Montag, 16. März 2015

Nubbelin messu

Tässä kirjoitin joku aika sitten Nubbel-raukan polttamisesta laskiaistiistai-iltana. Nyt hymyilytti, kun eilen elokuvateatteriin mennessä (piti mennä katsomaan Still Alice, mutta pieni teatterimme olikin loppuunmyyty, joten jäi tällä kertaa katsomatta) törmäsimme yhden kapakan edessä tähän ilmoitukseen:Katoliset järjestävät kuusi viikkoa kuoleman jälkeen messun, jonka nimi on täällä Sechswochenamt. (Löysin netistä englantilaisen käännöksen Fortieth Day Requim Service ja ranskaksi Messe de trentième,  mikä lienee suomeksi.). Tuossa lapussa ilmoitetaan, että  2. huhtikuuta vietetään tässä kapakassa Nubbelin Sechswochenamt.

11 Kommentare:

 1. No aiotteko osallistua tuon syntipukin 6-viikonpalvelukseen?

  AntwortenLöschen
 2. Ei taideta, kun ei muutenkaan paljon liikuta karnevaalipiireissä

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pitää varmaan muuttaa mieltään, sillä onhan täkäläinen karnevaali Unescon maailmanperintö.

   Löschen
  2. No siinähän onkin hyvä syy! Katsohan mitä yhteistä on Kölnin karnevaaleilla ja tällä:-)

   Löschen
  3. Mutta ei saa verrata omenoita päärynöihin eikä Merenkurkkua Spreewaldgurkeen. Sitä voi verrata Wattenmeeriin tai vaikkapa Rheintaliin,ihan kauniita nekin vaikka ei tietenkään vedä Suomelle vertojaan. Ehkä Suomen juhannus pääsee joskus myös aineettomien maailmanperintölistalle, ainakin alkoholia menee varmaan yhtä hyvin kuin karnevaaleissa, Nythän saksalainen leipäkin on pyrkimässä listalle vai onkohan se jo päässytkin.

   Löschen
  4. http://www.baeckerhandwerk.de/baeckerhandwerk/brotkultur/

   Löschen
  5. Aha, täälläkin päädyttiin sitten leipään:)

   Löschen
  6. jokapäiväinen leipämme :-)

   Löschen
 3. Minullakin oli tarkoitus kysyä, että kai varasite pöydän, mutta ei sitten, kun ette kuitenkaan mene.

  Onhan siellä tietysti muutakin tekemistä. Joko siellä on raumalaisia vierailulla? Rauman kaupungin liike-elämän tarpeisiin tehty kaava uhkaa Museoviraston (ja monen muunkin mielestä) Vanhan Rauman asemaa maailmanperintökohteena. Eikös siellä Kölnissä ole tuolta alalta kokemusta, joten voisivat raumalaisia neuvoa.

  AntwortenLöschen