Donnerstag, 26. März 2015

Vähän positiivistakin

Viime aikoina on kyllä sattunut  järkyttäviä asioita, näin juuri  videon lentokoneen cockpitin oven toiminnasta, huh, tuli kumma olo. Nyt yritän postata vähän positiivisempaa.

Söin lauantaina vuoden ensimmäisen parsan ja olipa hyvää. Ennen ensimmäinen parsa oli usein vähän kitkerää, mutta nyt se on moitteetonta. Kitkerästä tuli mieleen salaattikurkku, joka lapsuudessani oli usein karvas. Siksi torimyyjä antoi äidin aina maistaa pienen palan ennenkuin ostettiin kurkku. Nykyiset lajit ovat "karvasaineettomia" kuten herra Kuukle sanoo.Tapasin maanantaina kahvikupposella blogini suomalaisen lukijan R:n, joka asuu Hollannissa ja oli  muutaman päivän kaupungissa hollantilaisen taiteilijamiehensä kanssa. En tiennytkään ennestään mitään hänen olemassaolostaan, sillä hän on hiljainen lukija eli ei ole kommentoinut koskaan. Oli todella sympaattinen ja mielenkiintoinen pariskunta, kiva, että ottivat yhteyttä ja toivon saavani tavata heitä toisenkin kerran. Samalla poikkesin kenkäkauppaan ja sain 10% alennuksella eccot. Nauhat on nahkaa ja ne pysyvät hyvin kiinni.
Posti toi tiistaina kirjekuoren, jonka osoitteen käsialaa en tunnistanut. Kuoresta tuli esiin kutsu 9veen syntymäpäiville pääsiäissunnuntaina eli kuten poika kirjoittaa, "am Ostasonntag". Kyllähän se Oster saksalaisen ääntämänä kuulostaa usein suomalaisenkin korvaan niinkuin "Osta"!


Pääsiäisestä puheen ollen, puput ovat saapuneet jo kauan sitten kauppoihin, tässä tavaratalon valikoimia.


Ja pupu löytyi eilen kahvilan herkullisen Petit Four'inkin päältä.


Kävimme lamppukaupassa etsimässä keittiöön lamppua. Tiskipöytä/työtaso on ikkunan edessä eikä siihen voi valitettavasti laittaa mitään kivaa roikkuvaa lamppua, koska ensinnäkin pitkäkokoinen Allumies iskisi siihen heti päänsä ja toiseksi ikkunat aukenevat sisäänpäin. Tuota meidän vanhaa sveitsiläistä lamppusysteemiä ei enää valmisteta ja nyt on kaksi spottia rikki eikä tilalle saa uusia, ei edes erinäköisiä, sillä mikään malli ei sovi systeemiin. Nyt taisimme onneksi löytää ratkaisun. Kiskon tilalle tulee kattoon kapea hopeanvärinen profiili ja siihen led-nauha, joka antaa todella hyvän valon työpöydälle ja jonka saa tarpeen tullen himmennettyä. Odotamme nyt tarjousta, systeemi on niin uusi, että lamppuliike joutuu selvittämään joitakin asioita valmistajan kanssa. On ollut todella tylsää työskennellä huonossa valossa, mutta nyt näkyy valoa tunnelin päässä. Jos jollakin on joku hieno lamppuidea, otan mielelläni vastaan ehdotuksia.


16 Kommentare:

 1. Ihan karmea tuo lentoturma.
  Aikamoiset pupukasat on teilläkin. Keski-Euroopassa pääsiäinen taitaa olla yleisestikin isompi juhla kuin Suomessa.
  Meille tuli keittiöremontissa kauko-ohjattavat lednauhat kaappien alle ja kattoon Hellan himmennettävät led-spotit. Spotit oli tarkoitus upottaa, mutta katto olikin betonia... Sähkömies ehdotti kiskoakin mutta päädyimme noihin spotteihin. Ehdottomasti kannattaa laittaa jonkinlainen led-ratkaisu. Ledeistä tulee hyvin valoa ja ne vievät vähän sähköä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Johtuisko uskonnostakin se pääsiäisen tärkeys. Luterilaisille on kai pitkäperjantai ollut merkittävämpi, katolisille taas pääsiäinen, vaikka en tiedä, onko sillä nyt merkitystä pupuille.
   Ilman muuta halutaan ledit. Ensin löydettiin Team Italian ledit, mutta eilen sitten nuo saksalaiset.

   Löschen
 2. Niinhän se on, että mikään ei pysy ennallaan. Meillä on ongelmia yläkerran harjakattoisen huoneen lamppujen kanssa, toisessa huoneessa on hyvin valaisevat lamput kattoparrun kiskossa, jollaista ei enää saa mistään, kun etsittiin samanlaista toiseen huoneeseen. Siellä on nyt sitten korkealla katonharjassa huonosti valaisevat spotit.
  Oikeastaan on hyvä, kun pääsiäispuput ja muut tulevat kauppoihin niin aikaisin, koska pääsiäinen itsessään onkin ohi ihan hujauksessa.
  Löysitkö kivan lahjan Bjarne-pojalle? Uusin Drei Fragezeichen Kids-kirja, vielleicht?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ymmärsin, että ne fragezeichenit on luettu tai joku muu vie. Sain kirkakaupasta jotain suosituksia, mutta oli joko lukenut tai liian jännittävää. Odotan nyt äidiltään vinkkiä. Vai tunnetko jonkun kivan pelin?

   Löschen
  2. Pelejä on markkinoilla mielettömät määrät, mutta meidän lasten vanhat lautapelit Monopoli ja Afrikan tähti ovat aivan ylivoimaisesti suosituimpia näiden nuorempien mielestä, kun meille tulevat. Samaa olen kuullut muidenkin kertovan. Tietokonepelit ovat sitten luku erikseen, huh huh. Niitä ovat ladanneet minunkin ipadiini.

   Löschen
 3. Päivän positiiviset (toivottavasti): lähden hulluille päiville katsomaan josko se parsakattila vielä olisi saatavilla. Luennoin tänään salakuljetuksesta ja nyt on minulla kolmen viikon tauko luennoimisessa.

  Hauskoja synttäreitä teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, vai oikein parsakattila. Meillä on tarkoitus laittaa illalla parsaa, jos Allumies muistaa tuoda sitä mukanaan tai onhan tähän lähistölle ilmestynyt jo parsakioskeja.
   Salakuljetushan onkin sun alassi, kahvia Aachenista jne.

   Löschen
  2. Sain parsakattilan. Nyt vain odottelen sitä parsaa.

   Olen jo maininnut sen Sankta Moccan ja mustan kissan eli kahvin. Aachenin kahvi oli hyvää.

   Löschen
 4. Parsa on niin hyvää! Alkoi tehdä mieli, mutta odottelen että tämä takatalveksi muuttunut kevät hieman etenee. Mukavan näköiset kengätkin!

  Voi tuota lentoturmaa. Aika hurjia uutisia on nyt tullut perämiehestä, traagista kaiken kaikkiaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Traaginen tapaus ja säälittää myös sen nuoren miehen vanhemmat. Lehdistö piirittää nyt heidän taloaan.

   Löschen
 5. Tuo lentoturma pyörii kyllä nyt vähän aikaa päässä. Tuskin lentelenkään - en ainakaan vähään aikaan ja me olemmekin useimmiten laivalla menossa. Tuli kyllä mieleen laivatapaturmatkin, mutta ajattelin, että siinä on sentään pienen pieni mahdollisuus selvitä elossa. Lentoturmasta tuskin kukaan selviää. Hyvän näköiset kengät ostit. Minäkin ostin ecco-kengät viime viikolla. Pääsiäinen kaupoissa alkaa aivan liian aikaisin, olen sitä mieltä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eccot on hyvät jalkaan, kävelin koko päivän niillä.
   Ei ne laivatkaan niin varmoja ole, ainakin Estonian jälkeen on alettu miettiä. Me lennetään toukokuussa Berliiniin Germanwingsillä.

   Löschen
 6. En mina noita lentoja osaa pelata. Jos se (tosi harvinainen) kohtalo iskee juuri siina, niin akkia se kay ja lopullisesti. Maantieliikenne on paljon pelottavampaa.

  Eccoista ei ole viela kokemuksia, vaikka kenkiin mielellani satsaankin enemman kuin vaatteisiin. Hyvat ja mukavat kengat ovat elamassa tosi tarkeita.

  Taalla kasvaa villiparsaa jota usein retkilla napostelen ihan sellasenaan raakana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Villiparsaa ei tässä meillä kasva, mutta parsaviljelmä on pyörämatkan päässä ja eilenkin illalla laitettiin parsaa, nam.

   Löschen
 7. "Ostasonntag" <3

  Sama täällä. Paitsi että oma 9v. - jonka äidin- ja kotikieli on saksa - harvoin edes kirjoittaa saksaksi, kun saksa on kuulemma "yhtä vaikea kuin kiinaa". ;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. "yhtä vaikea kuin kiina", hihi ja onhan se totta, että saksan oikeinkirjoitus ei ole ihan helppoa.

   Löschen