Freitag, 5. April 2013

Torstai-illan ohjelma

Wow,  mikä ohjelma eilen illalla! Kölniläisten lemmikki oopperan lämpiössä kertomassa elämästään temperamentikkaasti ja sujuvalla saksan kielellä. Olimme kaverini kanssa sen verran naiveja, että emme olleet varanneet lippuja etukäteen ja kun tulimme kassalle, esitys oli LOPPUUNMYYTY. Se oli loppuunmyyty ihan tuokiossa ja siinä mielessä oli hyvä, että emme olleet yrittäneet ostaa lippuja netin kautta (ja kuulla, että niitä ei enää ole) ja menimme vaan sinne ja saimme sitten säälistä liput.

Haastattelijana oli täkäläisen oopperan chefdramaturgi, joka oli alussa vähän avuton, kun Matin ulosanti oli niin vuolasta, että hän ehti usein vastata kysymykseen ennenkuin haastattelija sen esitti ja sekoitti niin haastattelijan konseptit.
Kyllä Matti on vaan niin mielettömän hyvä laulaja ja sympaattinen kaveri ja todella luonnollinen,  saksalainen sanoisi "volksnah". Hän oli monta vuotta Kölnin oopperassa ja vierailee nyt Parsifalissa ja on taas saanut hienot arvostelut.Kun olin jo suomalaisen ystäväni kanssa lähdössä pois, kuulimme miesäänen sanovan "ai, tehän olette suomalaisia". Meitä tervehti siinä toinenkin suomalainen kuuluisuus eli oopperalaulaja Jyrki Korhonen, todella sympaattinen kaveri hänkin. Suomalaiset oopperalaulajat♥

Kommentare:

 1. Vau, hienolta kuulostaa. Itse en ole mikään oopperan ystävä, mutta jos ympäristö olisi oikea (kuten tuo teidän), niin saattaisin vaikka tykästyäkin.

  Miten mulle tuli volksnahista mieleen ihan joku makkara. Sellainen napsahtava nakki.

  AntwortenLöschen
 2. Uskon, että oli antoisa ilta, mutta mitä katseita siinä oikein vaihdetaankaan! Sinäkö se olet tuo ihailijarouva?
  Koulutyttönä pääsin oopperan makuun, kun kävin kenraaliharjoituksia katsomassa/kuuntelemassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toi ei nyt kyllä ollut mikään komplimentti. Kyseessä on joku _vanha_ kolleega, liikuttava jälleennäkeminen vuosikymmenien jälkeen.

   Löschen
  2. Ai niin, en muistanutkaan, että olet vain 17vee. Sorry.

   Löschen
 3. Oi, Matti Salminen on munkin suosikki!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. niin symppis kuin vain voi olla, sellainen nallekarhu ja vitsikäs ja ja ja

   Löschen
 4. Onneksi saittekin liput! Kiva tilaisuus ja sait vielä hyvät kuvatkin:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihmiset vähän töni tuossa toisen kuvan oton yhteydessä. Olis kannattanut odottaa, että useimmat olisi lähteneet, mutta kaverillani oli kiire kotiin.

   Löschen
 5. Wow, wow ja wow!
  Matti Salminen on upea!! Miten mahtavassa tilaisuudessa olettekin olleet mukana, ja suurella onnella pääsitte vaikka oli loppuun myyty! Auttoikohan, että olitte suomalaisia (varmasti sanoitte?) :)

  Muutama vuosi sitten olin kuuntelemassa Pentti Hietasta Oulun torilla kun se lauloi rokkia! Kyllä hän klassiseen musikkiin sopii paremmin, mutta hitsi että oli hyvä!!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kerrottu olevamme suomalaisia, siellä oli jo laitettu odotuslista ja siihen pantiin nimemme.

   Löschen
 6. Onneksi saitte liput, sillä Matti Salminen on upea. Harmi, kun niin harvoin esiintyy kotimaassaan.
  Minulla lienee käynyt myös onni, sillä sain joku aika sitten varattua liput Berliinin filharmonikkojen konserttiin.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 7. Olipas sinulla tuuria. Matti Salminen kyllä on todella upea. Itse olen kuullut ja nähnyt hänet kerran täällä Berliinissä suomalaisen jumalanpalveluksen yhteydessä, jossa hän oli laulamassa hengellisiä lauluja. Ja sitten kerran televisiossa. Mieheni sanoi, että Salminen puhuu parempaa saksaa kuin itse saksalainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Matti oli niin kauan vakituisena Kölnissä, että häntä on tullut nähtyä. Puhuu tosi hyvin saksaa, varsinkin kun ottaa huomioon, että on ihan ummikkona aikanaan tänne tullut. Tietenkin tekee virheitä artikkeleiden sun muun kanssa, mutta se on ihan ymmärrettävää, saksa kun ei aina ole kovin loogista, kun rotta on feminiini ja tyttö neutri.

   Löschen
 8. Näin aikoinaan hänestä Saksan telkkarissa dokumentin, joka siis oli ihan oikeasti tehty saksaksi.
  Ei Esa Pasa sitten ollut samassa tilaisuudessa? :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. oli se varmaan samassa tilaisuudessa, mutta ei paljastanut henkilöllisyyttään :D

   Löschen
 9. Äitini tuli kerran Matti Salmisen kanssa samalla koneella bzw. koneilla Kölniin. Suomalaisista oopperalaulajista olen kauan sitten sattumalta törmännyt Tamara Lundiin Garmischissa. Ja kerran oli hyttinaapurinani laivalla Johanna Rusanen, hän oli erittäin viehättävä eikä mikään diiva, niin kuin lehdissä kirjoitetaan. Vieläkö teillä on kylmää?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On aika viileää, ehkä +7C, mutta viikonloppuna pitäisi tulla vähän lämpimämpää, olis jo aikakin.

   Löschen
 10. Antworten
  1. Oli tosi kiva, että toivat muutaman lisätuolin.

   Löschen