Montag, 13. Januar 2014

Mikä vuodenaika?

Eipä taida olla ollut näin lämmintä talvea pitkään aikaan. Pihassa kukkii ruukussa olevien markettojen lisäksi kanerva ja tuhatkaunokit!

Läheisellä lammella istuskelivat eilen sorsapariskunnat auringossa ja talot peilautuivat kivasti veteen.

Mutta tämä näyteikkuna sanoo, että ei ole vielä kesä ja karnevaalit on tulossa.

Samaa sanovat nämä karnevaalibileisiin pukeutuneet ihmisetkin.

Meillä ei juhlittu nyt viikonloppuna karnevaalia (katukarnevaali onkin vasta maaliskuun alussa) vaan ystäväni Ginan syntymäpäivää. Vaikka ei ollutkaan kysymys pyöreistä synttäreistä, vieraita oli kutsuttu paljon, sillä Gina haluaa nyt juhlia kaikki mahdolliset juhlat täydellä miehistöllä. Tuumorimarkkerit heittelee ja takaraivossa pysyy aina kysymys, onko nämä juhlat nyt viimeiset. Juhlat oli kyllä nyt(kin) todella onnistuneet, hyvä ruoka, kiva tunnelma, jopa kivoja puheita päivänsankarille. Minä sain kunnian istua 80v sedän vieressä ja meilläpä olikin hauskaa yhdessä. Tuli sellainen tunne, että vanhanakin voi olla onnellinen ja tyytyväinen.

20 Kommentare:

 1. Juhlista toiseen....Tuo kuva taloista kuvajaisineen veteen on hieno!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikös sitä sanota, että "Man soll die Feste feiern wie sie fallen."

   Löschen
 2. Sama täällä, sama täällä mitä säähän tulee: Jasmiini on tenyt uudet lehdet ja magnolia yrittää samaa. Nyt tuli viikonloppuna onneksi maa valkeaksi ja ilmat alkavat vaikuttaa tammikuulta.

  Luin just jostain aikakauslehdestä, että ihmisten yksi isoimpia pelon aiheita on juuri vanheneminen. Mitä vastasikaan kirjailija Astrid Lindgren, kun toimittajat kysyivät hänen 90-vuotispäivillään Miltä tuntuu?: "Vanheneminen on pelkästään paskamaista." Äitini on nyt 86 vee ja hän toivoo vain saavansa olla kotonaan loppuu asti. Tosin hänellä menee vielä lujaa...;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi mullakin on esimerkkinä isä, joka eli 92 vuotiaaksi ja oli täysin järjissään ja ajeli kaksi päivää ennen kuolemaansa polkupyörällä tuttavien luokse.

   Löschen
 3. Todella kaunis tuo "talot kuvastimessa"! Toivotaan nyt, ettei reilu talvi yllätä koko Keski-Eurooppaa sitten keväämmällä, kuten tapana on. Täällä on kirkas aurinkoinen talvipäivä, mutta liian kylmä, kun ei ole vielä tottunut pakkasiin.
  Eihän tuo 80v oikeastaan sano mitään, riippuu ihmisestä. 2000-luvun alussa meidän sukulaistäti hankki kännykän, tietokone oli listalla, jokavuotinen Kyproksen-matka valmiiksi suunniteltu, täynnä elämää siis tämä nuorekas rouva. Surullista vain, että tulikin sitten äkkipysähdys, sydän ei kestänytkään.

  AntwortenLöschen
 4. Oli vähän kiire lähijunalle, mutta oli ihan pakko ottaa känny esille ja kuvata nuo talot ja onneksi just ja just ehdin.

  AntwortenLöschen
 5. Tänne Turkuun tuli lauantaina talvi. Tänään oli pakkasta aamulla jo yli kymmenen astetta, joten lumi pysyy ainakin hetken.
  Teillähän on ollut mukavat juhlat. Ihanaa, että vielä on ihmisiä, jotka jaksavat järjestää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On sitä lunta Suomeen jo ehdittykin kaivata, meillä ei sitä kaivata, kun täällä tulee muutamasta hiutaleesta jo kaaos.

   Löschen
 6. Onpas siellä kesäisen näköistä! Täällä maisemat muuttuivat aika radikaalisti, kun saatiin vähän lunta ja pakkasta. Aurinkokin on paistanut tänään. Jee!:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun katson tästä ikkunasta ulos, voi tosiaan olla melkein kesä, mutta kirsikkapuusta näkee, että on talvi, siinä ei ole yhtään vihreää.

   Löschen
 7. Olin tänään Hesassa työmatkalla siellä oli liukasta; se sentin parin lumikerros on sulanut ja jäätynyt. Mutta kauniinpaahan ja valoisempaahan täällä on kun on edes aavitus lunta maassa. Nyt on kiva ihailla ohi kiitäviä maisemia junan ikkunasta.

  Hauska kuulla, että Ginan juhlat onnistuivat. Toivottavasti niitä tulee vielä useita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä liukkautta pelkään ihan hysteerisesti ja siksi on kiva, että ei ole lunta/jäätä.

   Löschen
  2. Huh, olipa tuossa täppärillä kirjoitetussa kommentissa kirjoitusvirheitä, en jaksa edes korjata. :)

   Löschen
  3. Mun ipad kirjoittaa kanssa vähän mitä lystää.

   Löschen
 8. Aina kannattaa juhlia! Etenkin jos ei tiedä jääkö juhlat viimeiseksi. Minä toivon äkkikuolemaa. Sitä ettei tarvitse muuttua muuksi ja kituuttaa vuosi tolkulla toisten harmina.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli just sunnuntaina mielenkiintoinen keskustelu hoitotahdosta sun muusta, kun mukana oli vanhainkodin johtaja.

   Löschen
 9. Onpa teillä ihan kesäisen näköistä! Kiva kuulla että Gina jaksaa juhlia ja toivottelen hänelle paljon juhlia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ginasta kyllä huomaa, että perhe on nyt tärkeä ja ollaan paljon yhdessä. Ihan varmaan on taustalla aina ajatus, että ensi vuonna ei ehkä enää juhli, karmea ajatus meille muillekin.

   Löschen
 10. Milva:"Hurraa, wir leben noch!" http://www.youtube.com/watch?v=b4Yq-4gGcp
  Varsinkin vanhana on monta syytä olla iloinen ja tyytyväinen, nauttia juhlista ja nuorempien hauskasta seurasta:Vanhainkodissa on sitten lystit lopussa ja kerkiää murjottamaan. Kun kuuntelen tuota Milvan laulua, niin muistelen iloista lempisisartani, jonka ei saanut elää vanhaksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitenkäs mä olen kokonaan unohtanut tuon Milvan, vaikka ennen tykkäsinkin.

   Löschen