Montag, 21. Januar 2013
Vietnamilaiset kevätkääryleet
500g vähärasvaista jauhelihaa
200g katkarapuja
100g jokirapuja
5 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
muutama sieni (me laitoimme korvasieniä, jotka liotettiin ja keitettiin ensin 10 min.)
50g lasinuudeleita (liota vedessä ja pilko)
puolikas porkkana
pippuria
suolaa
1 tl sokeria
1 rkl kalakastiketta
Kaikki aineet pilkotaan pieneksi ja sekoitetaan keskenään isossa kulhossa.
Lisäksi tarvitaan riisipaperia, joka kostutetaan lämpimän märän pyyheliinan sisällä niin kosteaksi, että se ei murru. Me käytimme pyöreää mallia, koska Allumiehen kokkikurssilla Vietnamissa käytettiin sellaista.
Riisipaperin keskelle laitetaan taikinasta pötkylä ja riisipaperi taitetaan ensin pötkylän päistä keskelle ja sen jälkeen rullataan kiinni alareunasta ylöspäin. Kääryleistä ei saa tehdä liian kiinteitä, muuten ne saattavat "puhjeta" auki.
Kevätkääryleet paistetaan kasvisöljyssä kullanruskeaksi. Kuvassa ne ovat ennen paistamista. Annoksesta saimme vähän yli 20 kappaletta.
Kastike:
3 pientä chilipalkoa
3 pieneksi pilkottua valkosipulinkynttä
pilkottuja maapähkinöitä
1 rkl sokeria
3 tl sitruunamehua
3 tl kalakastiketta
3 tl vettä
Kaikki aineet sekoitetaan.
Sen lisäksi meillä oli myös kaupasta ostettua hapanimelää chilikastiketta.
Loppujen lopuksi aika helppotekoinen ruoka ja vieraamme olivat oikein tyytyväisiä.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Nam. Meillä myös kevätkääryleet on kovassa huudossa. teen ne yufkataikinaan ja silläkin onnistuu oikein hyvin.
AntwortenLöschenYuafkaa löytyy täältä myös turkkilaisista kaupoista.
LöschenTuli yksi aaaaa liikaaaa.
LöschenLecker, lecker!
AntwortenLöschenIch sollte mich mal wieder bei Euch einladen.
Gerne
LöschenJa taas saivat vieraat nauttia tarjoilustanne. Näitä pitäisi tehdä itsekin, kun vietnamilaisystävämme ovat muuttaneet pois täältä eivätkä niitä meille enää tarjoa.
AntwortenLöschenAikaisemmin suurta herkkuamme olevia korvasieniä emme ole käyttäneet enää vuosiin, kun niiden käsittelysuositukset jatkuvasti muuttuvat.
Me kyllä selvittiin hengissä korvasienistä ja ollaan selvitty ennenkin, mutta muistan, että sukulaiseni olisi saanut sota-aikaan jonkunlaisen myrkytyksen, kun eivät olleet käsitelleet niitä oikein.
LöschenTuollaiset ovat ihania:) Olen joskus tehnyt,mutta ilman lihaa tietenkin.Katkaravuilla;D
AntwortenLöschenVietnamissa saatiin joskus ihan vegetaarisiakin ja nekin oli hyviä.
LöschenMitä kummaa on lasinuudeli? Ovat varmaan herkullisia, en olekaan vuosiin syönyt.
AntwortenLöschenGlasnudel (hihi), tehdään mungopavun tärkistä (apua, onko Stärke suomeksi tärkki?) ja vedestä ja näyttää
Löschentältä
Tarkoitin kyllä kevätkääryleitä herkullisiksi. :) Stärke tarkoittaa tässä varmaan tärkkelystä (on myös suomeksi tärkki).
LöschenTeillä tosiaan käy paljon ruokavieraita ja jaksat tehdä vaivalloisia ruokia. Itse en tykkää (osaa..) vieraille kokata. Leipomukset onnistuu paremmin ja tänään yllätysvieras sai tekemiäni karjalanpiirakoita.
AntwortenLöschenMeillä on kyllä tässä kuussa ollut joka viikonloppu ruokavieraita. Rupesi tekemään mieli karjalanpiirakoita, jospa joskus yrittäisin leipoa niitä itse.
LöschenKävin tuossa juuri oikein urakalla lukemassa sun postauksia. Erityisesti pidin videoista. Etenkin tuo kuuropojan opetus pikkuveljelle oli tosi söpö. Ja tosi hubaisa tuo sun marimekon yöpaidassa vierailu. Voin vain kuvitella kuinka olit hämmästynyt kun mies pyysi sua lähtemään kylään yöpaidassa, hih :D
AntwortenLöschenTosi liikuttava se onkin, se kuuro poika.
LöschenSluuurpsis!
AntwortenLöschen