Montag, 16. Mai 2016

Helluntaibrunssi

Koleasta säästä huolimatta päätimme kutsua muutaman kaverin brunssille. Pitkän viikonlopun takia (maanantaina toinen helluntaipäivä ja tiistaina kouluilla lomapäivä), monet olivat lähteneet matkalle, mutta löytyihän tästä lähipiireistä kahdeksan kaveria, jotka olivat halukkaat tulemaan.
Tarjolla oli:
Elsassista tuotua cremant'ia
languedoclaista roseeta
lohikakku
parsapiirakka
Iltasanomien nyhtöpossua (joka meni kuin kuumille kiville)
linssipunajuurisalaattia
perunasalaattia
punakaali coleslaw
ranskalaisia juustoja
mansikkatäytekakku
raparperikakku


Tässä raparperikakku odottelee terassin viileydessä tarjoilua. Se hyvä puoli oli viileässä helluntaisäässä, että ei tarvinnut olla niin paljon jääkaappitilaa.


Pihalla valkoinen ja violetti kärhö kukkivat yhteisymmärryksessä. Yhteisymmärrys ja pakolaisongelmat olivat hallitseva teema eilisellä brunssilla. Saksa vaatii, että täkäläisissä moskeijoissa saarnattaisi (saarnataanko moskeijoissa ylipäänsä?) saksan kielellä eikä esim. turkiksi. Onko se oikein ja pitäisikö sitten myös täkäläisiltä italialaisilta ja portugalilaisilta vaatia, että heidän messunsa pidetään saksaksi? Kaksipiippuinen juttu. Yksi ystävämme opettaa ranskaa Gymnasiumissa (mitä se on suomeksi? ennen puhuttiin oppikoulusta) ja hän kertoi, että heidän koulussaan on enemmän muslimioppilaita kuin kristittyjä. Tilasto johtuu tosin siitäkin, että monet kristityt ovat eronneet kirkosta eli heitä ei lasketa mukaan.


Helga-ystävämme toi pihastaan ison tuoksuvan kielokimpun. Kielot kukkivat meidänkin pihassa ja pioni (saksaksi helluntairuusu) ei oikein tiedä aukaisiko nuppunsa vai ei, kevät on ihan selvästi vähän myöhässä vaikka toisaalta meillä oli pitkään ihan hellelukemia.10 Kommentare:

 1. Onpa upeita kieloja. Suomessa lehdet noin kolkytsenttisiä ja joissain kukkavarsia mutta ei vielä auki yhtään. Lämmintä täällä on myös. Luulen kevään olevan etuajassa. Oletpa viitsinyt laitella aikamoiset herkut.
  Saksassa oli puhetta noista kirkonmenojen kielistä. Tasavertaisesti suomalaistenkin ja juutalaisten tulisi pitää tilaisuutensa saksaksi, ei taida mennä läpi moinen.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samaa mietin minäkin, täkäläinen suomalainen srk pitäisi kaiken saksaksi.

   Löschen
 2. Jessus mikä pöytä! Kerro hyvissä ajoin seuraavalla kerralla, jotta ehdin tulla käymään siellä brunssilla.
  Olin pari päivää poissa ja sillä aikaa partsin tai takapihan ruoho oli kasvanut monta senttiä ja kirsikkapuu sekä lemmikit kukkivat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olis sieltä löytynyt sullekin jotain, vaikka mansikkakakusta ja sen pistaaseista olisit luopunut.

   Löschen
 3. Olipas taas hyvät herkut siellä! Täällä oma kokkausvuoro lähenee. Saas nähdä kuinka meidän käy.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sä varmaan muistat sitten ottaa kuvia, mulla oli taas lopussa niin kiire, etten ehtinyt yhtään kuvaa ottamaan muusta kuin kakuista, jotka voi tehdä etukäteen.

   Löschen
 4. Niinpä niin , CSU:n puoluesihteeri Andreas Scheuner "vaati" saksankieltä käytettäväksi moskeijoissa.Tosin hän edustaa omaa baijerilaista puoluettaan, eikä koko Saksaa. CSU:lla on suhtelliseen pieni määrä jäseniä eli vajaa 147 000 jäsentä, mutta sitä enemmän poliittista intoa, varsinkin kun liittovaltion vaalit lähestyvät. "Saapha sitä haastaa" , oli karjalaisella äitivainaallani tapana asioita kuitata. "Es wird nicht so heiß gegessen wie es gekocht wird."

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joopa joo, in Bayern ticken die Uhren anders. :-)

   Löschen
 5. Ihana kielokimppu! Kielosta tulee aina äiti mieleen, kielot olivat hänen lempikukkasia. Ja mikä herkullinen tarjous! Ihan kesän näköinen!

  AntwortenLöschen