Sonntag, 25. Februar 2018

Kolmen päivän hemmotteluloma

Fysioterapian ja muiden hommien välistä löytyi kolmen päivän slot ja kun sain lääkäriltä luvan uida, lähdimme lempparipaikkaamme Pfalziin. Pfalzin keikoilla ei Elsass (Alsace) saa koskaan jäädä väliin ja niinpä poikkesimme taas Strasbourgiin. Oli kylmä, mutta muuten kiva ilma.


Tästä näyteikkunasta sai vähän makean himon


ja poikkesimme sitten viime kerralla keksimäämme aika yksinkertaiseen kahvilaan, jossa on vain paria kolmea kakkulajia mutta ne toinen toistaan herkullisempia. Nyt oli vuorossa maistella marenkimustikkapiirakkaa, kuolaan vieläkin.


Hotellimme lähellä on kiva luonnontilassa oleva alue ja teimme (tai oikeastaan vain 75% meistä) siellä parin tunnin lenkin. 

 Hotellin ruoka on taivaallista, tässä talon amuse gueule, sillä kertaa lohta.


Ja aamiaispöytä on valtava, tässä vain pienen pieni osa siitä.

Ja nytpä kerron, mitä se 25% (ystäväni Ginan miehen uusi morsmaikku), joka ei tarvinnut liikuntaa, söi yhtenä aamuna aamiaisella:
kinkkumunakkaan
ison lautasellisen lohta, savuforellia ja erilaisia sillejä
ainakin neljä viipaletta leipää
makkaroita, paahtopaistia ja juustoja
ison lautasellisen mysliä
croissantin
ja lopuksi paistoi itselleen ison vohvelin ja söi sen kirsikoiden kanssa.

Taidan itsekin siirtyä tuollaiseen ruokavalioon. Siinä on se etu, että ei ole sellainen löllömaha kuin itselläni vaan vatsa on sileä ja kova kuin täyteen pumpattu jumppapallo.

Kotimatkalla käväisimme katsomassa pientä pittoreskiä kylää Elsassin puolella ja sieltähän löytyi vaikka kuinka paljon puuristikkotaloja. Harmi, että herrasväki ei antanut meikäläisen astua autosta ulos ja kävellä jonkun aikaa kylän läpi. Kylän nimi on Hunspach ja ihmettelen vieläkin, miksi emme ole sitä ennen kekanneet, vaikka niin usein käymme siellä seudulla. Ensi kerralla menen sinne ajan kanssa ja mieluummin vielä kesällä, kun pelargoniat kukkii.

18 Kommentare:

 1. Miten viehättävää seutua! (Ja alueelta tulee hyviä viinejäkin, yksi suosikkirieslingini tulee juuri Pfalzista.)

  Melkoinen tuo aamiainen!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosiaan hyviä viinejä sieltä löytyy vaikka millä mitalla.

   Löschen
 2. No jopas vetäisi morsmaikku aamiaisen. Ei varmaan tarvinnut ihan heti uudestaan syödä. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Usko tai älä, mutta leidi söi illalla enemmän kuin kaksi miestä yhteensä. En ole koskaan nähnyt kenenkään naisen syövän sellaisia määriä ja sitten ainoana myös jälkiruokaa. Sulhanenkin näytti vähän ihmettelevän ruokamäärää.

   Löschen
 3. Marenkimustikkapiirakkaa olisin voinut ottaa kaksi palaa:-)

  AntwortenLöschen
 4. Heh heh! Kylla joskus nakee miten ihmiset syo ihan valtavia maaria tuollaisissa buffet ruokailuissa. Ihmeellista siina etta jotkut heista ovat viela jopa ihan laihoja. Tassa morsmaikun tapauksessa ilmeisesti se ei ollut tilanne :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuli mieleen jotkut venäläisturistit Kalastajatorpan aamiaisella, heillä oli lautasilla aina vuoria.

   Löschen
 5. Jumppapallo :-DDD
  Aika hauskan kuvan näin mielessäni. Mutta varmaan olen kateellinen, kun täälläkin on vaan tavallinen naurusta hötkyvä löllömaha. Hihhihhih.
  On muuten ihania nuo seudut. Haikeana muistelen viime kesää ja ristikkotaloja ja pelargonioita.
  Ja mikä mustikkapiirakka! Kuola valuu nyt Amsterdamissakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Elsassin pelargoniat on ihania, saksalaiset rajan toisella puolella ovat vähän nuukempia.

   Löschen
 6. Jopa oli morsmaikun aamiainen runsas. Mutta onneksisi (kai) söi minkä otti. Varsin törkeältä näyttää monissa aamiaispöydissä se ruuan määrä mikä jätetään pois lähtiessä. Kaikkea kahmitaan kasapäin, nypitään vähän ja sotketaan ympäriinsä. Tätä harrastetaan kyllä kaikkialla, tavoista se on kiinni.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on yksi tuttava, joka syö kuin pikkulintu ja ottaa aina ihan liikaa lautaselle, ärsyttävää.

   Löschen
 7. Herkkuja, herkkuja, herkkuja....minulle tuli aivan täysinäinen olo jo noista, kun katselin ja luin mitä kaikkea söit aamiaiseksi. - Hienoa että olet toipunut noin hyvin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enhän minä syönyt vaan kaverin uusi Lebensabschnittsgefährtin.

   Löschen
 8. Kyllä olit kaiken kärsimyksen jälkeen tuon loman kunnolla ansainnutkin:) Kaunista, ja ihania herkkuja,nam:)

  AntwortenLöschen
 9. Mie tulen mukaan tuonne kylään sitten! Niin ja Colmarissa on se yksi museo, Bartholdin, käymättä ja tietysti voisi vilkaista taas sen Isenheimin alttaritaulun. Elsassista löytyy vaikka mitä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tule vaan, istuttiin aamiaisella Kronessa siinä samassa pöydässä missä silloin sun kanssa, mutta sulla ei ollut lautasella yhtä paljon kuin tuolla leidillä.

   Löschen
 10. Aijai, mitä herkkuja<3

  Tiedän yhden hotellin Dresdenissä, joka oli tuota kuvaamasi upeampi aamiaisen osalta, mikä on tietysti makukysymys. Tarjoilijat huolehtivat kuin tanssien täydennyksistä ja siellä oli kaikkea erityistä herkkua, hyvä, että maltoimme lopettaa. Olisi muuten pitänyt kuvata, sillä kukaan ei ole uskonut: Se klassinen musiikki, ne liikkeet ja herkut...

  <3

  AntwortenLöschen