Dienstag, 26. Februar 2013

Fotokirja

Fotokirjani Vietnamin matkasta onnistui hyvin. Siinä on vähän yli 80 sivua ja se on painettu oikealle kiiltävälle fotopaperille. Viime viikon kahdelle vieraspariskunnallemme taisi tulla aviokriisi, kun vaimot alkoivat haukkumaan miehiänsä, miksi ne eivät osaa tehdä tuollaisia kirjoja. Eihän siihen miestä tarvita, ajatteli suomalaisemäntä, I am woman, hear me roar.

19 Kommentare:

 1. Ai nuokin olivat mukana teidän matkalla ☺☺. Fotokirjat ovat kyllä hyvä keksintö. Tähän saakka olen minäkin ollut tyytyväinen tuloksiin ja nythän vienkin haluamani kuvat saman tien ifolorin kuvakirjaohjelmaan odottamaan.
  Tässä maassa ei varmaan montaa miestä löydy, joka noita kirjoja väsäisi, naisten hommaa se on ainakin mun tuttavapiirissäni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä käytän kölniläistä firmaa, ifolorhan on sveitsiläinen yhtiö. Tosin heidän kautta tilasin tai siis Suomen ifolorista veljelleni jouluksi seinäkalenterin, kun se lähetettiin sitten suoraan hänelle. Näillä oli täällä nyt jotain aivan uutta fotopaperia ja huomaa kyllä eron entisiin kirjoihin,jotka ei kyllä huonoja olleet nekään.

   Löschen
 2. Häh, ei ole tullut edes mieleen että mieskin voisi.. Aika homma noissa kuitenkin kun niitä kuvia tulee niin pilvin pimein eikä aina pysy ajan tasalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitä enemmän kuvia, sitä kamalampi työ. Lajittelin ne ensin niin, että poistin suuren määrän. Sitten lajittelin toiseen kansioon ne aivan parhaat. Ja siitäkin sitten vielä karsin. Matkakaverit, jotka ottivat yli 2000 kuvaa, eivät ole vielä jaksaneet lajitella. Minä taisin ottaa vain 500 kuvaa.

   Löschen
 3. Totta, eihän se kirjan tekeminen ole sukupuolesta kiinni. :) Minäkin teen usein valokuvakirjoja, niiden kanssa puuhastelu on suorastaan koukuttavaa! Teidän matkakirjanne lopputulos näyttää hienolta - ja olette kai filmaattinen pariskunta. ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä me niin filmitähden ja valokuvamallin näköisiä ollaan, että ei tarvi yhtään hävetä. :D

   Löschen
 4. Minä sain myös meidän toisen turkki-kirjamme tehtyä. Nyt se odottaa anoppilassa jotakin joka voisi sen tuoda tänne. Toivottavasti sekin onnistuu, on sen verran kallista hommaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se kyllä kallista, tuokin olisi normaalisti maksanut kai 150 euroa, mutta sain alennuskupongilla reilun alennuksen ja sitten pistin vielä miehen nimellä, kun uudet asiakkaat sai 20 euroa lisäalennusta.

   Löschen
 5. No ei todellakaan...Meillä mies vain käy väliin katselemassa, mitä olen saanut aikaseksi. Ei siihen mitään avioriitoja tarvitse. Mukavasti tuossa on muistot tallella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä mies ei ota yhtään ainoaa valokuvaa ja minusta ei juuri ole valokuvia, mutta lapsena isä ottikin niitä liikaa, sain siitä tarpeekseni. Halong Buchtin kuvan otti oma-aloitteisesti yksi matkatoveri.

   Löschen
  2. Sama täällä. Tai siis mies kyllä kuvaa, jos minä pyydän. Mutta kun en fotomallina ole niin hyvä, niin harvoinpa pyydänkin.

   Löschen
 6. Fotokirjat ovat kyllä mahtava keksintö! Monta kertaa on tullut mieleen tehdä sellainen,mutten ole tehnyt.Pojan häissä kesällä olivat tehneet molempien lapsuuden ja myöhemmän ajan kuvista fotokirjan ja morsiamen kaverit tekivät polttareista fotokirjan;oli hauska;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se kirja vaan niin kätevä. Vieläkin ajattelen kauhulla niitä kamalia määriä dioja, joita isän kuoleman jälkeen jouduimme lajittelemaan ja miettimään mitä niiden kanssa tekisi.

   Löschen
 7. Mutta Saksa on Saksa eikä tietyt asiat kai koskaan muutu (kuulin taas näitä tasa-arvoon liittyviä asioita...). Mutta kirja on hieno. Tuliko teille sitten myös Oscarit?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sanotaan nyt vaikka, että tuli 1/4 Oscaria, kun Waltzin isä on saksalainen ja Waltz sai vasta muutama vuosi sitten myös Itävallan kansalaisuuden.
   Kyllä täälläkin asiat jonkin verran muuttuu tai on muuttuneet sinä aikana kun olen täällä asunut, mutta "die Mühlen mahlen langsam"

   Löschen
 8. Tyttäreni tehnyt noita perheestään ja lapsistaan, minunkin pitäisi tehdä matkoistani, kätevää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. kannattaa kyllä tehdä, niitä katsookin sitten useammin kuin muita kuvia

   Löschen
 9. Mahtavaa!
  Mullakin on ollut tarkoitus tehdä matkoista tuollaisia kirjoja, mutta aina on jäänyt ... ja nyt ois ihan hirvittävä urakka (ja kallis!) tehdä kaikki kerralla ... mutta ehkä saan aloitettua pikkuhiljaa jossain välissä :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En minäkään näitä ala joka viikonloppureissusta tekemään, mutta nuo kaukomatkat on kiva panna kirjaan.

   Löschen