Dienstag, 19. Februar 2013

Gaudia gaudin kanssa

Saksan kielessä käytetään ihan yleisesti lainasanaa Gaudi, joka tarkoittaa iloa, nautintoa, huvia ja Barcelonan Gaudi toi meille kaikkea sitä. Pidän hänestä kovasti, vaikka Sagrada Familia ei olekaan minun kirkkoni. Poikkesimme tietenkin hänen suunnittelemaansa Casa Milaan eli ns. La Pedreraan eli "kiviröykkiöön", joka on yksi Barcelonan modernismin mahtavimpia rakennuksia ja sekin on tietenkin Unescon maailmanperintölistalla. Se on  muistaakseni viimeinen Gaudin suunnittelema asuinrakennus, sen jälkeen hän omistautui kokonaan Sagrada Familian suunnittelemiselle.

Talon katollekin sai kiivetä ihailemaan kaupunkimaisemaa, kuvassa tosin vähän utuinen.

Yhteen kerrokseen oli sisustettu ylhäisöperheen asunto.

Casa Comalat on sitten jo modernismin toisen sukupolven tuotantoa.

Casa Vicens on taas Gaudin ensimmäisiä taloja, tässä siitä vain osa, kun toinen puoli oli taas niin varjossa ja toinen niin auringossa, että oli vaikea kuvata.

Casa Fusterissa on upea luksushotelli, kävimme siellä kurkkimassa ja olivat kovin ystävällisiä ja antoivat meidän ihailla ja ihmetellä.


Ja löytyyhän Barcelonasta muitakin rakennustyylejä.


Kommentare:

 1. Minä en silloin Barcelonassa viitsinyt mennä sinne ylös La Sagrada Familiaan,vaan odotin ulkopuolella;D
  Casa Mila ja muutkin Gaudin suunnittelemat talot ovat niin ihania:) Kävittekö Picasso museossa tai Miron museossa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Miron museossa käytiin, mutta Picasso-museoon oli vapaa sisäänpääsy ja jono kulki suunnilleen läpi koko Barcelonan ja eikä oltais jaksettu seistä tuntikausia.

   Löschen
 2. Hauskoja, erilaisia rakennuksia. Ovat aivan mun makuuni! Tulee mieleen Hundertwasser, jonka rakennuksissa ei myöskään näy suoria seiniä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä mekin siellä aina tuumattiin, että Hundertwasser on kyllä saanut paljon vaikutteita Gaudilta.

   Löschen
 3. Hundertwasser tuli minullekin mieleen. Ne tosin ovat myös niin iloisen värisiä, että pakolla hymyilee, kun sellaisen näkee. Mutta kyllä tuota Gaudiakin voisi ihailla...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosiaankin värikkäitä ne Hundertwasserit. Joskus kauan kauan sitten meillä oli jotain julisteita seinällä, mutta sitten välillä jo kyllästyin.

   Löschen
 4. Casa Mila in upea taideteos! Kiva kun paasitte katolle ja asuntoon. Meidan aikaan se ei tainnut olla auki.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se kyllä kiva nähdä ylhäältä ja sisältäkin.

   Löschen
 5. Oi kiitos Allu, näitä minäkin olisin katselemassa ja kiipeämässä kaikkialle minne sallitaan. Jos pääsisin Barcelonaan. Me ajetaan sinne minne päästään. Lentäminen on niin kallista näin isolla porukalla? Espanja taas vaatisi jo aikamoisen kiekauksen, joten taitaa nyt jäädä meitä saavuttamattomiin. Onneksi on nämä toisten matkat ja blogit.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olis se Espanja kyllä turhan kaukana Turkista, ei mekään välttämättä viitsittäis sinne tai ainakaan etelä-Espanjaan autolla ajaa. Barcelonaan on "vain" 1300km, mutta moottoritiemaksuihin menisi jo enemmän rahaa kuin lento maksaa.

   Löschen
 6. Mukavia rakennuksia. Kiva, että ainakin sinun kanssasi pääsin käymään Barcelonassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sinne voi mennä helmikuussakin, silloin et ole vielä Suomessa. :D

   Löschen