Samstag, 17. Oktober 2015

Patikkalauantai

Sadetutkan mukaan sade ei ollut kovin kaukana, mutta hienosti selvisimme kastumatta 12km patikkaretkestä Bergisches Landissa. Vähän oli pilvinen sää, mutta pääasia, että ei satanut ja maisemat olivat silti kauniit.

Sienet päätettiin jättää metsään ja söimme sen sijaan paikallisessa maalaisravintolassa tuhtia ruokaa. Vasemmalla on Bergischer Burger, jossa on sämpylän tilalla oli perunalettu ja jauhelihapihvin tilalla verimakkaraa ja lisukkeena härkäpapuja. Tämä ruoka oli porukan miesten makuun. Jotkut söivät villisikaa punakaalinuudelien kanssa ja annos oli niin iso, että meikäläinen tulisi täyteen jo sen katsomisesta. Onneksi älysin tilata pienen Wienin leikkeen.


19 Kommentare:

 1. Mä niin tykkään noista perinnetaloista!
  Mielenkiintoiset eväät. Mmmmm.... verimakkaraa...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On ne talot vaan niin kauniita, vaikka en tiedä, haluaisinko asua sellaisessa, sillä ikkunat on aika pienet.

   Löschen
 2. Ihanat maisemat!
  Tamperelainen mustamakkara vastaa kait jotenkin verimakkaraa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan kokeillut sitä tamperelaista mustamakkaraa, vaikka pirkanmaalainen olenkin ja paljon ollut Tampereella.

   Löschen
 3. Tuohan oli aikoinaan minun naapurikunta, kauniita maisemia niinkuin muutenkin im Bergischen. Blutwurst ei kuulunut minun herkkuihin ennemmin inhokkeihin, sama koskee mustaa makkaraa, joka ei mielestäni ole ihan samanlaista kuin Blutwurst.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo Blutwurst näytti erilaiselta kuin täkäläinen "Flönz", voisi ehkä olla enemmän Tapolan makkaran tyylistä ulkonäkönsä puolesta.

   Löschen
  2. Ainakin westfalenilaisessa ja alasaksilaisessa Blutwurstissa on aina ollut läskipaloja seassa (z.B. Schlachteplatte). Tuossa Tapolan makkarassa taasen on ryyniä. En vain tykkää kummastakaan, mutta kaikkihan on makuasia.

   Löschen
  3. Ai, en muistanutkaan, että Tapolan makkarassa on ryynejä. Meidän Blutwurstissa on myös läskinpalasia.

   Löschen
 4. Minulta kyllä olisi verimakkara jäänyt syömättä. Siellä maisemat näyttävät olevan edelleenkin vihreät. Täällä puut hohtavat jo keltaisina, punaisina - siis oikea Goldener Oktober!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mullakin on ollut vaikeuksia veren kanssa. Monissa perheissä syötiin verilettuja aikanaan, mutta ei onneksi meillä kotona.

   Löschen
 5. Kaunista maalaismaisemaa! Tykkään Tapolan mustasta makkarasta, mutta mahani menee siitä aivan sekaisin. En tiedä mistä johtuu, voiko verituotteet olla jotenkin tuhteja vatsalleni vai onko syy jokin muu, en tiedä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On siellä oikeastaan joka vuodenaikaan kaunista.

   Löschen
 6. Kaunista on ilman aurinkoakin. Eilen torilla oli kantarelleja. Suppilovahveroita ei ollut, sillä niitä on kuulemma tullut huonosti - sanoi myyjä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Helsingin kauppatorilla näkyi suppilovahveroita(kin).

   Löschen
  2. Täällä on ollut niin kuivaa nyt syksyllä.

   Löschen
 7. Mikäs teidän noissa maisemissa patikoidessa, reippaita olitte! Meidän reippailumme pituus tänään oli vain murto-osa noista kilometreista, mutta kun sää oli aurinkoinen ja puut loistivat syksyn väreissä olisi aivan hyvin voinut jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Matkan varrelle ei osunut maalaisravintoloita, joten oli pakko palata omaan keittiöön perunoita keittämään:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään olis tarjolla sinistä taivasta täälläkin. On ylipormestarin vaalit, varmaan luitte lehdestä, että suosikkikandidaattia puukotettiin eilen aamulla, se tapahtui tässä vajaan viiden kilsan päässä meiltä.Onneksi hän selvisi hengissä.

   Löschen
  2. Niin järkyttäviä aina tuollaiset uutiset. Tulee heti mieleen, että mitähän seuraavaksi! Mikä onni tosiaan, että tekijä ei onnistunut siinä, mihin tähtäsi.

   Löschen
 8. Kaunista ruokaa. Ulkonäön perusteella olisin valinnut vasemman puoleisen ja sitten yökkinyt sitä verimakkaraa. Viimeksi lapsena syönyt verilättyjä, varmaan pakotettu...

  AntwortenLöschen