Donnerstag, 19. Mai 2016

Puutarha-assistenttini

Sain eilen postissa ystävältäni pohjois-Saksasta  hänen viljelemiään sinivuokon alkuja. Hyvin hellästi ne oli pakattu, juuret kosteana ja kuplamuovia suojaamassa.


Istutin ne eilen pihan perälle varjoisaan nurkkaan ja toivon hartaasti, että ne lähtevät kasvamaan.
Samalla nyhtäisin isosta ruukusta puksipuun vierestä "rikkaruohon" pois. Enpä olisi tunnistanut sitä lehtien perusteella


mutta kun juuret tuli mukana, tajusin, mistä on kysymys:
Saksanpähkinähän siinä, oravat ovat taas toimineet assistenttinä ja istuttaneet pähkinän puksipuun ruukkuun. Kuka haluisi pähkinäpuun taimen?


12 Kommentare:

 1. Toivottavasti saat sinivuokon kasvamaan. Minä niin pidän pienistä sinisistä kukkasista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Valkovuokkoja löytyy täältäkin, mutta sinivuokkoja olen aina kaivannut.

   Löschen
 2. Toivottavasti teillä on muurahaisia, sillä niiden avulla sinivuokot leviävät helposti. Meilläkin ovat muurahaiset tuoneet sinivuokkojen Äimälästä ;)
  Maikki

  AntwortenLöschen
 3. Kevään tietää alkaneen, kun sinivuokot kukkapenkissä avaavat nuppunsa ja muurahaiset todellakin ovat levittäneet niitä sinne ja tänne pihapiiriin. Aina yhtä iloinen yllätys.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai teillä ne kasvaa. Olen nimittäin kuullut, että niitä ei olekaan joka puolella Suomea kuten olen luullut.

   Löschen
  2. Eivät kasva luonnonvaraisesti, ihan oikeassa olet! Viihtyvät kyllä, kun vähän avustetaan.

   Löschen
 4. Mie en halua pähkinäpensasta... Mutta toivottavasi sinivuokot lähtevät kasvamaan. Ja onhan sulla muutenkin hieno puutarha. Tällä saarella, jolla olen nyt työmatkalla, ei taida kasvaa niitä(kään). Onneksi ei allergia vaivaa, kun ei ole sellaista kukkamerta kuin kotona. :)

  AntwortenLöschen
 5. Meidän oravat pitävät kovasti ssekä hassel- että saksanpähkinöistä. mutta tuo kasvi ei selviä meidän vyöhykkeellä. Olemme sen sijaan istuttaneet useita tammia.

  Sinivuokkoja meilläkin on, sillä tamän talon ensimmäinen omistaja toi niitä kotoaan Pohjanmaalta, vaan eivät ne meillä mitenkään reihaannu. Luin jostain, että sivuokko ei luontaisesti viihdy Keski-Suomessa, valkovuokko sen sijaan kylläkin. Äidin pikkupihassa Satakunnassa niitä tursuaa joka nurkasta. Onneksi saamme aina muutaman, sillä ne ovat niin kauniita.

  <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksanpähkinöitä löytyy meiltä monestakin paikasta, mutta eivät ole onneksi alkaneet kaikki kasvamaan.

   Löschen
 6. Voi että, toivottavasti sinivuokko juurtuu sinne. Minulla kukki sinivuokon lisäksi keltavuokko, valkovuokot ja hämyvuokko kukkii parhaillaan. Ne on aitoja kesän tuojia.

  AntwortenLöschen