Mittwoch, 11. Juni 2014

Terveisiä Mainhattanista

Mitä antaa öky-ihmiselle synttärilahjaksi? Ihmiselle, jolla on kaikkea ja sitä kymmenennessä potenssissa. Me annoimme matkan Frankfurtin upeaan Städel-taidemuseoon ja siellä olevaan Emil Nolde-näyttelyyn. Näyttelyssä ei saanut kuvata enkä sitten ottanut kameraakaan mukaan, mutta tässä muutama kännykuva.
Taustalla Städel-museo, joka kannattaa ehdottomasti katsoa, jos on kiinnostunut maalaustaiteesta ja käy Frankussa.


Nolden näyttelyn ulkopuolella sai ottaa kuvia enkä voinut olla ohimennessä ottamatta kuvaa tästä Tischbeinin maalauksesta Goethestä Italiassa.

Nolde oli saksalainen expressionisti ja hänestä löytyy tällainen kirjoitus Kalevasta. Nolde oli mielettömän tuottelias, mutta monet tuntevat hänet parhaiten hänen kukkatauluistaan, mm. unikoista, mutta näyttelystä löytyi vaikka mitä minulle uutta Noldea ja aivan mahtavia värejä. Jos haluatte nähdä, katsokaa kuvahausta Emil Nolde.


Päivä oli lämmin ja jotkut olivat hakeneet Mainin rannalta varjoisan paikan siestalle.

Joella oli paljon turistilaivoja. Tästä taisi löytyä katse tulevaisuuteen.


Syntymäpäiväsankari ei onneksi vielä ole rollaattorin tarpeessa ja oli erittäin tyytyväinen tähän päivään ja niin olimme mekin.

7 Kommentare:

 1. Analyysi Deutschstundesta kuului aikoinaan opintovaatimuksiin ja muistan keksineeni taiteilijan henkilöllisyyden ennen muita varhaisessa vaiheessa juonta. Voi että kun olin ylpeä siitä ja kiinnostuinkin sitten Nolden taiteesta muutenkin. Eli tuonnehan olisi pitänyt päästä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai kun jännä, minä en ole koskaan lukenut Deutschstundea. Näyttely oli mielenkiintoinen ja monipuolinen, mutta päättyy muutaman päivän päästä, joten et taida ehtiä. Mun tekis mieli päästä Seebülliin , missä on Nolde-Stiftung.

   Löschen
 2. Tuo museo taisi olla remontissa joitakin vuosia sitten, sinne pääsi vain pieneen osaan muistaakseni. Frankfurt on kyllä hyvä museokaupunki! Ja syksyllä Schjerfbeckiä on nähtävillä Schirnissä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rakastan Schjerfbeckiä ja Schirnin näyttely on ollut jo pitkään kalenterissa merkittynä, sinne mennään ilman muuta, vaikka nähtiin 2007 Hollannissa, muistaakseni Haagissa iso Schjerbeck- näyttely.

   Löschen
  2. Olen haaveillut syksyksi pientä Saksan matkaa, ei vähiten tuo näyttely mielessäni :)

   Löschen
  3. Kannattaa ja Frankkuun löytyy varmaan edullisia lentoja. Siellähän on Suomi kunniavieraana kirjamessuilla lokakuun puolessa välissä, mutta kun me ollaan silloin häissä Singaporessa, joten oli pakko perua messuille meno. Messujen takia varmaan se Schjerfbeckin näyttelykin on just silloin.

   Löschen
 3. No jos olisin siellä, kävisin kyllä katsomassa tuota!

  AntwortenLöschen