Samstag, 19. Mai 2018

Helluntain valmistuspäivä

Olen näköjään taas aivan ulalla näiden suomalaisten pyhien kanssa. Muistelin, että Suomessakin oli helluntain jälkeinen maanantai pyhäpäivä kuten Saksassa, mutta sitten pyhä siirrettiin lauantaiksi eli helluntain valmistumispäiväksi, mutta nyt on sekin ilmeisesti poistettu.

Meillä aukesi sopivasti juhlan kunniaksi rikkaruohona levinnyt sininen kellokukka ja niitä on lisää tulossa♥


Naapurin synttärin kunniaksi pihamme pikkupöydälle laittamani unikko kukkii edelleen monenvärisenä♥


Meidät on kutsuttu illalla kaverien luokse syömään ja vien tuliaisina siemenistä idättämäni korianterin, jonka sirkkalehdet vähitellen muuttuu korianterin näköiseksi. Ensimmäisen korianterin veivät etanat, mutta nyt niitä ei ole enää näkynyt kiitos Ferramolin.


Sunnuntaina meillä on tiedossa mahtava ohjelma, kun Philharmoniassa vierailee Mummenschanz.♥Heleätä helluntaita kaikille♥

8 Kommentare:

 1. Upeat kukat, ja hienot kuvat niistä.
  Mummenschanzit ovat täälläkin käyneet esiintymässä.
  Hyvää Helluntaita , joka tänä vuonna on tismalleen samaan aikaan kuin tämä meidän Shavuot, eli sadonkorjuu-ja pyhiinvaellusjuhla, josta helluntai on saanut alkunsa, mutta se muutti nimensä ja muotonsa sitten Uudessa Testamentissa.

  AntwortenLöschen
 2. Nostan hattua tuosta korianterista! Minä en saa ikinä idätettyä siemenistä mitään... Mukavia kekkereitä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole minäkään mikään hortonomi, mutta nyt näkyi onnistuvan.

   Löschen
 3. Helluntai meni töissä, mutta kohta meinasin mennä pihalle kylvämään siemeniä. Katsotaan sitten mitä minä saan niistä aikaan. Tai Luoja. Jos ihan tarkkoja ollaan:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne sieltä alkaa itämään, ainakin mun korianteri voi hyvin.

   Löschen
 4. Heleätä helluntaita! Ihanat siniset kukat, pidän niistä. Meillä kukkivat lemmikit ja samettiruusut parvekkeella ja minun valkoinen orkidea avasi taas kukkansa.

  AntwortenLöschen