Samstag, 21. Oktober 2017

Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Tämä meemi on kierrellyt ulkosuomalaisten blogeissa.

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuimaassasi?
Eiköhän se ole tämä maantieteellinen sijainti Euroopan keskellä, josta voi lähteä muihin maihin ilman laivaa tai lentokonetta. Ja onhan se mielenkiintoista astua roomalaisten jalanjälkiä.2. Entä ikävintä?
Varmaan se ihmispaljous, täällä ei voi koskaan olla yksin. Jos lähtee vaeltamaan metsään, voi olla varma, että vastaan tulee ihmisiä. Ja moottoriteiden ruuhkat ovat todella pahoja. Viime sunnuntain sukujuhliin tulivat melkein kaikki myöhässä, kun liikenne oli taas jumissa ja kolmen kilometrin matkaan meni kolme varttia tai enemmän.


Perjantain säätiedotus ei näyttänyt aamulla kovin hyvää, mutta onneksi lopulta uskoimme sadetutkaan, joka lupasi keskipäivältä kaunista säätä ja lähdimme Ahr-joen viinivuorille patikoimaan ja se sää olikin sitten todella kaunista. Nämä patikkaretket kauniissa maisemissa ovat sitä parasta nykyisessä kotimaassani.3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, minne menisit?
Ehkä Iraniin, mutta mieli muuttuu usein, ensi viikolla voi tulla uusi haave.


4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?
Mieleenjäävin maa oli varmaan Myanmar ja sinne olisin halunnut palata, mutta tällä hetkellä boikottoisin sitä rohingya-muslimien vainoamisen takia. Aung San Suu Kyi 'tä en enää ihaile niin kuin silloin, kun olin hotellissa saman järven rannalla, missä hän oli talossaan vankina.


kuva täältä

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?
Mallasveden muikkuja, joita sain sukulaisten mökillä savustettuna.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?
Never say never, mutta ei kyllä ole tällä hetkellä suunnitteilla. Vierastan vähän Suomen terveydenhuoltoa ja niitä jonoja hammaslääkäriin, leikkauksiin jne. Ottaisin kyllä mielelläni jonkun kiva kakkosasunnon vaikkapa Katajanokalta. Mökki-ihminen en taida olla, mökkejähän saisi nyt kyllä pilkkahinnalla, kun nuorempi polvi ei ole enää kuulemma kovin halukas mökkeilemään siinä määrin kuin vanhempi ikäluokka. Ystäväni yrittää myydä mökkiä Savonlinnan läheltä, mutta kukaan ei halua, tarjonta ylittää kysynnän.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?
Suomalaiselle oudoin on varmaan karnevaali. Muistan ensimmäisen karnevaalini, jolloin Allumies pakotti minut pukemaan päälleni Marimekon raitayöpaidan ja menimme hänen opiskelukavereidensa bileisiin. Ilmeisesti Marimekon suunnittelija on asunut ensimmäisessä elämässään Kölnissä.


foto: Deiters

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?
Varmaan se ikävä kotiporukkaa. Silloin ei ollut vielä nettiä, jonka kautta voi pitää yhteyttä ja puhelut oli kalliita ja yhteyttä pidettiin kirjeillä.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin asuinmaassasi tai Suomessa?
Tuskinpa pysyvästi, muutamaksi kuukaudeksi voisin ihan hyvin lähteä jonnekin.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki?
Varmaan pitkästä aikaa joulu Suomessa, Ensin Lumen valon joulukonsertti Helsingissä


ja sitten joulu kummipojan perheen kanssa Rukalla.11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?
No ainakin vielä Lissaboniin marraskuussa.

Kommentare:

 1. Kivat vastaukset!

  Enpä tiennytkään, että mökkeily on nykyään epäsuosiossa. Ehkä ihmiset panostavat nykyään ennemmin asumiseen kuin mökkeilyyn?

  Erikoinen matkahaave tuo Iran. Ei tulisi mulle ihan ensimmäisenä mieleen. :-) Mutta toisaalta, mäkin haluaisin edelleen päästä Siperiaan. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Iran oli mulle pitkään no go, mutta nyt kun ovat vähän helpottaneet huivijuttuja, olisin halukas. Siperiaan en välttämättä haluisi.

   Löschen
 2. Nuo Saksan moottoritieruuhkat on kyllä niin karmeita, että... Pitempää matkaa varten täytyy varata lisäaikaa tuntukausia jos haluaa, tai on pakko, olla perillä tiettyyn aikaan. Jos saavat aikaisekai oikein kunnon tiemaksut niin voisi joskus ikuiset tietyöt valmistua tai autoilijat siirtyisivät pikkuteille ja moottoriteille tulisi tilaa.

  Ei kai mikään estä asumasta vaikka kuukausia jollain/joillain muilla seuduilla vaikka pitkin Eurooppaa tai maailmaa. Sehän on niin tavallista ja suosittua nykyään. Mie tykkään asustella siellä sun täällä ajattelematta sen kummemmin maita tiettyinä maina.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on paha tuo Leverkusenin sillan huono jama, siksi on aivan kamalia ruuhkia sillä reitillä. Eikä nuo muutkaan sillat mitään hyviä ole.

   Löschen
 3. Kiva kun sinäkin teit tämän, ja kivat vastaukset. Olen tehtynyt tämän joskus aika kauan sitten, ehkä alkuvuonna,en oikein muista. Siis mitä onko Iranissa helpotettu huivijuttuja,siitä en ole kuullutkaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hiuksia ei tarvi enää kokonaan peittää, kunhan on jonkunlainen huivi jossain kohtaa päätä.

   Löschen
 4. Kyllä se Keski-Euroopassa asuminen kiinnostaisi... Nyt onneksi pääsen kuukaudeksi sinne Frankkeihin vai mitenkä sen sanoisi suomeksi? Ja joulumarkkinatkin alkavat sinä aikana...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oletko niin pitkään Würzburgissa? Pitäiskin tulla moikkaamaan.

   Löschen
  2. Marraskuun; ehkä käyn välissä Baselissa, en tiedä vielä ajankohtaa. Tulkaa vain!

   Löschen
 5. Pilkkahintaan saa varmaan semmosia mökkejä, jotka on rakennettu joskus 60-luvulla. Nykyisin mökkejä kutsutaan loma-asunnoiksi ja niissä pitää olla samat mukavuudet kuin kaupungissakin.
  Onhan Keski-Euroopassa asumisella monia hyviä puoliakin, ja vaikka se olikin melkein maaseutua, missä siellä asuin, silti minusta siellä oli liikaa väkeä. Enkä Suomessakaan koskaan pääkaupunkiseudulle haluaisi muuttaa, taidan käydä siellä harvemmin kuin sinä, Ja lomakohteena minua kiinnostaisivat Falklandsaaret sekä myös Siperia.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulle ne on edelleen mökki, täälläkin monet osaa käyttää suomalaista mökki-sanaa ja meidän ystävien asuntoauto oli nimeltään Mökki.

   Löschen
 6. Marimekkoa karnevaaleissa :)
  Ai mökkikään ei enää ole mökki, niin kuin ei pakkaskengät ole enää pakkaskenkiä vaan talvikenkiä - opin senkin vasta tänä vuonna.
  Sinä se olet käynyt melkein maailman jokaisessa kolkassa, Iranin jälkeen voit sitten jo uskaltautua tännekin, suosittelen vaellusta Saharan Tassili-vuoristossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En minäkään tunne pakkaskenkä-sanaa, vaikka olen jo 1900-luvulla syntynyt.

   Löschen
 7. Terveydenhoitojärjestelmää kadehdin teidän maassa, vaikka onneksi olen työterveyden piirissä. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Työterveydenhuolto onkin Suomessa hyvä, täällä siitä ei juuri voi puhua. Muistan kun meidän työpaikan vanhan lääkärin maine oli sellainen, että mun pomo vannotti, että vaikka hän makaisi tajuttomana kirjoituspöydän alla, emme saa missään tapauksessa soittaa firman lääkärille.

   Löschen
 8. Oli kiva lukea vastauksiasi. Täällä onkin tuo tekemättä..
  Vau mitkä perjantain patikointimaisemat Ahr-joen tuntumassa! Luulen, että nuo tuollaiset ovat minunkin mielestäni (ainakin lähes) parasta siellä teillä, mutta paljon on muutakin mulle passaavaa ;)

  AntwortenLöschen