Sonntag, 25. Oktober 2015

Viikko vierähti

Viime viikko vierähti nopeasti suomalaisvieraan kanssa. Torstaina kävimme Philharmonialunchilla kuulemassa Schumannia ja oppimassa, miten kaupungin uusi pääkapellimestari ohjasi muusikkoja, ainakin minulle todella mielenkiintoinen juttu. Maanantaina kuulen koko sinfonian ja voin tarkistaa, ovatko soittajat tajunneet pomon ohjeet.
Perjantaipäivä vietettiin suuremmaksi osaksi Bonnissa, jossa olimme taidehallissa katsomassa japanilaisten taiteenkerääjien impressionistitauluja, siellä oli mukana Monet ja van Gogh ja monta tuttua nimeä. Tämä van Goghin taulu oli mielestämme ainakin kaukaa katsottuna vähän suomalaisen näköinen, mutta puukengät paljastivat sen hollantilaiseksi.

Foto: Wikipedia

Pitemmän aikaa vietimme Saksan historian museossa (Haus der deutschen Geschichte), jossa esitellään Saksan historiaa toisen maailmansodan lopun jälkeen, sekä Länsi-Saksan että Itä-Saksan ja tietenkin yhdistyneen Saksan. Näytteillä on paljon vanhoja esineitä, tässä mm. yksi ensimmäisiä kuplia, siinä oli vielä takana rinkeli-ikkuna.


Tässä on Kennedyn lunttilappu vuodelta 1963, jolloin hän sanoi Ich bin ein Berliner, englanniksi Ish bin ein Bearleener. :-)

Tässä vitriinissä oli itäsaksalaisia lehtiä. Itäberliiniläiset ystävämme kertoivat kerran, että Mosaik-lehden piirtäjä asui heidän isoisänsä entisessä talossa ja joutui aikanaan Ulbrichtin epäsuosioon, kun ei halunnut piirtää ankalle pioneerihuivia.Löytyihän sieltä jotain suomalaistakin, nimittäin NOKIA-akronyymi sanoista
- epäinhimillinen
- häikäilemätön
- epäkunnioittava
- rahan huumassa
- osakaskuuliainen

Tämä viittaa Nokian synteihin Bochumin (kannattavan) tehtaan sulkemisen yhteydessä. Skandaali vei Nokian maineen Saksassa.

Olipa kiva taas saada vieras Suomesta, vaikka tuleva viikko olisi sään puolesta vielä parempi, sillä luvassa on +20C. Tosin meillä ei silloin olisi niin paljon aikaa, kun pitää valmistella marraskuun lomaa.

Kommentare:

 1. Antworten
  1. Hei Sauerkraut, kiva nähdä pitkästä aikaa. Tällä hetkellä ollaan esim. buukkaamassa lauttaa Kangaroo-saarelle ja miettimässä Barossa Valleyn majapaikkaa ja huomenna pitää ostaa pieni jalusta kameraan ja muistikortteja ja sitä sun tätä ja peruuttaa lehtitilauksia ja maalari tulee maalaamaan vielä yhden ulkoseinän jne jne.

   Löschen
 2. Mukava blogiystävä vieraana, mutta mistä nyt moinen synkähkö kuva viikosta, ainakin värien puolesta??

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ollut kameraa mukana ja nokia otti niin synkkiä kuvia eikä japsikaan ollut raaskinut ostaa auringonkukkakuvaa vaan tuollaisen vähän halosen näköisen synkän taulun. :-) Onkohan Helena nyt ihan depressiossa tämän vierailun jälkeen? No, sai se ihan vähän aurinkoakin ja kauniita värikkäitä puita, mutta ei ole niistä kuvaa.

   Löschen
 3. Mukava kulttuuriviikko teillä ollut! Ja mukavia matkanvalmisteluita:)

  AntwortenLöschen
 4. Kun siellä Saksanmaalla "freedom of speed" on niin tärkeä, joten nopeusrajoituksia ei tunneta siellä, jossa kirjavat lehtipuut reunustavat teitä eli moottoritiellä. Sarveiskalvolle jäi vain kirjavien puiden haamut kun pitkin moottoriteitä viiletettiin eteenpäin! Mutta oikeasti oli tosi kivaa eikä yhtään depressiivistä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei sitä aina muista, että nopeudet on suomalaisille outoa, toivottavasti et pelännyt kyydissä.

   Löschen
  2. En tietystikään pelännyt! Aina vain irvailen noille moottoriteille ja Staulle. ja onhan Bausingerkin kirjoittanut tuosta miten tärkeää ajamisen nopeus on saksalaisille (miehille)!

   Löschen
 5. Niin vierähti viikko täälläkin. Se olis paluu arkeen ja tavan aikaan.

  AntwortenLöschen
 6. Viikonvaihteessa on aurinko hellinyt ja lämpötilat ihan kesälukemissa ja mikä väriloisto Schwarzwaldin viinirinteillä. Nää seudut on kyllä upeimmillaan näin syksyn korvalla, ainakin Bad Krozingenin ympäristössä. Toivottavasti jatkuisi nyt jonkin aikaa vielä tämmöisenä.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Perjantaina olis oikeastaan pitänyt lähteä Rotweinwanderwegille, mutta kun oli se museo ohjelmassa enkä muutenkaan halunnut ylirasittaa Helenaa, ensin pitää kunto palata entiselleen ja sitten ensi kerralla vaelletaan.

   Löschen
 7. Mukavan vieraan kanssa viikko vierähtää tosi nopeasti. Berliinissä puut loistavat edelleen kullankeltaisina ja punaisenruskeina. Ja aurinko paistaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli eilen harmaata, mutta nyt on hieno ja lämmin päivä.

   Löschen