Donnerstag, 25. Juli 2013

Trieste ja Brixen

Olen tässä sortteerannut Slovenian matkan loppuja kuvia. Poikkesimme Sloveniasta lähdettyä ensin Italian puolella olevaan Triesteen ja siellä kiipesimme kukkulalle katsomaan (sisältä) komeaa kirkkoa.
Pyhän Justuksen katedraali (Cattedrale di San Giusto) on rakennettu 1300-luvulla ja todella näkemisen arvoinen.


Seuraava pysähdyspaikka oli Brixen Etelä-Tirolissa, sieltä löytyi yöksi keskustasta huone vanhasta perinteisestä Hotelli Elefantista.


Kun alhaalla oli kesä ja vuorotellen satoi ja paistoi,ylhäällä Dolomiiteilla oli satanut lunta.


Lauantaiaamuna käväisimme  Brixenin tuomiokirkossa


jossa oli meneillään pappisvihkimysseremonioiden valmistelu. Sinne tuli jo vähitellen yleisöä, mutta meidän piti jatkaa matkaa eikä ollut valitettavasti aikaa katsoa sitä spektaakkelia. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, miten kansa rukoilee ja pyytää Pyhää Henkeä avuksi ja nuoret miehet heittäytyvät vatsalleen maahan merkkinä täydellisestä antautumisesta katolisen kirkon palvelukseen.Kommentare:

 1. Suosikkikuvani: 1. sateenkaarimaisema 2. kirkon kattomaalaukset.

  AntwortenLöschen
 2. Kylläpä on vaikuttavia kirkkoja!

  Matkalla harmittaa aina vietävästi, jos jokin asia jää näkemättä aikataulujen takia. Mutta kaikkea kun ei vaan voi nähdä, ei vaikka kuinka haluaisi. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä niitä kirkkoja riittää, varsinkin tuolla etelä-Euroopassa.

   Löschen
 3. Harmi, että jäi pappisvihkimis spektaakkeli näkemättä - mutta upeutta riitti näköjään muutenkin. Tuo sateenkaari on ihan mielettömän hieno! Jännä vihreä valo alttarilla tuossa ylemmässä kuvassa ja sitten sitä ei näy seuraavassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se eka kuva on aika huonossa valossa otettu kupolissa, en uskaltanut käyttää salamaa. Todella hieno, ei tule tuossa kuvassa oikein esiin.

   Löschen