Donnerstag, 2. Februar 2017

48 päivää ja 1600€ myöhemmin


Sain viime vuonna blogiystävä Leenalta synttärilahjaksi Anna Kortelaisen kirjan Avojaloin tai siis sen oli tarkoitus tulla viime vuonna. Leena oli lähettänyt kirjan kirjeenä 12.12. ja kun kadun nimessä oli YKSI kirjain väärin, lähetys ei tullut perille. Luulenpa, että täkäläisessä postissa on ollut joku jouluapulainen hommissa ja tiedän, että  siellä on postia kantamassa mm. ns. pätkisvarkaan tunisialainen aviomies No. 2 (pätkisvaras on muuten nyt noin 30v ja kolmatta kertaa naimisissa), joka puhuu huonosti saksaa. No, kirja meni sitten takaisin Suomeen ja lähti heti uudelleen Saksaan ja tuli nyt sitten 48 päivän toimitusajalla vihdoin perille. Good things come to those who wait.  Kiitos Leena♥

Ja nuo silmälasit tuli, 1600 euroa myöhemmin. On kallista olla likinäköinen, ainakin jos ostaa lindbergit.

Kommentare:

 1. Minulle tuli joulukuussa 3 erillista netista ostamaani tuotetta, jotka olin tilannut elokuussa!!! Oli tainnut silloin elokuussa olla joku kesaloma-apulainen meilla toissa!

  Natit rillit mutta mikas niissa niin paljon maksaa? Eihan likinakoisen linssit ainakaan yleensa kalliita ole?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Moniteholasit maksaa jotain 500 euroa kappale, kun en halua ihan sellaisia paksuja lasitiilejä ja Lindbergin sangat ei ole halvemmasta päästä, ne on kamalan kevyet ja täysin ilman ruuveja.

   Löschen
 2. Esikoinen saa huomenna elämänsä ensimmäiset silmälasit. Ne tilattiin kaksi viikkoa sitten ja huominen annettiin takarajaksi. Tosin mitään ei ole vielä kuulunut. Yhteishaku alkaa tässä kuussa, mutta tuntuu olevan jo varsin selvät sävelet toivejärjestyksestä.

  Varmasti mielenkiintoinen kirja ja kauniit silmälasit olet ostanut. Kiva kukka taustalla. Kevättä kohti. Terkkuja! HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sen ikäisenä mäkin taisin rillit saada. Pidän peukkuja, että pääsee sinne minne haluaa ja varmaankin pääsee kun on niin hyvä todistus.

   Löschen
 3. Kyllä sun nyt kelpaa- hyvä kirja, jota voit lukea silmiä siristelemättä! Sama täällä, sain uudet lasit, monitehojen lisäksi lukulasit erikseen, joten kyllä nyt on juhlaa, kun saa nauttia lukemisesta ja netissä surffaamisestakin:). Tuo Kusti se polkee vaan hitaammin ja hitaammin, pitäisikö hänelle hankkia sähköpolkupyörä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai onks sellaistakin, että on vielä lukulasit monitehojen lisäksi. Mä olen oikeastaan ihan tyytyväinen, että olen tottut rilleihin, monet kaverit joutuu aina kaivamaan lukulasit esiin, kun pitää lukea hintalappuja tai ruokalistaa.

   Löschen
  2. Suomessa on osa silmälääkäreistä alkanut suosittelemaan noin: jotain silmän ympärillä olevien lihasten väsymiseen liittyvää. Lukulasit ovat pitkäkestoiseen lukemiseen passelimmat, kuulemma.

   Esikoisen silmälääkäri kertoi, että hänen vastaanotolleen on hakeutunut jo 11-v. lapsia silmien kuivumisen vuoksi eli ruutuaikaa liikaa. Kuulun muuten noihin kavereihisi, jotka haeskelevat aina lukulaseja käsilaukusta. Pesulaput vaatteissa on harmillisen pientä tekstiä.

   Olemme rauhallisella mielellä Esikoisen lukion suhteen. HK

   Löschen
 4. Monitehoihin olen minäkin ollut jo kauan aivan tyytyväinen enkä vie nyt näitä lukulaseja mukana kauppoihin enkä muualle. Kun nykyään suositellaan lisäksi lukulaseja, joissa on laajempi lukualue ja kampanjoidaan niiden hinnallakin, ajattelin kokeilla enkä ole katunut.

  AntwortenLöschen
 5. Hyvä että loppujen lopuksi tuli perille.Minullehan ei tullut viime vuonna Englannista tilaamani kirja,ja loppujen lopuksi,parin kuukauden odottelun jälkeen,otin yhteyttä ja lähettivät minulle uuden kirjan,mutta jouduin ottamaan maksullisen palvelun varmistaakseni että varmasti tulee perille.Posti:(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aika ihmeellisiä noi postin tiet usein. Nyt lähetin paketin Suomeen ja kirjoitin pakettikortin oikein, mutta kävi ilmi, että kirje on halvempi, siis melkein kilon painoinen lähetys on kirjeenä halvempi.

   Löschen
 6. Hienot lasit, laadulla on hintansa. Meikäläinen tyytyy tällä hetkellä halpoihin malleihin, kun näkö tosin paranee, mutta harmaakaihi kasvaa ja leikkaus on edessä parin vuoden sisällä.
  Karjala-aiheisia kirjoja on kiva lukea. Miulla menossa Heikki Turusen "Kuokka ja Kannel". Teema oli kiinnostava, en ennen ole lukenut yhtään Turusen kirjaa, mutta jotenkin vaikeelukuista on, eikä tuo karjalan kieli ihan aidolta aina kuullosta.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Turunen taitaa olla mulle aivan tuntematon.

   Löschen
  2. On pohjois-kajalainen kirjailija, Simpauttaja lienee hänen tunnetuin teos. Kaupungilla olen hänet jokusen kerran nähnyt, mutta kirjoistaan en ole ollut kiinnostunut tähän asti, tämä kirja vain Hyrsylän mutkan vuoksi kiinnosti.

   Löschen
 7. Täällä on keskusteltu nyt kuukausi postin hitaudesta ja toimimattomuudesta; tuntuu, että mikään ei auta ja postilaiset leikkaavat nurmikoita ja kohta haluavat hoivata ja ulkoiluttaa vanhuksia. Ihan tosi!

  Mullakin on monitehojen lisäksi lukulaisit, joita käytän lukemiseen ja koneella työskentelyyn sekä käsitöihin. Niillä ei näe kauas niin hyvin, mutta tuo lukualue on hyvä. Meillä työantaja maksaa ne kunhan fysioterapeutti käy tarkistamassa lasien tarpeen (siis etäisyydet sun muut, ei hän silmiä tietysti tarkista, vaan katsoo minkä vahvuiset rillit ovat tms.). Ja onhan mulla myös aurinkolasit vahvuuksilla. en koskaan katso hintaa kun laseista on kyse, sillä mulla on linssit jo niin hankalat ja ne aiheuttavat vaatimuksia kehyksille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla on kanssa monitehoaurinkolasit, kannatti se investointi.

   Löschen
 8. Joo se posti...Minulla oli samanlaisia kokemuksia vuosi sitten. Oma lähettämäni paketti Suomeen reissasi edestakaisin. Samoin ystävättäreni lähettämä paketti kävi Saksassa ja oli palautettu takaisin lähettäjälleen, minkä hän taas lähetti uudelleen minulle. Eikä osoitteissa ollut virheitä. Posti-Kusti on ilmeisesti tullut vanhaksi tai niin likinäköiseksi, ettei enää pysty tulkkaamaan kenelle ja minne mikäkin posti kuuluu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on kyllä pitkään ollut sama luotettava postityttö ja pakettipoika ja he tuntee meidät kyllä nimeltä eli virhe ei ole heidän tekemä.

   Löschen
 9. Postissa kestää, hyvä että tulee takaisin ja lähtee uudelleen. Olen lähettänyt kaksi pakettia sisarentyttärelleni Saksaan, kumpaakaan ei ole tullut perille hänelle eikä minulle takaisin. Tuntuu vähän typerälle lähettää kirjattuna pakettina ja maksaa siitä erillismaksua. No, kotimaassakin kestää esim. joulukortit tammikuun viimeiselle viikolle. Haittaakse? Mutt kun joku kutsuu esim. synttäreilleen ja kutsun saan kuukausien jälkeen niin ohoh, hups. Olenkin pohdiskellut, että pitäskö ihan henk.koht. lähteä pakettia viemään. Tää touhu on kuin Tallinnassa ennen, Amerikan kirjeestä puuttui rahat, onneksi kirje kuitenkin tuli perille. Voi tätä maailmanmenoa. Kivat lasit sinulla, nehän on näön vuoksi tärkeät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan kun tuttavaperheen tytär oli Neuvostoliitossa vaihto-opiskelijana ja kirjoitti kotiin, että kahvipaketti tuli perille ja melkein kaikki kahvi oli vielä paketissa eli joku oli ottanut maistiaisia.

   Löschen
 10. Viime joulun kortit Ranskasta Suomeen meni kyllä älyttömän nopeasti ja ihan oikeisiin paikkoihin.
  Taannoin Suomesta lähetetty kirje Saksaan palasi lähettäjälle avattuna??
  Tuli sitten uudelleen lähetettynä perille samalla osoitteella. Kummallista.
  Joitain vuosia sitten katosi melkoisen säännöllisesti pankkien asiakkaille lähettämiä pankkikortteja nimenomaan Frankfurtin postissa. Kiireesti sitten vain sulkemaan tili. Tuttuni menetti muutaman tonnin nopsan varkaan asioidessa luksuskaupoissa.

  Hyvä linkki leenalumin Anna Kortelaisen kirjaan. On mennyt ihan ohi vaikka seuraankin leenan blogia. Pyhiinvaellusmatkat pitkin Karjalaa on tehty.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Paras mitä mä olen kokenut oli se, että kirjeeni tädilleni ja tyttökaverille Suomeen tulivat muistaakseni kolmen vuoden viivähdyksellä. Mukana oli anteeksipyyntö, syy oli posteljoonissa, joka oli vienyt isot määrät postia kotinsa vintille. Tätini ei osannut saksaa eikä ymmärtänyt selitystä ja luuli mun tulleen hulluksi, kun kirjoitukseni ei sopinut yhtään siihen aikaan.

   Löschen