Montag, 4. März 2013

Perunatimbaalit

Ystäväni Claudia on kääntänyt keittokirjasarjan The Culinary Chronicle englanniksi ja olen saanut häneltä vuosien mittaan monta tiiliskiven painoista upeaa keittokirjaa, joista löytyy aina kivoja reseptejä.



Lauantaina muistui mieleen, että voisi taas kokeilla lisukkeeksi vieraille perunatimbaalia, joka on helppo tehdä ja maistuu ainakin meille hyvin.

Perunatimbaali

henkeä kohti otetaan
100g perunaa
2 rkl maitoa
50g raastettua parmesaania
vähän suolaa
pippuria

Perunat keitetään, kuoritaan ja pienennetään haarukalla.
Maito, juusto ja mausteet lisätään.
Massa laitetaan voideltuihin timbaalivuokiin (pieniin vuokiin).
Paistetaan uunissa +180C noin 20 min.



(Kuvassa timbaalit ennen paistamista.)

Voi jukra! Katsoin huvikseni Amazonista noita keittokirjoja. Yksi niistä, joka minullakin on, on tarjolla hintaan 689,90 euroa!!! Pitääköhän hankkia kassakaappi?






13 Kommentare:

  1. Hui hurja,mikä hinta noilla keittokirjoilla! Mutta perunatimbaalit olivat varmaan hyviä!

    AntwortenLöschen
  2. Perunatimbaalit on niin halpa ja varmaan hyväkin ruoka, että ajattelin tehdä sitä nyt joka päivä. Saan sitten säästettyä rahaa yhteen opukseen:-))

    AntwortenLöschen
  3. Minä tykkään kaikista uunissa tehdyistä perunaruuista...en tosin Pommeksista. Onko tämä ystäväsi Claudia sama kuin miljonääriystäväsi? Bei den Preisen könnte man es sicherlich werden.
    Maikki

    PS. Meillä yhä paistaa aurinko (ei tosin nyt illalla), on kyllä vähän viileenpää!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei ole miljonääri, Claudia on kääntäjä, kääntää englanniksi, mutta ei romaaneja vaan yleensä jotain kulttuurikirjallisuutta ja myös tuon keittokirjasarjan.

      Löschen
  4. Huh mikä hinta! Toivottavasti kääntäjä on saanut kunnon palkkion teoksista.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei kai ne kääntäjäparat koskaan tarpeeksi hyvää palkkiota saa, heitä arvostetaan liian vähän.

      Löschen
  5. Ainakaan niitä keittokirjoja ei kannata ihan näkyville jättää ja mielellään käsittele niitä silkkihansikkain. Ettei tule jälkiä! Ovat ne arvokkaita.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Nuo kirjat ovat niin isoja ja painavia, että en ole niitä koskaan edes keittiöön vienyt, vaan kopsannut reseptin käsin.

      Löschen
  6. Tätäpä ruokaa minun täytyykin kokeilla!

    AntwortenLöschen
  7. Voi apua! Todellakin täytyy hankkia kassakaappi, sillä sillä joka tuon kirjan ihan rehellisin keinoin hankkii ei ole varaa ostaa enää ruokaa!!!

    AntwortenLöschen