Donnerstag, 18. August 2016

Hemmottelua

Eilen hammaslääkäri rääkkäsi minua tunnin verran, kun implantin päällä oleva kruunu oli alkanut löystyä ja siinä sitten otettiin ensin varmuuden vuoksi uusi muotti eli suuhun pantiin sellainen kamalan iso metallivehje, jonka päällä on jotain kamalaa tahnaa ja koko juttu alkaa yököttää ja pelkään oksentavani. Sitten kovaäänisellä poralla porattiin ja porattiin kunnes saatiin implantin päällä olevan ruuvit irti. Onneksi kaikki onnistui ensimmäisellä yrityksellä, kaikki desinfioitiin talon omassa labrassa ja kiinnitettiin taas paikalleen.
Mutta sen jälkeen päivä oli yhtä hemmottelua. Ensinnäkin ajelin pyörällä ihanassa kesäpäivässä 10km kampaajalle, kun pääsin pyörällä lähemmäksi kuin autolla tai ratikalla eli ei tarvinnut ontua pitempää matkaa. Kampaajan apulainen on kiva ja tarjoaa aina wellness-hoitoa eli pesee hiukset ja hieroo päätä varmaan kymmenen minuuttia, voi taivas kun se on ihanaa, ihan kuin aikanaan Kiinassa tekivät. Onneksi älysin silloin kertoa hänelle kiinalaisesta kampaamosta ja sen jälkeen olen saanut samat palvelut täällä. Sitten laitettiin vähän raitoja ja leikattiin.


Kaupungilla oli ka-ma-lan paljon ihmisiä liikkeellä, kuten kampaajalla oleva lappuliisa sanoi, kalpeanaamaisia mustiin pukeutuneita nuoria eli nörttejä, jotka ovat tulleet kaupunkiin Europan suurimmille pelimessuille. Huokaisin, kun pääsin vihdoin puistoalueelle eikä tarvinnut ajaa slalomia nörttien välistä.
Kotona odotti terassilla katettu pöytä


Kultsu oli kokkaillut turskaa oliivikuorrutuksella, nam.


Ja tänä aamuna hemmottelee taas aurinko ja lupaa sopivan lämmintä kesäpäivää. Aamulla se paistoi jo niin nätisti vierasvessaan, että oli pakko räpsiä kännyllä kuva.


Kommentare:

 1. Kuulostaa mukavalta paitsi ei tuo ensimmäinen. Täällä satelee ja on taiteiden yö; mietin, että jaksaisiko tai viitsisikö olla vähän kaupungilla illalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oletko Helsingissä vai onko teilläkin taiteiden yö?

   Löschen
  2. Meillä tänään
   http://www.express.de/koeln/es-werde-licht---mit-video--so-schoen-strahlt-der-dom-zur-gamescom--24606144

   Löschen
 2. Hieno päivä sitten kaiken kaikkiaan kuitenkin. Harmi kun täällä lopetti toimintansa juuri tuollainen täydellisen palvelun tarjoava kampaaja. Helena näköjään lähetti tänne sadepilviä, lämpimässä aurinkosäässä pesin mattoja ja nyt on taivas uhkaavan näköinen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Miten ihmeessä te selviätte kasvien kanssa, kun teillähän ei taida lainkaan sataa?

   Löschen
  2. Katos vaan, olin niin innoissani Sagan vauvasta, etten noteerannut teidän sadetta.

   Löschen
 3. Minäkin kävin eilen kampaajalla - kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen! :-D Siinä olikin ihmettelemistä sekä kampaajalla että varsinkin minulla, mutta oli itse asiassa varsin hieno kokemus. Vaikka kuusi tuntia siellä istuinkin. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitä ihmettä ne teki kuusi tuntia, mä selvisin kahdessa tunnissa?

   Löschen
 4. Fifa 17 -peliä oli pelaamassa Marco Reus. Suomeen peli tulee 29.9. Bundesliiga on siinä parempi kuin aiemmissa versioissa. Pitkälle miehelle terveisiä! Pellavapää

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, annan eteenpäon pitkälle miehelle.

   Löschen
 5. Minulla on taas hammaslaakaria edessa, uusi implanttikin, ei kivaa. Kampaajalla en kay, joten hemmottelut pitaa hakea jostain muualta. Jospa tilaisin pitkasta aikaa hoidon hierojalleni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä kyttään tänään, ehtiikö mies työkaverinsa hautajaisista ajoissa hierontasn vai soittaako mulle, että mä saan käyttää sen puolituntisen, hieronta tekis niin hyvää.

   Löschen
 6. No, nyt kyllä vihloo munkin hampaat...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä istun aina ihan jäykkänä hampulääkärillä, mieluummin menen luolatutkijalle kuin sinne.

   Löschen
 7. Hammaslääkäri ei taida kenellekään tulla mieleen, kun puhutaan kivoista asioista. Vaikka onhan se, jos se käy helpotukseksi hammassärkyyn. Minä kävin joulua ennen revittämässä kaksi viisaudenhammasta. Ei ollut kivaa ei.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi ei särkenyt, mutta tosiaan kiva, jos saa apua. Mä vaan istun siellä ja pelkään, vaikka sanottiin, että ei kosketa ikeniin eikä hermoon, mutta silti pelkäsin.

   Löschen