Mittwoch, 3. April 2013

Elsassin hotelli ja taidemuseo

Hotellimme oli todella viehättävä paikka, jossa oli onnistuneesti yhdistetty vanhaa ja modernia arkkitehtuuria, juuri sellaisestahan minä tykkään.
Oikealla puolella oli sininen ristikkotalo


ja vasemmalla puolella punainen


ja siinä välissä oli moderni aamiaishuone ja upea lasinen takka, jossa paloi - kiitos kylmän sään - jatkuvasti tuli.

Muutaman minuutin automatkan päässä hotellista on Würthin museo. Würth on saksalainen teollisuusyritys ja omistaja on kerännyt valtavasti taidetta ja heidän museoitaan on Euroopassa useampiakin. Nyt tässä Ranskan museossa oli näyttely L'appel de la forêt , jonka teemana oli metsä ja puut.  Näyttely oli alunperin Saksassa vuonna 2011 eli metsän kansainvälisenä vuotena ja näytteillä oli hyvinkin kuuluisien taiteilijoiden teoksia. Makuuasennossa tuossa edessä on mm. Christon puu, taustalla vihreä Hockneyn taulu, jonka näyttelyssä kävin joku aika sitten, mutta tuo taulu ei tainnut olla siellä mukana.


Suomalaisten taiteilijoiden töitä ei ollut esillä, vaikka tämä itävaltalaisen Alexander Rothaugin maalaus olisi mielestäni melkein käynyt suomalaisesta.Kommentare:

 1. Tuosta sinisestä ristikkotalosta pidän. Elsassissa näyttää kevät kuitenkin olevan pidemmällä kuin täällä Berliinissä. Meillä on edelleen lunta maassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä taitaa tosiaan olla pitkä talvi, meillä sentään vihreää ja monet kukat kukkii.

   Löschen
 2. Olipa siellä tosiaan jo vihreää! Täällä on edelleen sinivalkoista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivottavasti lumi häipyy ennen 16.4.!!!

   Löschen
 3. Elsass on aina matkan väärti! Pääsisinpä sinne tänäkin vuonna, mutta se ei taida olla mahdollista. Täytyy vain juoda elsassilaista viiniä ja nauttia muista herkusita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä oli varmaan satoja tunteja kauemmin aurinkoa!!

   Löschen
  2. Aurinko nousee tällä hetkellä vähän yli kuusi ja laskee puoli yhdeksän; päivän pituus yli 14 tuntia ja pitenee koko ajan.

   Löschen
 4. Minä se vaan ihailen edelleen sitä, miten te löydättekin aina niin persoonallisen ihania majapaikkoja. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun paikkakunta tai seutu on tiedossa, katsomme useimmiten ensin Trivagosta (löytyy myös suomeksi eli trivago.fi) edullisimman hinnan ja jos joku hotelli on siellä listattu booking.com'in sivulle, sieltä löytyy paljon kuvia ja ennen kaikkea myös asiakkaiden arvostelut (see all reviews).

   Löschen
 5. Kauniit on nuo talot. Ja elävä tuli tekee paikasta kuin paikasta viihtyisän. Jos joskus ostan talon, niin siellä on oltava takka tai leivinuuni:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kummitädilläni oli leivinuuni ja se oli kyllä upea juttu.

   Löschen
 6. Te kyllä aina löydätte aivan iiihhania majapaikkoja!!

  AntwortenLöschen