Donnerstag, 12. Mai 2016

Tosta vaan, lonkalta

Oli pakko käyttää kuuma kesäpäivä vaellukseen Ahrin laaksossa ennen kuin Kylmä Sophie uhkaa laskea lämpötilaa huomattavasti. Viinivuorilla olikin oikein kiva, ei ollut niin kuuma kuin täällä kaupungissa ja näin viikolla vähän ihmisiä liikkeellä. Saimme joskus viime vuonna lahjakortin kivaan hotelliin aamiaiselle ja sen käytimme nyt hyväksemme eli reissu alkoi hotelliaamiaisella. Hyvän aamiaisen jälkeen jaksoimme hyvin kävellä kolmisen tuntia viinivuorilla.


Sitten tulikin vastaan vanha tuttu eli viinitila Meyer Näkelin bistro ja kun tuon selkäsairaan kaverin selkä vaati istumista, mikäs olisi ollut sen selvempää kuin istahtaa sinne kivaan bistroon ja syödä salaatti ja maistella paikallista roseeviiniä.Yksi Meyer Näkelin punkku on nimeltään "Us de la meng". Se on oikeastaan Kölnin murretta ja johtuu ranskan sanasta "la main" eli käsi ja sanonta tarkoittaa samaa kuin suomen sanonta "lonkalta" eli osata/tehdä jotain tosta vaan. En tiedä, onko suomen kielessä toista sanontaa, jossa olisi käsi tai ranne. Saksaksi se on virallisesti aus dem Handgelenk eli ranteesta.

Ylempänä viinirinteellä oli yhdessä kohtaa niin pikkuruisia unikoita, en ole koskaan sellaisia pienenpieniä nähnyt. Oli vain känny mukana ja kamalan jyrkkä rinne, en saanut parempaa kuvaa.
Kukat oli ehkä euron lantin kokoisia.Kommentare:

 1. Helsingissä Ravintola Passiossa on ollut tuon viinitalon tuotteita, nimi jäi mieleen. :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se ihan parhaita saksalaisia punaviinin tekijöitä, saksalaisethan ei ole olleet punkun mestareita, mutta viimeisten vuosien aikana kehittyneet mielettömästi ja nyt saa jo ihan kunnon tummaa punaviiniä, kun Ahrin viinit on ennen olleet aika vaaleita. Me ollaan kesäkuun alussa Helsingissä. Minne kannattais mennä syömään, viimeksihän me oltiinkin just Passiossa?

   Löschen
  2. Penny oli minusta tosi kiva paikka, se on uusi, alkuvuodesta avattu paikka ja Emoa voi aina suositella, samoin Sinne Helsinki.

   Löschen
 2. Onhan meillä "kädestä pitäen" vähän niinkuin vastakohta "tehdä jotain lonkalta". Mutta kaunista teillä on! Tekee mieli roseeta. Eilen oltiin yhdessä tämän kaupungin parhaimmista ruokaravintoloista; ruoka oli ihan hyvää, mutta lista oli aika mielikuvitukseton. Kohta tulee kuulemma uusi lista, joten en tiedä mitä siellä sitten olisi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oliko se se Pöllöwaari, olen kuullut siitä paljon hyvää?

   Löschen
  2. Ahrille on vain puolen tunnin matka meiltä ja ollaan jo ihan eri maailmoissa. Ensi kerralla kun tulet, voidaan mennä.

   Löschen
  3. Ei siellä, vaan kollegat oli varanneet pöydän Figarosta, ihan tuosta kulman takaa. Olen kyllä kerran käynyt Pöllöwaarissa syömässä (karonkka). Nyt olin vielä yliopiston lähellä yhdessä kapakassa tuttujen kanssa.

   Löschen
 3. Ainakin voidaan ottaa asiat löysin rantein, mitä olenkin viime ajat harrastellut.
  Terv. Suomesta

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tai kuljeskella vain kahta kättä heiluttaen mikä sopii mulle myös.
   Edelleen terv. Suomesta paskeriville

   Löschen
  2. Täällä ei nyt heilutella mitään käsiä, kun valmistellaan helluntaibrunssia. Kuka tulis pilkkomaan, tarjoisin sitten huomenna herkullista syötävää?

   Löschen
 4. Löysin rantein tuli minullekin mieleen. Siinä on sellainen helposti syntymisen tunne. Näytti kivalle kävelypaikalle ja ei olisi haitannut minua ne aamiaiset, viinit ja muutkaan.

  AntwortenLöschen
 5. Kauniit unikot;vaaleamman väriset kuin ne meillä kasvavat syvän punaiset villiunikot. Kaunis kävelypaikka teillä taas:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On täälläkin useimmiten isompia ja punaisempia.

   Löschen