Donnerstag, 1. Dezember 2016

Uusia mausteita

Olen ostanut kahtakin (minulle) uutta maustettta.

Ensimmäinen on sumakki, jonka kyllä nimeltä tunnen mm. Ottolenghin keittokirjoista, mutta en ollut sitä tullut ostaneeksi, kun olisi pitänyt lähteä toiseen kaupunginosaan turkkilaiseen kauppaan. Nyt huomasin sattumalta uuden maustekaupan ostoskeskuksestamme ja sieltähän löytyi sumakkia ja sitä on jo käytettykin.


Toinen mauste on cassispulveri eli siis mustaviinimarjasta tehty pulveri. Sitä on viime aikoina näkynyt joissakin resepteissä. sopii leivonnaisiin tai vaikkapa punakaalin mausteeksi. Löysin yhdestä blogista tryffelireseptin, jossa pulveria tulee tryffelin sisään ja lopuksi tryffelit pyöritellään vielä pulverissa. Voisi olla ihan kiva joululahja vaikkapa naapureille.


15 Kommentare:

 1. Antworten
  1. sitä pitääkin välillä siivota, joskus löytyy aika vanhoja mausteita

   Löschen
 2. Piti oikein käydä googlettamassa, minä kun olen aina luullut, että sumakki on myrkyllistä. No, kuulemma hyvää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olisin luullut, että se on teilläkin yleinen mauste.

   Löschen
 3. Maustekaappini on jo aivan täpötäynnä, mutta linkkisi vei houkuttelevan värikkääseen Christmas at Ottolenghi-sivulle. Nautin jo pelkästä katsomisesta.

  AntwortenLöschen
 4. Sumakkia käytän useinkin,,mutta mustaviinijauheeseen en ole törmännyt,mutta olen saanut kokeiltavaksi muita marjajauheita Suomessa.Sumakki on tosi ihana mauste:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olenkin varmaan lukenut sumakista myös blogistasi.

   Löschen
 5. Sumakkihan oli Turkissa kovasti käytössä, mutta minä vaan en oppinut sitä oikein koskaan käyttämään. Kerro sitten joku hyvä resepti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En edes nyt muista mihi laitettiin, taisi olla joku kanaruoka.

   Löschen
 6. Tuota cassispulveria löytyis varmaan täältäkin; ainakin monia marjoja myydään kuivattuja ja jauhettuna - itsellä on tyrniä ja aroniaa ihan vaan jugurtin päälle aamuisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vähän luulen, ettei ole ihan samaa tai sitten aika erikoista hintaero, tätä myydään 10 gramman pakkauksissa!

   Löschen
  2. No mitä kummaa se sitten on kun on noin kallista?

   Löschen
  3. Enpä oikein tiedä, en ole vielä kokeillut enkä tunne suomalaista marjajauhetta, mutta olen päässyt siihen käsitykseen, että sitä laitetaan reilusti mysliin tai jugurttiin eikä vain muutama gramma.

   Löschen
  4. Meillä on kaapissa näitä marjajauheita, korkeintaan yksi teelusikka kerralla riittää. Tuo cassisjauheesi on kai sitten vielä tiivistetympää, vaikka nämäkin ihan pulverimaisia ovat.

   Löschen