Mittwoch, 30. April 2014

TOP FIVE

Eva ohwienordisch-blogista haastoi nimeämään Top five viidestä eri asiasta.

1. Lempimatkakohteeni
Vaikea päättää, kun niitä olisi vaikka kuinka paljon. Ainakin Myanmar, se on parasta tähän asti ja Etelä-Afrikkakin on erittäin mieluisa, mutta hyvin mielelläni käyn Ranskassa ja Italiassa ja tietenkin tykkään käydä myös Suomessa, jossa en kuitenkaan vanhempieni kuoltua ole enää viettänyt pitempiä lomia.


2. Parhaat arkiruokani
Tähän vuodenaikaan ykkösenä on parsa, sitä syömme usein ilman kastiketta tai voita, raastamme päälle vain parmesaania. Jos ei muuta keksitä, syödään salaatteja niistä aineksista, jotka löytyy kaapista, usein lämminsavulohen (Stremellachs) kanssa, joukossa lehtisalaattia, rucolaa, tomaattia, kurkkua, kurpitsansiemeniä, pinjansiemeniä, feta-juustoa jne.  Pastaruoista helppo ja hyvä on vihaisen naisen pasta eli Penne arrabiata. Varsinkin talvella teen vihanneskeittoa, johon tulee taas kaikkea mitä jääkaapista löytyy. Ja jos ei mitään muuta keksitä, syödään kunnon saksalaiseen tapaan Abendbrot eli tuoretta saksalaista leipää ranskalaisten juustojen kanssa.


3. Arkeani ilahduttaa
Aamukahvi, sanomalehti, kevätpäivä omassa pihassa, kirje, joka tulee tavallisessa postissa ja tietysti teidän kaikkien kivat blogit♥

4. Lapsuusmuistoja


Ruudun hyppääminen keväällä kun lumi suli.
Pienten purojen rakentaminen  kun lumi suli. Täältä keski-Euroopasta puuttuu sellainen kevät.
Joulukuusen haku suksilla isän kanssa metsästä.
Kesälomat sukulaisten maalaistalossa.
Ilmapallo ja vappuhuiska.


 


5. Itse tehtyä
Nyt tuli kyllä vaikea kysymys, kun olen täysin avuton, mutta olen kamalan hyvä esittämään muille, mitä he voisivat tehdä. Tällä hetkellä yritän puhua Allumiestä ympäri ja saada hänet tekemään vanhoista laudoista, nauloista ja pullonkorkeista tällaisen naamataulun, jonka näimme muutama viikko sitten yhden ulkokahvilan seinällä.

Hauskaa vappua!

Kommentare:

 1. Hei Allu! Tuo ohwienordisch - blogihan onkin hyva saksan kielta treenatessa.
  Kiitos vinkista!

  AntwortenLöschen
 2. Mistähän on peräisin tuo meille niin tyypillinen itsensä vähättely kaikenlaisen käsillä tekemisen suhteen, peukalo keskellä kämmentä-tyyppejä meistä taitaa olla melkein jokainen. Koulussako opittua? Itse olen opetellut kulkemaan vastavirtaan ja leikin luovaa:-) Ota siis peili käteen, etsi laudanpätkä, pullonkorkkeja ym. materiaalia ja vips, pian saat ihailla omakuvaasi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sinun ei tarvitse leikkiä luovaa kun olet sellainen!!!

   Löschen
 3. Hauska postaus. Oli kiva lukea näitä. Me pääsemme kohta katsomaan, että onko käsientaitoja vai eikö ole. Luulen, että monesti se on kiinni vain siitä, että aloittaa ja yrittää?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmasti riittää tekemistä. Kyllähän minäkin osasin kitkeä tänään vähän rikkaruohoja!

   Löschen
 4. Aivan ihana tuo vappuhuiskukuva. On taas päässyt unohtumaan koko vappu!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla on kivoja muistoja vapusta. Isä lauloi aina mieskuoron kanssa Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö ja mulla oli polvisukat ja ilmapallo.

   Löschen
 5. Bongasinkin jo tuon lautanaamakuvan edellisestä postauksestasi ja ihan sormia syhytti. Ei vaan ollut lautoja, mutta ehkä noita naamakappaleita voisi ruveta keräämään aidan koristeeksi..
  Huiskuista Vappua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me ollaan tässä taas vinoiltu, että pitää alkaa juomaan olutta, että saadaan noita kruunukorkkeja, kun viinipullon korkit käy tuohon. Klara vappen sinnekin!

   Löschen
 6. Luova tai ei...tehdään kuitenkin kaikkea mukavaa sen mukaan kuin osaamme. Minä aion kyllä kesällä tehdä tuollaisen naamataulun, mukavan näköinen. Ja vappuhuiskakin on vielä vintillä, otan sen käyttöön ajaessa rastaita marjapensaista, kahisee mukavasti tuulessa. HAUSKAA VAPPUA!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uusiokäyttö vappuhuiskalle, hih!

   Löschen
 7. Parsaa on tänäänkin menulla. Ja ulkona "tyypillinen" vappusää; aamulla herätessä maa oli valkoinen ja vielä aamun satoi räntää. Nyt jo kaikki sulanut, mutta kylmää on piknikkiä puistossa viettävillä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitenkäs siellä nyt on noin huono sää, vaikka en ole paikalla. Me istuttiin illalla yhteentoista asti terassilla ja syötiin - quelle surprise - vieraan kanssa parsaa, alussa vielä paitahihasilla, mutta sitten myöhemmin kyllä fleecetakki päällä. Ja arvaas mitä tämäniltaiset vieraat saa: parsaa.

   Löschen
 8. Voi ei! Kommenttini katosi ja Blogger ilmoitti, että syynä olivat "ristiriitaiset muokkaukset". Hyvää toukokuuta, kuitenkin!

  Ihana vappukuva lapsuudestasi. Ja hauska tuo naamataulu. :) Lempiruuistasi oli kiva lukea, joskin tässä munkkiähkyssä ei voi vielä haaveillakaan syömisestä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitähän ristiriitaa olen taas saanut aikaan! :-) Isä otti aina ryhmäkuvia naapuriston lapsista ja monelle ne onkin melkein ainoita valokuvia. Nyt rupes tekemään mieli munkkia ja simaa, mutta ei ole kumpaakaan, mutta onneksi on kaksi kiloa parsaa, kun taas tulee ruokavieraita.

   Löschen
 9. Kiitos hienosta kasvotauluideasta! Pitääkin piirustaa ideavihkoon ylös ja tehdäkin päivänä jonain. Minä kun jemmailen kaikkia vanhoja laudanpätkiä ja muuta mahdollista värkkäilytavaraa liiteriin ja talliin, vaikka nimenomaan pitäisi siivota paikkoja...

  AntwortenLöschen
 10. www.chemical.idol@blogspot.com

  AntwortenLöschen