Dienstag, 8. April 2014

Kyläkierroksella

Provencessa riittää pittoreskejä kyliä vaikka millä mitalla eikä aina edes tarvitse etsiä niitä matkaopaskirjoista, vaan riittää, kun ajelee pieniä teitä ja siellä törmää nähtävyyksiin, joista ei ole missään mainintaa.
Lähin kylä majapaikastamme oli Valbonne, tosi söpö paikka, jossa on perjantaisin tori ja paljon elämää. Me ehdimme sinne onneksi jo ennen perjantaitakin ja silloin näki oikeastaan enemmän kuin vilkkaana toripäivänä tungoksessa. Oli kiva istuskella bistrossa auringossa, toripäivänä ei täältä olisikaan löytänyt vapaata paikkaa.Mougins kannattaa myös katsoa.


Oli pakko ottaa kuva tästä katuravintolan pöydästä, kun siinä oli katettu myös nallelle paikka ja shamppanjapullotkin oli valmiiksi pöydässä


Provencen kylissä on asunut aikanaan paljon kuuluisia taiteilijoita ja pseudotaitelijoita löytyy nykyään vaikka millä mitalla, taulut minun mielestä usein toinen toistaan mauttomampia, mutta ilmeisesti ostajia löytyy.


Mieluummin olisin mennyt Mouginsin valokuvataiteen museoon, kun siellä sattui olemaan ihan suomalaiselta kuulostavan valokuvaajan näyttelykin, mutta kuten edellisessä postauksessa kerroin, keskipäivän aikaan kaikki on kiinni ja tänne me tulimme vähän yli puoli yksi ja puoli yhdestä puoli neljään museo on kiinni.


Tourrettes-sur-Loup on mahtavalla paikalla kalliolla Loup-joen yläpuolella ja sieltä on komeat maisemat, mutta itse pidin eniten näkymästä vastakkaiselta kukkulalta kaupunkiin päin.


13 Kommentare:

 1. Noin sattumalta löydetyt aarteet tekevätkin aina matkasta mielenkiintoisemman. Pidin myös tuosta "värikkäästä" kaupunkikuvasta, sehän sopisi hyvin maalattuna versiona meidän seinälle.

  AntwortenLöschen
 2. Ei uskoisi, on niin hiljaisen näköistä.....Mutta kuinka kiva ajatus kattaa Nallellekin pöytä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo oli aamulla ja päivää ennen toripäivää, joten ei ollut kovasti ihmisiä liikkeellä.

   Löschen
 3. Ihana kooste kaikkinensa. Kiitos! HK

  AntwortenLöschen
 4. Nuo värit ovat niin ihania! Ja talot, puut, tunnelma kaikkinensa.

  AntwortenLöschen
 5. Niin nättiä nättiä,kuin maalauksissa:)

  AntwortenLöschen
 6. Kyllä näissä silmä lepää ja matkajalkaa alkaa kutkuttaa. Onneksi meillä onkin vielä matkoja tiedossa:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Te olette nyt idän kolunneet niin tarkkaan, että voitte tulevaisuudessa käydä lännessä.

   Löschen
 7. Mmm, nayttaapa hienolta tuo Provence. Meilta on koko Ranskan maa jaanyt ihan kokonaan kaymatta. Osaatteko te kielta? Parjaako siella englannilla (tai huonolla saksallani)? Kun on vahan semmonen maine etta paikalliset ei siella mielellaan vieraita kielia puhu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Osataan sen verran ranskaa, että meitä ei myydä, mutta kyllä mielestäni ranskalaisten kielitaito on vähän parantunut. Onhan tuolla niin paljon turisteja kesällä, että varmaan osaavat englantia jonkun verran. Me sritetään änkyttää ranskaksi niin paljon kuin mahdollista.

   Löschen