Samstag, 1. November 2014

Pyhäinpäivä

Enpä muista tällaista pyhäinpäivää ennen kokeneeni, +22C lämmintä. Sää houkutteli meidät Eifel-vuoristoon patikkaretkelle.
Jos joku olisi halunnut tehdä oratuomilikööriä, olisin voinut tuoda tykötarpeet, sillä marjoja oli paljon. Kuvassa ne näyttävät kovin suurilta, olivat suunnilleen peukalonpään kokoisia.


8 Kommentare:

 1. Teillä olikin upea päivä, kelpasi nauttia noista maisemista. Ehdin jo luulla noita marjoja mustikoiksi:-) Tänään oli luonto meillä valkoisen huurteen peitossa ja aurinkoista oli täälläkin. Nyt on edessä monta melko lämmintä, mutta sateista päivää:-( Nykyiset säiden omituisuudet ovatkin lehtien otsikoissa harva se päivä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olivat sen verran korkealla puussa, että ei voinut mustikaksi luulla. Enhän minä niiden suomalaista nimeä tiennyt, piti taas etsiä netistä. Miten sitä on ennen voinut elää ilman nettiä?

   Löschen
 2. Ihanat maisemat ja niin vehreää teillä tähän vuodenaikaan.Nuo oratuomet näyttävät ihan luumuilta!Minä varmaan olisin ottanut noita marjoja ja tehnyt sitä likööriä;D

  AntwortenLöschen
 3. Varmaan luumun sukulainen, kun on botaaniselta nimeltään prunus spinosa.

  AntwortenLöschen
 4. Asuin kerran kadulla nimeltä am Schlehdorn. Prunuksiin kuulluvat niin tuomet, luumut kuin kirsikatkin. En kyllä muista että Allerheiligena ois koskaan ollut läheskään noin lämmintä. Me yleensä silloin ajeltiin Sauerlandin yli anoppilaan ja monesti oli kotimatkalla jo liukasta. Meilläkin oli tänään aurinkoista ja pikkupakkasta, nyt taitaa olla -8, mutta huomena on taas lunta tiedossa ja sitten lämpenee.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mäkin muistan pyhäinpäivän aina jotenkin tylsänä viileänä tai sateisena päivänä.

   Löschen
 5. Minä olen tehnyt oratuomenmarjoista ja omenoista hilloa. Hyvää oli. Berliinissäkin on aurinkoista, eilen +18 astetta ja tänäänkin näyttää aurinko lämmittävän marraskuista luontoa. Eilen teimme puistossamme jopa Kneipp-Badin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai teilläkin oli lämmintä, Baijerissa oli nimittäin eilen kymmenen astetta viileämpää kuin täällä.

   Löschen