Donnerstag, 4. Mai 2017

Meret saastuu

Kävellessämme Galapagoksen saarilla, jotka taitavat olla maailman tunnetuimpia luonnonsuojelualueita, oppaamme otti maasta ihan mielivaltaisesti  kourallisen hiekkaa käteensä ja näytti, mitä siitä hiekasta löytyy.  Siis Galapagoksella, joka on tuhannen kilometrin päässä "sivilisaatiosta". Muovia muovia muovia, sitä tulee veden mukana ja sitä heittävät tyhmät turistit maahan.


Suuri osa muovista on peräisin vesipulloista. Hanavettähän niissä maissa ei voi juoda ja siksi kaikki ostavat kertakäyttömuovipulloja. Onneksi meidän matkatoimistomme on hyvin tarkka ekologisissa jutuissa ja pitänyt huolta, että laivalta saa kanisterista juomavettä ja jokaiselle matkustajalle annetaan pullo, jonka saa täyttää useammassa laivan kerroksessa ilmaiseksi. Pullolla vältetään muoviroskan syntymistä ja pullon sai jopa ottaa matkamuistona kotiin. Pullon kyljessä lukee BIG 15, ne 15 Galapagoksen eläintä löytää tästä linkistä. [KLIK]Satamassa oli näytillä, miten paljon siellä on kerätty "lain sallimaa" saastetta. Isot säkit täynnä tupakan tumppeja. Terveisiä nikotiinilta!


Jos tuolta löytyy jo noin paljon, niin mitä sitten löytyy Itämerestä?

2 Kommentare:

 1. On kyllä surullista, miten välinpitämättömiä nykyajan ihmiset ovat. Ei tajuta, että pian koko ympäristö on pilattu, eikä sitä voida enää saada entiselleen. Pohjoisella jäämerelläkin on jo muovijätelauttoja. Prost und Mahlzeit!
  Kaunista ja lämmintä viikonloppua
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikös olekin! Lämmintä on luvassa huomiseksi.

   Löschen