Donnerstag, 6. November 2014

Singapore II

Singaporen nähtävyyksiin kuuluu mm. Chinatown ja Little India, mutta kun olemme käyneet Kiinassa ja Intiassa, ne eivät ehkä olleet meille niin ihmeellisiä paikkoja kuin joillekin muille eurooppalaisille, mutta kivahan siellä oli silti kävellä. Joka tapauksessa ne ovat kliinisempiä paikkoja kuin alkuperäismaissa on tarjolla.


 Hinduilla oli joku juhlapäivä ja miehet kulkivat keltaisissa ja oransseissa hameissa ja heillä oli kädessään oksia, joita en tunnistanut.


Buddhan hammastemppeli on rakennettu vasta tällä vuosituhannella ja täynnä kitschiä. Stupassa säilytetään kuulemma Buddhan hammasta. Ahkerasti ihmiset kävivät siellä pyllistelemässä rukoilemassa.


Tällaista rukouspyörää en muista ennen nähneeni.
Chinatownissa yhdistyy brittiarkkitehtuuri kiinalaisuuteen


ja tarjolla on tietenkin pekingankkaa.


Singaporesta löytyy jokaiselle hyvää ruokaa. Me söimme parikin kertaa Marine Bay Sandsin ostoskeskuksen alakerrassa kiinalaisessa paikassa todella halpaa ja herkullista ruokaa. Mies valmisti käsillään jauhoista ja vedestä tekemästään isosta klöntistä muutamassa minuutissa pitkiä ohuita nuudeleita, siihen ei tarvittu mitään pastakonetta. Hän oli niin nopea, että en ehtinyt ottaa kunnon kuvaa.


Ehdottomasti parhaan ruoan saimme Marina Bayn toisella puolella, jossa istuimme aivan veden lähellä ja katsoimme komeaa maisemaa, taustalla Marina Bay Sands luksushotelli.


Tilasimme Sri Lanka Crab ja se oli taivaallista, grillattu ja hyvin maustettu ja vieläkin tulee vesi kielelle sitä muistellessa. Unohtumaton ilta, kun oli lautasella tuollaista herkkua ja taustalla hieno maisema.


Paluulentomme oli vasta keskiyön jälkeen ja menimme sitä ennen Marina Bay Sands hotellin näköalaterassille odottamaan pimeän tuloa nähdäksemme ylhäältä Singapore by night.
Tässä on alkanut jo hämärtää ja vähitellen kaikkialle syttyivät valot. Tuon valaistun matalamman talon edessä veden äärellä me söimme edellisenä iltana tuota herkullista rapua.

Nämä upeat näkymät kruunasivat viimeisen iltamme ja nyt on sitten Singaporekin nähty, mutta koko matkan highlight oli tietenkin se päivä, jolloin ystävämme Y ja R saivat toisensa♥♥♥(360° Singaporea näkyy tästä, luulen, että tässä on ollut sulhasella sormet pelissä)

14 Kommentare:

 1. Olipa hieno lopetus kivalle matkalle! Hienoja kuvi edelleen.

  AntwortenLöschen
 2. Ei ollut todellakaan mikään turha reissu. Nyt sitten vaan matkakirjan tekoon:-)) Siinäpä urakkaa!

  AntwortenLöschen
 3. Korkeuksista voisi katsella tuollaisia maisemia äärettömän pitkään, hienoja kuvia sait myös otettua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me oltiinkin aika pitkään siellä terassilla, kun se pimeän tulo kestikin pitempään mitä arvioitiin, mutta mikäs siellä oli istuessa, aurinko oli lämmittänyt kivilattian ja ikkunalasin läpi näki hyvin. Oli jännä tarkkailla, kun syttyi ensimmäiset valot ja sitten aina vaan lisää.

   Löschen
 4. Upeita kuvia ja tuo crab-annos toi kyllä veden kielelle!
  Upean näköistä!Ei voi kuin ihailla tuollaisia nopeita nuudelien tekijöitä,kuin taidetta! Tel Avivissa on yksi kiinalaisen perheen pieni ravintola,ja he nousevat joka aamu aikaisin tekemään itse noodelinsa,olisi kiva joskus nähdä kun he niitä tekevät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se olikin tosi hyvää, en ole ennen moista saanut.
   En tajua vieläkään, miten se mies vaan heitteli sitä taikinaa ja siitä tuli muutamassa sekunnissa sellainen pitkä nuudeli.

   Löschen
 5. Ei näytä Euroopalta, ei.
  Tuli tuosta nuudelimiehestä mieleeni Kioton työreissun suosikkipaikkamme, pieni nuudeliravintola, jossa nuudelit tehtiin taikinasta asti itse asiakkaiden nähden. Mahtava paikka.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Wow, Kiotossa olet päässyt käymään. Me mietittiin vähän Japanin yhdistämistä tuohon Singaporen keikkaan, mutta ei se oikein sopinut.

   Löschen
 6. Komeata on, ei voi mittään. Mutta ei kuitenkaan minun maailmaani ole nuo korkeat talot.

  AntwortenLöschen
 7. Hindut oli selvästi saunomassa pyyhkeineen ja vihtoineen ;-)

  Upeita kuvia, näyttää siltä, että teillä on ollut upea reissu!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin tosiaan, ihan siltä näytti, pyyheliina lantiolla ja vihta kädessä ja oli tarpeeksi kuumaakin. :-)

   Löschen