Sonntag, 5. Januar 2014

Menin metsään


Eilisillan TV:n edessä löhöilyn (katsoin mm. Anna Kareninan) jälkeen oli tänään tarve lähteä raittiiseen ilmaan ja kun taivaskin lupasi kivaa säätä, pantiin vaelluskengät jalkaan ja ajettiin Eifeliin ja patikoitiin 11km.

 
Ihmisiä ei juuri tullut vastaan, mutta kylläkin vanha juutalainen hautausmaa, jossa oli neljä hautakiveä. Kun lähellä ollut kaivos lopetti toimintansa 1800-luvun lopulla, asukkaat muuttivat leivän perässä muualle ja hautausmaalle ei ole sen jälkeen ketään haudattu.


Tämä risti on pystytetty 1880 paimenessa olleen salamaniskuun kuolleen nuorukaisen muistolle. Alla on taulu, jossa pyydetään rukoilemaan hänen puolestaan. Rauha hänen sielulleen.
Bete, oh Wanderer, für den wohlbeachteten Jüngling Adolf Beul, der hier bei seinem Vieh vom Blitz erschlagen wurde. Friede seiner Seele.


22 Kommentare:

 1. Hieno patikointiretki teillä taas,taidatte olla erinomaisessa kunnossa kun jaksatte aina patikoida:) Ja tuo taivaskuva on tosi hieno!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun kunto oli kyllä vähän heikko ja olin onnellinen, kun päästiin viimeinen ylämäki ylös. Tiistaina on meidän patikkaporukan vaellus ja silloin pitää jaksaa.

   Löschen
 2. Erikoinen hautausmaa, kiva löytö patikoinnin ohella. Hieno keli näytti olleen, täällä on ollut koko talven oikein harvinaisen harmaata, pimeää ja myrskyisää. Pitkiä patikointeja jaksatte aina tehdä, hyvä juttu!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se hautausmaa aika erikoinen löytö, ei ehkä oltais huomattu, jos ei siinä olisi ollut kylttiä.

   Löschen
 3. Kiva kun voitte talvellakin patikoida. Meilla oli kahden paivan retki Juudean eramaahan ja Negeviin ja kumpanakin paivana patikoitiin 11 km. Ei kovin tasaista maastoa siellakaan. Ainakin yksi porukasta on 80v ja monta yli 70. Eivat nayttaneet lopussa edes kovin vasyneilta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yhdessä kohtaa oli vähän mutaists ja piti katsoa minne astui, muuten oli oikein kiva tie mennä. Onpas teillä ketteriä senioreja, ei silti, meidän 73v naapuri taitaa jaksaa enemmän kuin mä.

   Löschen
 4. Ihana pilvikuva!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli aika erikoisen näköinen, mutta muuttui nopeasti

   Löschen
 5. Kesäiset sinitaivaskuvat ja hauskoja sulkapilviä. Me teimme iltalenkin, joka oli huomattavasti lyhyempi kuin 11km. Päiväkävelyllä olisi ollut melkein yhtä pimeää. Odotan niin lunta, sitä on täällä saman verran kuin teillä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meille ei taidakaan tulla talvea, sillä vanhan kansan sanonta kuuluu: ist bis Dreikönig kein Winter, so folgt auch keiner mehr dahinter. Ja tänään on Dreikönig ja +13C.

   Löschen
 6. Teillä oli sitten vähän oikeampi metsä:). Kaunis!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se vaan aina yhtä kaunista tuolla metsässä ja niin hyvä ilma tähän suurkaupunkin verrattuna.

   Löschen
 7. Pilvetkin ovat kuin metsää. Hieno kuva. Patikointi on ihan kiva harrastus, nautintoa niin sielulle kuin ruumiille. Meidän patikointi katkesi kuin kanan lento....lähdimme ulos, kerittiin kävellä muutama sata metriä, kun alkoi sataa ja paljon, eikä ollut edes sateenvarjoa mukana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me kuultiinkin radiosta, että muualla Saksassa satoi, myös baijerilaisilta ystäviltä tuli heidän ikkunasta otettu masentava valokuva pimeästä ja sateisesta päivästä, meillä oli onni matkassa.

   Löschen
 8. Nuo metsät alkaa jo muistuttaa suomalaista tuhometsätaloutta. Vai onko kysymys alueesta, joka on joutunut monien myrskyjen kohteeksi. Juuri Eifel on aluetta, minne SW-myrskyt iskee ekana.
  Metsiä kyllä Saksassa hoidetaan paremmin kuin Suomessa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hieno kysymys tällaiselle moukalle kuin minä. Seutu on ollut vasta 10v kansallispuisto, siellä on kaadettu puita, jotka ei ole heimisch. Onpa mielenkiintoista kuulla, että hoidetaan paremmin metsiä. Muistan kun kerran haettiin suomalaisvieraita lentokentältä ja ne suu auki tuijottivat täkäläisiä puita, kun olivat lukeneet metsäkuolemasta ja luulleet, että täällä ei ole puita lainkaan.

   Löschen
 9. Olin tänäänkin hiihtämässä; vain 8 km, sillä ei jaksa kauaa sahata kilsan mittaista valaistua latua. Muualla ei oikein pysty hiihtämään, koska a) päivänvaloa on pari-kolme tuntia ja b) ei ole latuja muualla. Mutta kivaa on ollut hiihtää nyt melkein joka päivänä! Mutta kyllä patikointikin on kivaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sulla on ainakin siellä oikea talvi, vaikka en minä valita tuosta meidänkään säästä, mutta lumettomassa Suomessa taitaa olla aika pimeää.

   Löschen
 10. Kovin on suorastaan keväisen näköistä sielläkin ... jotenkin tahtoisin, että olisi talvisempaa. Mutta onneksi se talvi on tuossa vajaan tunnin ajon päässä, kun nousee yli kilsan korkeuteen! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me ylletään tuolla vain 750 metriin, lumesta ei ole tietoakaan.

   Löschen