikka onhan sateessa ja sumussa tietysti se hyvä puoli, ettei ole liian kuuma.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän kolmas on vaan käytössä, jos on isommat kekkerit ja pitää jäähdyttää juomia. Muuten on keittiössä normaali jääkaappi päällä ja kellarissa viiniä varten.

   Löschen
 4. Katos Murphya, kylläpä se kehtaa.

  AntwortenLöschen
 5. Voi ettà mikà epàonni...teillà molemmilla nyt sitten kun jàitte ilman toisen pariskunnan seuraa ja vielà sadettakin piisaa, blaaah! Onneksi on sauna <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se vaimo jäi kyllä tänne, miesparka on nyt saanut asian kuntoon ja tulee huomenna takaisin.

   Löschen
 6. Kun ensin luin vain otsikon, ajattelin että joku on taas katkaissut käpälänsä, mutta onneksi ei sentään sitä. Kyllä tuokin kuulostaa tosi hankalalta. Esimakua tälle sähköstä riippuvalle elämälle ja sille, miten tekniikka meitä hallitsee.

  Toivottavasti säät paranevat edes!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niillä on kyllä vähän liian ihmeelliset vekottimet talossaan. Ovea lukitessa saattaa tulla näytölle teksti, että yläkerran kylppärin vessan ikkuna on pari senttiä auki. Ei niillä ole niinkuin meillä, että painetaan ovi kiinni ja lukitaan ihan tavallisella avaimella. Meille ei olisi siis voinut käydä noin.

   Löschen
 7. Kaunis kuva. Rentouttavaa loman jatkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sateen takia en ottanut edes kameraa mukaan, mutta kännykällä halusin ammut kuvaan.

   Löschen
 8. Aina ei kaikki mene ihan putkeen, mutta teillä on kyllä nyt tosi huonoa tuuria! Toivottavasti kaikki saatiin kuntoon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Asia saatiin kuntoon ja kaveri ilmestyi tänä aamuna aamiaispöytään. Ajoi 31 tunnin aikana 1700km autolla, onneksi hän on todella hyvä ja varma kuski.

   Löschen
 9. Otsikosta minäkin heti kuvittelin että joku on taas telonut käpälänsä. Kaikkea sitä sattuukin. Jääkaappien määrää jäin ihmettelemään.. onkohan osa viileäkaappeja, niitä minäkin haluaisin, monta.
  Mukavaa tarpomista, ei ainakaan hiestä märkänä.

  AntwortenLöschen
 10. Niin ne ajat muuttuu ja asiat vaikeutuu. Mun lapsuudessani maalla laitettiin luuta oven taakse, kun lähdettiin pois kotoa. ;-)
  Hyvä että asia tuli kuntoon! Hyvää loman jatkoa!

  AntwortenLöschen