Samstag, 5. September 2015

Tassun jäljet

Tämä kesä tulee kyllä olemaan ikimuistoinen, en muista koskaan kokeneeni näin lämmintä kesää, olen lähes joka päivä kulkenut sandaaleissa varmaan kolmen kuukauden ajan. Eilenkin ajelin vielä lyhythihaisessa mekossa ja sandaaleissa kaupungille. Kalenterin mukaan on nyt kuitenkin syksy ja nää lähtee nyt sitten syyslomalle jättämään tassun jälkiä pohjois-Saksaan. Polkupyörät on auton perässä ja toivotaan, että pohjoisempanakin on vielä sopivat pyöräilyilmat.


Hampurissa vieraillaan entisen englanninopettajani Claudian luona, jonka kanssa ystävystyin englannin tunnilla, kun hän asui vielä Kölnissä, ja meidän miehetkin tykkäävät toisistaan. Toisena päivänä meillä on treffit Allumiehen työkaverin ja hänen vaimonsa kanssa.
Neumünsterissä tapaamme kouluaikaisen itäsaksalaisen kirjeenvaihtokaverini Horstin vaimoineen. Horst yritti paeta ennen Berliinin muurin kaatumista Unkarin kautta Itävaltaan, jäi rajalla kiinni (sen hän oli kalkuloinutkin) ja joutui vuodeksi vankilaan. Länsi-Saksa osti sitten hänet ja hänen perheensä vapaaksi, insinööristä maksettiin silloin DDR:lle 200.000.- DEM eli noin 100.000.- €.  Horst asui aikanaan Dresdenissä, mutta ei missään tapauksessa halua ikinä enää asua siellä vanhojen kokemusten takia. Ei ollut lainkaan varmaa, että vankilasta vapautetut karkurit pääsivät lähtemään länteen ja Horstin sellikaveri mm. "vapautettiin DDR:ään", josta tämä ei hallituksen vastustajana tietenkään saanut enää koulutustaan vastaavaa työpaikkaa, mutta pääsi onneksi suntioksi jonnekin pieneen seurakuntaan Itämeren rannalle.
Matka jatkuu Alt Duvenstedtiin, jossa on (toivottavasti) kiva hotelli järven rannalla ja sieltä Pankeriin, jossa tunnemme jo viime Suomen matkalta söpön hotellin.
Kotimatkalla poikkeamme vielä Stemmenin kylään Ala-Saksissa, siellä asuu Allumiehen hiekkalaatikkokaveri vaimonsa kanssa. Meillä on molemmilla hiekkalaatikkoaikaisia ystäviä, he ovat kullan arvoisia.

23 Kommentare:

 1. Mukavaa matkaa! Ja suosivia säitä tietty! Meidänkin Saksan matka lähestyy, kahden viikon päästä ollaan jo Berliinissä :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin tosiaan, teillä Berliini, jännä kuulla mitä pidätte siitä ravintolasta.

   Löschen
  2. Minuakin jänskättää se illallinen, muita ruokapaikkoja en ole vielä etsinytkään. :)

   Löschen
 2. Mukavaa ja virkistävää matkaa teille! Sun ei tarvitse laittaa kesävaatteita pois ennen Australian matkaanne. Joulukuussa kesävaatteet talvisäilöön ja joulukoristeet esille, vai mitä? HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä Hampurissa on niin kamala tuuli, että olis pitänyt ottaa pipo mukaan.

   Löschen
 3. Hyvää matkaa! Tuolla on kai jo niitä ihania rantakorituoleja!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joko muuten siellä hotelleissa on wifi? Muistan, että Dresdenissä piti maksaa itsensä kipeäksi jostain lyhyestä nettiyhteydestä, kun minun piti lähettää silloin yksi artikkeli kääntäjälle. Onhan siitä tosin jo kolme vuotta ainakin.

   Löschen
  2. Ei olla aikoihin enää tavattu maksullista.

   Löschen
 4. Mukavaa reissua, toivottavasti keli suosii pyöräretkiä! On muuten jännä, että joidenkin ihmisten kanssa juttu luistaa ja viiden minuutin jälkeen tuntuu siltä, että olisi tavannut pari päivää sitten vaikka edellisestä kerrasta olisi oikeasti 15 vuotta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, on tosiaan sellaisia että on tunne että just vasta tavattiin.

   Löschen
 5. Mukavaa tassuttelua pyörän selässä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään jätettiin pyöräily, täällä Hampurissa TUULEE AIVAN MIELETTÖMÄSTI.

   Löschen
 6. Mielenkiintoinen reissu tulossa! Kiitos jo etukäteen, kun mekin saamme varmasti jotakin nähdä matkan varrelta.

  AntwortenLöschen
 7. Täälläkin oli kuumin elokuu miesmuistiin ja syyskuu on alkanut niin kuumana että kai sekin jää kuumimmaksi syyskuuksi miesmuistiin.Mukavaa matkaa ja tapaamisia!

  AntwortenLöschen
 8. Matkasuunnitelmanne kuulostaa mukavalta. Hyvää matkaa! Hyvät ystävät ovat tosi tärkeitä.

  AntwortenLöschen
 9. Kantsis olla nyt Suomessa. Parempia pyöräilysäitä ei ole missään.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyvä sää Itämeren rannalla ja saksalainen terveydenhuolto pelaa hyvin, jos lentää päästäkseen ja pitää vähän ommella leukaa. Nyt istutaan Strandkorbissa Hohwachtissa ja odotellaan Kutterscholle ja salaattia, vain ampiainen häiritsee.

   Löschen
  2. PÄRSTÄLLEEN eikä päästäkseen

   Löschen
 10. Kuka siellä nyt on leuallaan jarruttanut? Onneksi ei luita poikki.
  No joo, voihan jossain muuallakin olla mukavia pyöräilykelejä, mutta Suomen elokuu oli tosi huippu eikä syyskuun alkukaan hullummalta näytä. Jäisinköhän tänne. Ei vaiteskaan, on palattavaa etelään piakkoin noissa teidän syysloman maisemissa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen