Donnerstag, 22. Januar 2015
Punasipuliconfit
Kummipoika poikkesi uudenvuoden tienoolla tyttökaverinsa kanssa illalliselle ja tarjosimme heille alkupalana Ranskasta ostamaamme hanhenmaksapasteijaa vuonankaali-viinirypäle-salaatin kanssa. Kokeilin tehdä punasipulista lisukkeeksi "confit" eli "hilloa" ja se olikin ihan kiva idea ja sopii myös oikein hyvin juuston kanssa tarjottavaksi.
350g punasipulia
2 rkl öljyä
2 rkl sokeria (käytin fariinisokeria)
125 ml portviiniä
4 rkl balsamicoa
2 rkl rusinoita
1/4 tl vihannesliemikuutiosta
Sipulit kuullotetaan öljyssä, lisätään sokeri ja annetaan karamellisoitua.
Lisätään portviini ja balsamico sekä rusinat ja liemikuutiomurunen ja keitetään miedolla lämmöllä noin 40 min.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Jännä! Punasipuli on sipulisuosikkini.
AntwortenLöschenMäkin tykkään kovasti punasipulista, meillä on niitä oikeastaan aina.
LöschenVaikuttaa hyvältä. Ja kivannäköinen pari oikeassa elämässäkin...
AntwortenLöschenon niin ihana pari että
LöschenOhos! Weck-purnukka!! Tahtoo sellaisia! =D Meillä on yksi sellainen juomapullo... Niitä ei meinaa Suomesta löytää mistään.
AntwortenLöschenMe jouduttiin heittämään anopin kuoltua hänen kellaristaan satoja Weck-purkkeja roskalavalle, kun ei ollut paikkaa niille eikä ne olleet silloin vielä tulleet muotiin, nythän niitä näkyy kaikkialla. Vahinko, että on vaikea lähettää.
LöschenErikoista. Mielenkiintoista. Kirjoitan muistiin.
AntwortenLöschenKantsii kokeilla.
LöschenPUnasipulihilloa olen saanut lahjaksi ystävän tyttäreltä,mutten ole itse sitä tehnyt,.Mutta hyvää se on:)
AntwortenLöschenKas kun et ole tehnyt, sinä kun olet tehnyt vaikka mitä.
LöschenTäytyypä kokeilla! Sain lasillisen sipuliconfittia lahjaksi, mutta valitettavasti purkki ei ollut sulkeutunut kunnolla kiinni, kun avasin eka kerran niin oli jo homeessa :-(
AntwortenLöschen