Samstag, 14. Juni 2014

Vernissage

Valokuvaajatuttavamme Rotraut hankkii lisätienestiä house sitterinä ja hänellä on ollut vuosikausia perhe, joka ottaa hänet useamman kerran vuodessa loma-ajaksi vahtimaan koiraa ja taloa. Joku aika sitten hän oli löytänyt jostain talon laatikosta erilaisia hopeisia lusikoita ja keksinyt ottaa niistä valokuvia. Tänään oli hänen lusikkanäyttelynsä avajaiset ja menimme, näimme ja ostimme(kin) yhden lusikkataulun. Ei ollut kamera mukana, mutta näppäilin muutaman kännykuvan.


Vasemman taulun me ostimme, mutta valitettavasti se ei pääse tässä oikeuksiinsa. Oikeasta tunnistaa tässäkin varmaan lusikan.

Näyttely on vanhassa talossa, jonka nykyiset omistajat ovat kunnostaneet. Ylhäällä on varmaan iso kattoterassi. Nämä portaat  talon takana on ilmeisesti täytynyt laittaa paloteknisistä syistä.
 Pieni piha oli kuin salainen puutarha

ja siellä kasvoi aivan mieletön määrä valtavan isoja metsämansikoita


Kommentare:

 1. Ihania mansikoita! Tuollaisia mollukoita ystäviemme pihassa Waalissa oli, kun vierailimme. Lapsemme olivat aika pieniä silloin ja olivat innoissaan, kun Saksan "varamummi" antoi luvan napsia herkut parempiin suihin. Meillä jos metsämansikat harvoin kasvavat noin isoiksi, ne ovat jo vetisiä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä pitää vähän varoa alhaalla maassa tai alemilla oksilla kasvavia marjoja, kun niissä saattaa olla ekinokokki, jota ketut levittää, mutta tuonne pihalle tuskin ketut pääsee.

   Löschen
 2. Voi kun näkisi tuon ostamanne taulun vähän paremmin, tai onkohan mun simissäni vika, kun en erota.
  Salainen puutarha on ihana, ei ihme että mansikatkin viihtyvät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehkä saan siitä sitten paremman kuvan, kun saan sen kotiin näyttelyn päätyttyä.

   Löschen
 3. Tuossa olis mulle sopiva työ, talon ja koiran vahti. Ilmoittaudun heti vaikka teille! Mansikoita en syö.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Koiraa ei ole tarjolla paitsi Allumiehen historiallinen pehmolelu, mutta talo on käytettävissä . Suomen matkan ajaksi on vahdin paikka jo varattu, mutta esim. Syyslokakuussa olisi kolme viikkoa mahdollista.

   Löschen
 4. Salainen puutarha - ei ihme että mansikat viihtyy tuolla. Täällä vasta kukkivat mansikat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivottavasti sieltä saa mansikoita kun tullaan , suomalaiset on mielestäni parhaita.
   Sain juuri s-postia australialaiselta ystävältä, joka kertoi Suomen matkastaan 20v sitten, oli koko ajan ollut kylmä ja joka päivä satanut. Ei kai vaan nyt sitten taas meilläkin sellaista, huh. Huolehdis nyt, että meille tulee hieno kesäsää.

   Löschen
  2. Kaupoissa kyllä saa jo ensimmäisiä mansikoita. Olen yrittänyt kovasti huolehtia hienosta kesäsään tulosta, mutta varmaankin olen kääntynyt väärän "sääjumalan" puoleen, kun kovin epävakaiselta näyttää. Mutta toivossa eletään edelleen....

   Löschen
 5. No sattuipa ajankohtainen mansikkakuva. Juuri päivälenkillä lähimetsässä tien varressa näkyi runsaasti metsämansikoita, joita en ole aikaisempina vuosina pannut merkille ollenkaan. Näyttivät hyviltä ja maistoin uhmaten kettutautia ja maistui - ei miltään, ja syljin pois. Sen pituinen se mansikkajuttu ja jään odottelemaan kesän Suomen reissua. Hyvää alkavaa viikkoa paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä en kyllä uskalla metsässä syödä mitään mikä ei kasvaisi ainakin metrin korkeudella. Hyvää tätä viikkoa sinnekin. Meillä onkin taas neljän päivän viikko, kun torstaina on Fronleichnam eli Corpus Christi eli Fête-Dieu.

   Löschen
 6. Mehr Schein als Sein eli kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää.Valemansikka/intianmansikka onkin hanhikki (Potentilla indica) vaikka näytteleekin olevansa ahomansikka/metsämansikka (Fracaria vesca). Mausta sen valheen tunnistaa. Haksadin minäkin tuohon, mutta viisastuin vahingosta. Kesäisin itsekukin kaipaa omille mansikkapaikoilleen.Hauskaa oli pujotella mansikat heinänkorsiin´ja napostella makoisia hekmiä.

  AntwortenLöschen
 7. Onko siellä Allu kaupoissa varoitukset marjoista? Että pitäisi keittää? Täällähän ainakin välillä on. Ja välillä muistan keittääkin. Nyt olen ostanut Lidlistä ihanaa marjasekoitusta, jota laitan jäisenä puurooni. Välillä mietityttää, mutta en jotenkin ole edelleenkään osannut niin vakavasti ottaa.
  Syön marjoja todella paljon. Lähestulkoon kaikki marjat tulevat jostain muualta kuin Ruotsista :( ja tietääkseni kettutauti on levinnyt jo eteläiseen Ruottiinkin. Jossain uutisissa oli.

  Mutta olipa hauska aihe kuvattavaksi, lusikka :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole huomannut mitään varoituksia ja kyllähän mekin syödään pakastemarjoja, en silloin mieti, mistä ne on poimittu, paras olla ajattelematta.

   Löschen