Dienstag, 2. August 2016

Vihreä leipälevite



250 g brokkolia
suolaa
1 salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
100 g cashewpähkinöitä
30 g lehtipersiljaa
20 g tilliä
1 rasia krassia  (onko se Suomessakin rasiassa?)
1/2 nippua ruohosipulia
pippuria

Keitä pilkottua brokkolia noin 3 min. suolavedessä ja kaada se jääveteen, jotta vihreä väri pysyy ja valuta sen jälkeen.
Kuullota salottia lusikallisessa oliiviöljyä. Lisää pähkinät ja paahda niitä jonkun aikaa.
Anna jäähtyä.
Jauha brokkoli, pähkinät, persilja ja tilli lopun öljyn kanssa sauvasekottimella tasaiseksi.
Lisää ruohosipulin renkaat ja krassi.
Mausta pippurilla (ja tarpeen mukaan suolalla).

Säilyy parisen viikkoa jääkaapissa. Herkullista leivän päällä ja ehkä perunan ja kananmunankin kanssa.



Kommentare:

  1. Tätä aion tehdä – ei varmaan jää vain kokeilemisen asteelle. Nam!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. On varmaan suomalaiseen makuun, saksalaiset vierastaa usein tilliä.

      Löschen
    2. Me tykätään tillistä, mutta ei juurikaan moni muu tässä ympärillämme, liittävät sen kai vain kalaruokiin. Tosin aion tehdä tuota parsakaalin takia, sekin on meidän herkkua.

      Löschen
    3. Taisin keksiä taas uuden suomalaisen sanan brokkoli, en muistanut yhtään, että se on parsakaali.

      Löschen
  2. Suomalaiset juurekset ja vihannekset ovat aivan taivaallisen maistuvaisia. Viimeksi juuri nautiskelin uusia perunoit, porkkanoita, varhaiskaalisalaattia, sipulia jne. brokkolia täytyy myös kokeilla. Mutta että nää on hyviä... Ai niin ja mämmiä. Ja metsästä marjoja ja sieniä, ja torilta kasapäin.
    Eikä lomasesonkiruuhkia ja korotettuja hintoja.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Uudet perunat on kyllä tosi hyviä Suomessa. Kyllähän se mämmikin mulle kelpais, mutta toi kaveri tykkää siitä yhtä vähän kuin talkkunasta.

      Löschen
  3. Oi nami, nami. Tykkään kovasti tahnoista ja töhnistä, joten tätä pitääkin kokeilla.

    AntwortenLöschen