Mittwoch, 31. Dezember 2014

Soihdut sammuu


Foto: Wikipedia:  © Thomas Wolf  http://foto-tw.de/stadt/

Dresdenin Semper-Oopperan esimerkin mukaan Kölnin tuomiokirkon valot sammutetaan ensi maanantaina, kun ns. Kögida (Kölner gegen Islamisierung des Abendlandes = Kölniläiset vastustavat länsimaiden islamisointia) järjestää kaupungissa mielenosoituksen. Tuomiokirkko ei halua olla kulissina tällaiselle. Hieno juttu!


12 Kommentare:

 1. Maailmassa tarvitaan nyt ennen kaikkea viisautta!

  AntwortenLöschen
 2. Säilyykö paha, kestääkö hyvä? Vaikeita asioita, erilaisia tulkintoja. Vähän pelottavaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuten Mutti-Merkel kuulemma uudenvuoden puheessaan sanoo, nämä mielenosoittajat sanovat ehkä samaa kuin itäsaksalaiset aikanaan eli Wir sind das Volk eli me olemme kansa, mutta ne tarkoittavat, että te ette kuulu tänne ihonvärinne tai uskontonne takia.

   Löschen
 3. Hieno idea, luin siitä aamulla jo Eevan facebook-päivityksestä. Kyllähän mm. Leizigissa ja muuallakin on - muka - otettu vanhat keinot käyttöön, mutta valitettavan väärään päämäärään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on aika aktiivinen http://www.arschhuh.de/. Arsch huh Zäng ussenander tarkoittaa peppu ylös ja hampaat irti toisistaan eli lähde liikkeelle ja avaa suusi. Mutta nyt on siis myös katolinen kirkko sammuttamassa valot.

   Löschen
 4. Huikean hieno tuo kirkko. Oi kun jollain saataisiin maailmasta kaikki paha ja syrjintä pois...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se komea kirkko, Saksan ykkösnähtävyys turistimäärien mukaan.

   Löschen
 5. Janna kuulla etta katolinen kirkko reagoi noin. Aika yllattavaakin. Taalta katsoen islamissa on niin monta tasoa ja linjaa joten vaikea sanoa mika on oikein. Isis ja nama muut pelottavat aariryhmat ja sitten taas "tavalliset" muslimit jotka eivat halua ymparistoaan muuttaa sen kummemmin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aika hyvin katoliselta kirkolta, varsinkin kun ajattelee, että ne joskus 50-60 vuotta sitten täällä vielä kirkossa rukoilivat pohjoissaksalaisten protestanttiraukkojen puolesta. Isis on tietenkin eri asia, mutta nämä mielenosoittajat ovat uusnatseja, holokaustin kieltäjiä, rasisteja jne.

   Löschen
 6. Kölnin tuomiokirkko on kyllä mykistävän upea! Pääsisinpä joskus käymään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tervetuloa vaan, meillä on yksi lastensänkykin.

   Löschen