Donnerstag, 17. April 2014

Näytä meille kaupunkiasi / huhtikuu


Huhtikuun teema on sininen hetki.
Menin Reinin toiselle rannalle, se on se "väärä" puoli, josta on kaunein näköala oikealle puolelle. Aurinko ei meinannut millään laskea, hetki oli enemmän keltainen kuin sininen. Vieressäni seisoi lauma ammattikuvaajia isojen teleobjektiivien ja jalustojen kanssa odottamassa oikeaa valoa ja minä amatööri siinä vähän salaa näpsäyttelin pikkukameralla ilman jalustaa.


Yhdeksän aikaan ei ollut vieläkään ihan oikea valo, mutta en enää jaksanut odottaa ja onhan tuossa nyt jo aika paljon sinistä.


Kävelin rakkauslukkojen ohi sillan yli tuomiokirkolle ja sieltähän löytyi aseman vierestä se sininen väri:  Saaneerauksen alla olevan oopperan väliaikainen pakopaikka, ns. sininen teltta.


Ja vähän sinistä tunnelmaa löytyi myös olutkapakan kulmilta. Ilta oli kaunis, se toissapäiväinen kylmä sää on muisto vain, eilen oli jo taas lämmintä ja katukapakoissa riitti illallakin asiakkaita.


10 Kommentare:

 1. Onnistuneita otoksia, mutta saako tuosta kaupungista edes huonoja:-))
  Yhden kesän oli töissä "väärällä" puolella, ei se haitannut, pääsihän sieltä helposti tuonne oikealle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan siinä väärässä puolessa se hyvä puoli, että on kauniit maisemat.

   Löschen
 2. Olen joskus ajanut pitkiäkin matkoja saadakseni kuvan jostain jonain tiettynä aikana vuorokaudessa ja sitten se valo ei olekaan ollut juuri oikea, sellainen jona sen on ilman kameraa kulkiessa nähnyt. Parhaat kuvat taitaa siis tulla suunnittelematta, kuten tuo sinun kuvasi rautatieasemalta, siinä on jotain viehätystä.

  AntwortenLöschen
 3. Hienoja kuvia;minä olen tosi huono ottamaan kuvia pimeässä.

  AntwortenLöschen
 4. Nyt tulee vain korvamadoksi vanha Fazerin mainos "Nyt on hetki sininen"....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä ajatellen aina Tapsa Rautavaaraa ja sinistä unta.

   Löschen
 5. No saitpa kuitenkin kauniita sinisiä tai siniseen vivahtavia kuvia! Noitten kuvien jälkeen nukuit varmaankin sinisiä unia....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. nonni, tässähän se sininen uni sitten tulikin

   Löschen