Montag, 21. Januar 2013

Vietnamilaiset kevätkääryleet


500g vähärasvaista jauhelihaa
200g katkarapuja
100g jokirapuja        
5 salottisipulia          
2 valkosipulinkynttä
muutama sieni (me laitoimme korvasieniä, jotka liotettiin ja keitettiin ensin 10 min.)
50g lasinuudeleita (liota vedessä ja pilko)
puolikas porkkana
pippuria
suolaa
1 tl sokeria
1 rkl kalakastiketta

Kaikki aineet pilkotaan pieneksi ja sekoitetaan keskenään isossa kulhossa.



Lisäksi tarvitaan riisipaperia, joka kostutetaan lämpimän märän pyyheliinan sisällä niin kosteaksi, että se ei murru. Me käytimme pyöreää mallia, koska Allumiehen kokkikurssilla Vietnamissa käytettiin sellaista.
Riisipaperin keskelle laitetaan taikinasta pötkylä ja riisipaperi taitetaan ensin pötkylän päistä keskelle ja sen jälkeen rullataan kiinni alareunasta ylöspäin. Kääryleistä ei saa tehdä liian kiinteitä, muuten ne saattavat "puhjeta" auki.
Kevätkääryleet paistetaan kasvisöljyssä kullanruskeaksi. Kuvassa ne ovat ennen paistamista. Annoksesta saimme vähän yli 20 kappaletta.








Kastike:  
3 pientä chilipalkoa
3 pieneksi pilkottua valkosipulinkynttä
 pilkottuja maapähkinöitä
1 rkl sokeria
3 tl sitruunamehua
3 tl kalakastiketta
3 tl vettä
Kaikki aineet sekoitetaan.

Sen lisäksi meillä oli myös kaupasta ostettua hapanimelää chilikastiketta.

Loppujen lopuksi aika helppotekoinen ruoka ja vieraamme olivat oikein tyytyväisiä.


Kommentare:

  1. Nam. Meillä myös kevätkääryleet on kovassa huudossa. teen ne yufkataikinaan ja silläkin onnistuu oikein hyvin.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Yuafkaa löytyy täältä myös turkkilaisista kaupoista.

      Löschen
    2. Tuli yksi aaaaa liikaaaa.

      Löschen
  2. Lecker, lecker!
    Ich sollte mich mal wieder bei Euch einladen.

    AntwortenLöschen
  3. Ja taas saivat vieraat nauttia tarjoilustanne. Näitä pitäisi tehdä itsekin, kun vietnamilaisystävämme ovat muuttaneet pois täältä eivätkä niitä meille enää tarjoa.
    Aikaisemmin suurta herkkuamme olevia korvasieniä emme ole käyttäneet enää vuosiin, kun niiden käsittelysuositukset jatkuvasti muuttuvat.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me kyllä selvittiin hengissä korvasienistä ja ollaan selvitty ennenkin, mutta muistan, että sukulaiseni olisi saanut sota-aikaan jonkunlaisen myrkytyksen, kun eivät olleet käsitelleet niitä oikein.

      Löschen
  4. Tuollaiset ovat ihania:) Olen joskus tehnyt,mutta ilman lihaa tietenkin.Katkaravuilla;D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Vietnamissa saatiin joskus ihan vegetaarisiakin ja nekin oli hyviä.

      Löschen
  5. Mitä kummaa on lasinuudeli? Ovat varmaan herkullisia, en olekaan vuosiin syönyt.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Glasnudel (hihi), tehdään mungopavun tärkistä (apua, onko Stärke suomeksi tärkki?) ja vedestä ja näyttää
      tältä

      Löschen
    2. Tarkoitin kyllä kevätkääryleitä herkullisiksi. :) Stärke tarkoittaa tässä varmaan tärkkelystä (on myös suomeksi tärkki).

      Löschen
  6. Teillä tosiaan käy paljon ruokavieraita ja jaksat tehdä vaivalloisia ruokia. Itse en tykkää (osaa..) vieraille kokata. Leipomukset onnistuu paremmin ja tänään yllätysvieras sai tekemiäni karjalanpiirakoita.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä on kyllä tässä kuussa ollut joka viikonloppu ruokavieraita. Rupesi tekemään mieli karjalanpiirakoita, jospa joskus yrittäisin leipoa niitä itse.

      Löschen
  7. Kävin tuossa juuri oikein urakalla lukemassa sun postauksia. Erityisesti pidin videoista. Etenkin tuo kuuropojan opetus pikkuveljelle oli tosi söpö. Ja tosi hubaisa tuo sun marimekon yöpaidassa vierailu. Voin vain kuvitella kuinka olit hämmästynyt kun mies pyysi sua lähtemään kylään yöpaidassa, hih :D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tosi liikuttava se onkin, se kuuro poika.

      Löschen