Samstag, 8. Dezember 2012

Autoja, varkaita, kerjäläisiä ja lunta

Muutama päivä sitten, kun ystävämme katsoivat aamulla ikkunastaan ulos, heidän pikku Smartissaan oli paperilappu, joka osoittautui viestiksi poliisilta. Auton konepelti oli auki ja tuulilaasinpyyhkijät hävinneet. Poliisi pyysi ottamaan yhteyttä.
Poliisiauto oli yöllä sattunut ajamaan heidän kadulleen ja nähnyt pyöräilijän, jolla oli iso kassi kädessä ja joka ajoi kovaa vauhtia pakoon huomattuaan poliisiauton ja heitti kassinsa kadulle ja häipyi jonnekin kujalle, jonne ei pääse autolla. Kassissa oli Smartin tuulilasinpyyhkimet ja niistä löytyi poliisille tutun kaverin sormenjäljet. Kaveri on bulgarialainen, joka tulee aina talveksi Saksaan anomaan sosiaaliavustusta ja päätyökseen varastaa tavaraa ja myy sitä netin kautta. Näitä bulgarialaisia ja romanialaisia tulee tänne bussilasteittain.

Itselläni on bulgarialainen tuttu, joka lähetti minulle keväällä ikivanhan kuvani, joka on kuulemma ollut vuosisatojakymmeniä hänen yöpöydällään. Ilmeisesti minun olisi pitänyt liikuttua kovasti asiasta. Toisella sivulla kirjettä päästiin sitten asiaan: hänen tyttärensä opiskelee Englannissa taloustieteitä ja minut oli valittu kustantamaan se opiskelu. Olen joka joulu lähettänyt naiselle rahaa, kiitosta en ole montaakaan kertaa kuullut ja nyt saisin sitten maksaa ihan vieraan ihmisen opiskelut jossain eliittiyliopistossa, "kun se tulee niin kalliiksi". Ei kiitos. Vastasin kohteliaasti, että kummipoikani haluaisi myös mielellään Lontooseen opiskelemaan, mutta ei ole varaa. Luulenpa, että yhteydenpito loppui siihen. Tai voisihan sitä lähettää hänelle raamit sitä valokuvaani varten.

Omasta autostani ei ole varastettu mitään, mutta se onkin nyt hyvässä piilossa, sillä tänä aamuna se näyttää tällaiselta:

Talvi on tullut tännekin ja jatkuu kuulemma sunnuntaihin saakka.

21 Kommentare:

 1. Röyhkeää! Onkohan tuon "ammatin" harjoittaminen niin tuottavaa, että kannattaa tulla jopa tänne saakka sitä harjoittamaan ja keräämään kassiin kulhoja, kippoja, kelloja, puhelimia.... mitä nyt vain käteen sattuu tarttumaan.
  Hei kuule, lähetä sille se raami:-D:-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ennen täällä meni autot puolalaisille à la "heute gestohlen, morgen in Polen", mutta nyt on hommat etelämmästa tulevien hanskassa.
   Menen muutenkin viemään Vietnamista ostettua fotografiikkaa kehystettäväksi, samalla reissulla ostan kauniit raamit siihen vanhaan kuvaani.☺

   Löschen
 2. Autoja meilläkin on, pihassa jopa 4 kpl (yhdessä tosin ei ole enää pyöriä). Varkaita täällä ei tähän asti ole näkynyt eikä kerjäläisetkään tänne asti eksy, eikä niitä talvisaikaan täällä kaupungillakaan näy. Lunta meillä on ja lisää tulee varmaan vielä monta kuukautta.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä tämä joulunalusaika on sesonki varkaille. Noilla varaskoplilla on usein apulaisena lapsia mukana, ne mahtuvat sisään pienemmistäkin ikkunoista.

   Löschen
 3. Voi hurjaa! Aikamoista röyhkeyttä tuo.Ja olipa liikuttava tarina sillä bulgarialaisella tutullasi,ihan sinun kuvasikin siinä silmien edessä,mutta liikaa on liikaa;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Musta oli tosi naurettavaa ensin kirjoittaa sivu meidän ystävyydestä ja sitten opintotukea. Hän on kyllä ennenkin kerjännyt, on pitänyt lähettää Suomesta pukukankaita sun muuta.

   Löschen
 4. Nautihan talvesta, huomiseen saakka. Mukavaa lauantai-iltaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On nautittu, tänään on ollut postikortti-ilma, ihan kuin Suomessa.

   Löschen
 5. Se on kyllä merkillistä tuo varastaminen. Että joku voi vaan ottaa toisen omaa. Varaa on kuitenkin bussilippuun...

  Onpas teillä talvista.

  AntwortenLöschen
 6. Meidänkin auto on hienon valkoisen peitteen alla.
  Nautitaan talvesta niin kauan kuin sitä piisaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Väittivät, että se lumi sulais jo huomenna, mutta tiedä häntä.

   Löschen
 7. Kommentoin jo kerran, mutta joku senkin on pöllinyt. Ei olis kyllä kannattanut. Tutultani vietiin tänään Hesassa metrossa repun sisällä olevasta taskusta lompakko, kuoletti kortit heti.

  Minkälaiset raamit lähetit? ;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ja meidän tyttö kun oli tänään porukkansa kanssa ostoksilla, hävisi täynnä oleva ostoskärry oudosti. Löytyi sitten muualta jätettynä ja tarkistettuna, olisiko kärryssä olleen takin alla ollut vaikkapa laukku lompakkoineen. Ei ollut. Tuosta täällä nyt lehdissä varoitellaan eniten.

   Löschen
  2. Täällä on aina pitänyt sanoa suomalaisille vieraille, että pitäkää huoli käsilaukusta älkääkä laskeko matkalaukkua käsistänne asemalla ilman että koko ajan vartioitte. Itse olen aina tarkkana kuin porkkana ja kun tulen Suomeen, ajattelen, että hienoa, nyt ei tarvi koko aikaa valvoa tavaroitaan, mutta taitaa sielläkin muuttua asiat.

   Löschen
 8. Ehkä kanattaisi ajatella hiukan ennenkuin lähtee kirjoituksissa näin asenteelliselle ja lietsovalle linjalle.
  Ystävälliset terveiset ja hyvää adventtiaikaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No voi harmi, jos olet päässyt siihen käsitykseen, että postaus on lietsovalla linjalla. Ilmeisesti käsitit, että halusin yleistää ja väittää, että kaikki bulgarialaiset ovat varkaita tai kerjäävät. En todellakaan halunnut sellaista sanoa ja toivon, että fiksut lukijani sen tietävät. Rikollisia on joka maassa, jopa Suomessa. Olisi kiva, jos anonyyminä kommentoidessasi käyttäisit jotain nimimerkkiä, että pystyisin vähän erottelemaan anonyymit toisistaan. Rauhallista adventtiaikaa sinullekin<3

   Löschen
 9. Anonyymi, minusta ei ole asenteellista ja lietsovaa linjaa, jos mainitsee jonkun epäkohdan ja miksi silloin ei saisi kertoa kansallisuutta!

  Minusta eräs anonyymi teki islamin vihaajan vain siksi, että en siedä sitä, miten koraania tulkitaan naisten ja tyttöjen alistamiseksi.

  Jos kehtaa esittää mielipiteen, niin kiitos sitten omalla nimellä, sillä pitäähän mielipiteensä takana seisoa.

  ***

  Allu, kiva että teillä on lunta!Ja älä pahoita mieltäsi anonyymeistä, bitte!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noi on tosiaan ihan faktoja mistä kirjoitin. En minä mitään henkilöllisyystodistusta vaadi, ihan nickname riittäis. Tietäis sitten aina, onko kyseessä joku troll vai ihan vaan (konstruktiivisesti kritisoiva) lukija.

   Löschen
 10. Johan on, että autostakin varastetaan tuulilasinpyyhkimet!! Uskomatonta röyhkeyttä - en voi ymmärtää ihmisiä, joilla ei ole omatuntoa ... Ja tuo 'kirjekaverisi' - on siinäkin, että kehtaa pyytää moisia muka ystävänä ... ! Lähetä sille ne raamit valokuvallesi :D :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nykyään ei kuulemma varasteja niin paljon autoja, enemmän varaosia, joita voi myydä helpommin.

   Löschen