Freitag, 31. März 2017

Allu's Adventure Tours

Taas tuli hommattua lisää leimoja passiin:


Jo ennen Düsselin lentokentällä lähtemistä tuli tielle pieni este, kun lähijunan raiteita korjattiin ja välillä olisi ollut bussikuljetus. Onneksi ystävämme tarjoutui viemään meidät autolla ja onneksi heräsimme aamulla ajoissa ja kuulimme uutiset: Düsseldorfista oli löydetty sodanaikainen iso pommi ja sitä oltiin räjäyttämässä ja monet kadut oli suljettu ja ihmisiä pyydettiin lähtemään ajoissa myös lentokentälle. Me ehdimme ajoissa, mutta kentällä kuulimme, että Madridista tuleva koneemme olisi puoli tuntia myöhässä Ranskan lennonjohdon lakon takia. Puoli tuntia oli meille peanuts ja iloisina astuimme sitten Madridin koneeseen ja istuimme siellä ja istuimme, kunnes tuli tieto, että lentoliikenne Düsselissä oli suljettu sen samperin pommin takia. Taisimme istua koneessa yli kaksi tuntia ja jossain vaiheessa tajusimme, että emme millään ehtisi Madridissa vaihtaa Ecuadoriin lähtevään koneeseen. Allumies soitti matkatoimistoon ja pyysi heitä etsimään vaihtoehtoja ja he saivat kuin saivat esivarattua meille lennon Madrista Santiango de Chileen ja sieltä Ecuadoriin, mutta käskivät mennä Madridissa Iberian luukulle ja kysyä, olisivatko he kilttejä ja vaihtaisivat lentomme Air Europalle, joka ei ole allianssissa Onewordlin ja Iberian kanssa eli vaihto ei ole lainkaan itsestäänselvä juttu. Iberia ei ole mitenkään hyvämaineinen yhtiö, mutta täytyy kiittää heitä loistavasta palvelusta eli ystävällinen ja hyvää englantia puhuva nainen vaihtoi lentomme Air Europan koneeseen, jonka lento sopi ajastukseltaan meille jopa paljon paremmin kuin Iberian lento. Loppu hyvin kaikki hyvin mitä ei voi sanoa kaikista muista ryhmämme ihmisistä. Porukan vanhin mies, itäsaksalainen 79v mies ei ollut myöskään ehtinyt vaihtaa konetta Madridissa lyhyen vaihtoajan ja ison kentän ja itse huonoa englantia puhuvana (ei ole koulussa oppinut englantia vaan muurin kaatumisen jälkeen 50v ikäisenä opetellut sitä ihan itse) ja huonoa englantia puhuvien espanjalaisten virkailijoiden takia ja hän joutui yöpymään lentokenttähotellissa ja lentämään seuraavana päivänä Santiagoon ja sieltä sitten illalla Quitoon. Ja itävaltalaiset matkakumppanimme joutuivat odottamaan matkalaukkujaan KUUSI päivää ja ne olivat me matkan kuumimmat päivät, +35C Galapagoksella eli pärjätä siinä sitten yksillä pikkuhousuilla. Yrittivät sitten ostaa vähän vaatetta ja hammasharjaa pikkukaupungista Galapagoksella.
Matkamme järjestäjän maksimiosanottajamäärä on 25 henkilöä, mutta meitä onnisti ja kun saimme liput, saimme tiedon, että meitä olisi vain 14 ja loppujen lopuksi kolmihenkinen perhe oli joutunut sairauden takia perumaan tulonsa eli meitä oli vain 11 henkeä, heistä kolme "ossia" eli itäsaksalaista, neljä "össiä" eli itävaltavaista ja neljä "kölschiä" eli kölniläistä. Matkaoppamme Jan oli paras mitä olemme koskaan nähneet, noin nelikymppinen mies, joka tietää KAIKEN Ecuadorista ja Perusta ja tuntee lähes kaikki kasvit ja eläimet, puhuu sujuvaa espanjaa ja tuntee paikalliset oppaat ja tietää, milloin antaa heidän puhua ja milloin on parasta puhua itse. Me olisimme mieluiten kuunnelleet vain häntä, mutta se ei ole aina sallittua ja yhdessä kirkossa paikallinen opas tuli valittamaan ja otti kuvia oppaastamme ja bussistamme ja lupasi seurauksia oppaallemme, joka kuulemma toimi laittomasti. Ne paikallisten oppaiden selostukset on vaan niin tylsiä verrattuna Janin selostuksiin ja esim. Machupicculla kaksi miestä pysähtyi kuuntelemaan varmaan ainakin puoleksi tunniksi Janin puhetta ja sanoivat sitten, että olivat kuunnelleet jo kolmen oppaan selostusta, mutta Jan oli ylivoimainen.
Valokuvia löytyy kamerastani "vain" vajaa 700 ja lisää saan ystävältämme N:ltä, joka otti yli 3000 kuvaa. Lisää postauksia tulee, kunhan olen nyt asettunut taas kotiin ja lajitellut kuvia. Tässä nyt kuitenkin lohduksi yksi kuva kaverista, joka tuli vastaan matkan ensimmäisenä päivänä Ecuadorin Guyaquilissa. Näitä maaleguaaneja asuskelee siellä keskikaupungin puistossa ja ne eivät ole moksiskaan ihmisistä.


Nyt laittamaan neljäs pyykkikoneellinen pyörimään. Täällä on muuten kesäinen ilma, koivut lehdessä ja paljon kukkia.

Kommentare:

 1. Mukava kuulla teistä pitkästä aikaa! HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ja ihan mukava taas nukkua välillä omassa sängyssä.

   Löschen
 2. Oho, mikä otus.
  Lisäkuvia jään kieli pitkällä odottelemaan. Kivaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olispa taikasauva, joka lajittelisi kuvat. Pitää vaan radikaalisti deletoida paljon.

   Löschen
 3. No toursien lisäksi tuuriakin sentään. Melkoinen otus vastaanottamassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuuria oli todella montakin kertaa, mm. Galapagoksen laivalla, kun antoivat meille vahingossa huonomman hytin ja sitten joutuivat antamaan sviitin, kun meidän buukkaamaa luokkaa ei ollut enää vapaana. KAikki muuttui aina paremmaksi.

   Löschen
 4. Olipa teilllä tosiaankin takkuinen alku mutta hyvä että pääsitte perille:) Ja kiva kun oli tuollainen pieni ryhmä,paljon parempi,ja hyvä opas on aina suuri bonus:) Lisää kuvia jään odottamaan,minulla on hieman ikävä Etelä-Amerikkaa...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ajattelinkin usein sua, kun olet siellä niin paljon ollut.

   Löschen
 5. Onneksi pääsitte noin hyvin silti matkaan! Lisää kuvia ja tarinoita odottaen!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mukana ollut ystävämme hoki koko ajan, että alles wird gut ja niinhän se olikin.

   Löschen
 6. Tekstin muodostakin päätelleen oli ilmeisesti tiivis, jopa hengästyttävä ja antoisa matka. Hieno sää teillä kotonakin, odotellaan vihreyttä meillekin, räntäsateessa. Gute nacht!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ohjelma oli todella tiivis, herätys usein kuudelta, matkalaukku oli pakattava puoli seitsemään mennessä ja sitten nopeasti aamiainen ja matkaan. Välillä taisi olla yhdeksän lentoa. Nyt on nukuttu sitten kotona hyvin, jetlagista ei ole tietoakaan. Hieno sää on tosiaan kotonakin, +25c kesäpäiviä, kirsikkapuu ja magnolia kukassa.

   Löschen
 7. Loppu hyvin kaikki hyvin. Minä en olisi uskaltanut lähestyä tuota kuvan kaveria kameran etäisyydelle. Inhoan käärmeitä, liskoja, hämppyjä jne. niin suuressa määrässä, että se saattaisi olla jopa este matkustaa tiettyihin osiin maapalloa. Turvallisempaa seurata siis näitä Allun matkoja ruudun takaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuule ne oli niin viattoman näköisiä, ihan kuin E.T. Minä en kanssa muuten halua juuri eläimiä kosketella paitsi koiria enkä paina päätäni veden alle kaloja katselemaan.

   Löschen
 8. Tervetuloa takaisin! Odotan innolla lisää kuvia ja kertomuksia! (luin postaukset nyt tuoreimmasta tähän) :) xx

  AntwortenLöschen