Dienstag, 19. Juli 2016

Rotterdamin rippeet

Rotterdamissa ei ole "grachteja" (kanavia)  kuten Amsterdamissa, mutta siellä tulee jatkuvasti vastaan (Uusi) Maas-joki eli vettä riittää.


Kävimme 185m korkeassa Euromast-panoraamatornissa, josta näki hienosti koko Rotterdamin kaupungin ja sataman, sinne kannattaa ehdottomasti mennä. Kuutiotaloja katsellessamme tapasimme sattumalta mukana olleitten ystäviemme hampurilaiset tuttavat, jotka olivat risteilyllä Aida-laivalla, joka on tuossa kuvassa ankkurissa ja nauroimme taas, miten pieni tämä maailma on.


Blogiystävä Riitan komeat gladiolukset oli pakko kuvata


ja samoin herkullinen matjessilli, jota olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon, sillä se oli todella hyvää. Kiitos Riitta ja Ger kivasta illasta ja herkuista! Kuten ulkosuomalaiselle kuuluu, astiat ovat suomalaista ja myös Alvan Aallon pöydät, joita oli laitettu kolme kivasti lomittain, huomaa, että talossa asuu kreatiivisia ihmisiä.


Taidehallissa oli Boteron upea näyttely. Tunsin ennestään oikeastaan vain hänen rubensmaiset naisensa, nyt saimme tietää, että hän on maalannut monta taulua vanhojen taiteilijoiden mukaan ja ensimmäisenä pisti silmään tuttu nenästään kuuluisa Urbinon herttua, jonka on aikanaan maalannut Pietro della Francesca.Botero on maalannut myös uskonnollisia teemoja kuten tämän kivan papin


ja sitten pääasiassa niitä ihanan pulskia naisia. Tämän kylppäritaulun olisin ottanut mielelläni.
Kuten jo aikaisemmin mainitsin, en ottanut kameraa mukaan, kun luulin, että valokuvaaminen on kielletty. Otin nyt kuvat ostamastamme katalogista.Kotimatkalla poikkesimme Riitan suosittelemaan Kinderdijkiin ja sepä olikin hyvä idea. Alueella on 19 tuulimyllyä 1700-luvulta ja se on Unescon maailmanperintö, niin kaunista, oi niin kaunista. Ystävälläni on paha urheiluvamma jalassa (Sport ist Mord!) ja hän ei pystynyt kävelemään lähemmäksi myllyjä joten ostimme liput puolen tunnin risteilyyn ja veneestä käsin näimmekin myllyt hyvin.


Suurin osa niistä on yksityisten omistuksessa loma-asuntona. Eikös olekin ihana?


Amsterdamista pääsee reilussa puolessa tunnissa junalla Rotterdamiin ja ihan lähellä ovat myös Delft ja Den Haag eli katsomista riittäisi moneksi päiväksi. Suosittelen!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen