Sonntag, 2. August 2015

Vieraita Singaporesta ja ruokakuvia

Ihailen aina bloggareita, jotka ottavat mahtavan hienoja valokuvia sapuskoistaan. Meillä ovat sekä vieraat että isäntäväki niin nälkäisiä, että ruoat tulee syötyä ennenkuin kukaan ajattelee valokuvaamista. Ja vaarallistahan se ruokien valokuvaaminen onkin kuten Campasimpukan blogista käy ilmi.

Eilen meille tuli singaporelainen Carl (4kk) vanhempiensa ja isovanhempiensa kanssa nauttimaan kauniista kesäillasta. Carl halusi vain maitoa, mutta muu porukka oli valmis syömään meidän keitoksiamme.


Alussa oli sen verran kuumaa, että menimme pihan perälle varjoon juomaan aperitiivit. Aurinko paistoi niin, että vieraat halusivat aurinkolasit silmille.


Carl-herra on kiltti vauva, hän otti nokoset varjossa eikä häirinnyt koko iltana aikuisten illanviettoa.

Tarjolla aperon kanssa oli paistamaani (ja taas hyvin onnistunutta) pataleipää ja sen kanssa tonnikalaphiladelphialehtipersiljasörsseliä, joka oli maustettu suolalla, pippurilla ja tabascolla ja saksalaissingaporelaiselle nuorelle isälle voita ja sormisuolaa, hän kuulemma kaipaa Singaporessa suolaa, jota aasialaiset käyttävät paljon vähemmän kuin eurooppalaiset.

Grillasimme lampaanfilettä, Iberico-possua ja last but not least tuoretta Bratwurstia, jonkä täytimme aurinkokuivatuilla tomaateilla ja mustilla oliiveilla, maustoimme vielä salvialla ja käärimme parmankinkkuun ja grillasimme, ai että se oli hyvää. Otin valmistusvaiheessa kuvan tietäen, että valmiista ei tule otettua kuvaa.


Tarjolla oli myös Lollo bianco salaattia, jossa oli mukana mangoa, avokadoa, saksanpähkinöitä jne pähkinädressingissä ja meillä lähes pakollista perunarucolaparmesaanisalaattia, jonka päälle raastetaan ennen tarjoilua parmesaania ja ettei se unohtuisi, salaatti oli tämännäköinen (kuva pimeästä kellarista).


Jälkiruokana oli Vadelmakookosvalkosuklaatiramisua ja se meni hyvin kaupaksi. Ja jostain syystä sain siitä kuvankin.


Tuliaisiksi saimme Carlin vitsikkäältä isoisältä taas jotain hassua, hän nimittäin etsii aina vanhantavarankaupoista jotain aivan kamalaa ja antaa sen kiusallaan lahjaksi jollekin. Me saimme nyt tämän hienon pullon, jossa roikkuu snapsilaseja. Jos joku on tästä kiinnostunut, olen valmis lähettämään sen ja maksamaan jopa postimaksun. Pannaan vahinko kiertämään, kiinnostuneet ottakoot yhteyttä.


Kommentare:

 1. Toivottavasti pokkanne piti, kun saitte tuon hirvityksen;) Kyllä sillekin varmaan ottajia löytyy, makuja kun on kaikenlaisia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ei meidän onneksi tarvitse leikkiä että tykättäis

   Löschen
 2. Onhan sullakin täällä aina hienoja ruokakuvia:) Hih,mikä hmmm,lahja;D

  AntwortenLöschen
 3. Äsh, kirjoitin jo kerran. Vieläkö teillä siellä vaan on lämmintä? Täällä ei edelleenkään.
  Tuo lahjahan sopii ranskalaisen ruuan ystäville...

  AntwortenLöschen
 4. On lämmin, huomiseksi luvattu +35C.

  AntwortenLöschen
 5. Allu, jos tää olis ollut Saksa, niin mä olisin halunnut! Pellavapää

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hei, sullekin olis riittänyt ruokaa ja olisit varmaan tykännyt.

   Löschen
 6. Heips, meidän perheestä löytyy jo muitakin kommentoijia. Pellavapää sattu eesta syystä tarvise snapsilasisettiä.

  AntwortenLöschen
 7. Eikä äiti ole tällä hetkellä maistissa vaan migreenissä. HK

  AntwortenLöschen