Montag, 16. Juli 2018

Uuniperunasalaatti



Tämän vuoden hitti on uuniperunasalaatti, joka tehdään näin:

Annos  8-10 hengelle

1,8 kg pieniä perunoita
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
majoneesia*
1,5 dl kreikkalaista/turkkilaista jugurttia
1 dl vihanneslientä
3-5 rkl mietoa valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä
300 g härkäpapuja (saa olla pakaste)
nippu retiisiä
vihanneskrassia
nippu ruohosipulia
3 pehmeäksi keitettyä kananmunaa

Lämmitä uuni +200C.
Pese perunat,  leikkaa ne pitkittäin neljään osaan ja pyörittele oliiviöljyssä. Laita lohkot pellille ja paista noin 20 min. uunissa.  Pyörittele niitä välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Laita perunat kulhoon, ripottele päälle suolaa ja anna niiden jäähtyä.
(*tee majoneesi yhdestä munasta plus yhdestä keltuaisesta, 2 tl Dijon-sinappia, suolasta ja 2,5 dl öljyä tai tee niinkuin laiska minä ja käytä valmista majoneesia.)
Sekoita 3 rkl karkeaa sinappia jugurtin, kasvisliemen ja etikan kanssa, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää majoneesiin.
Keitä härkäpapuja noin 3 min., kaada keitinvesi pois ja laske päälle kylmää vettä. Puristele pavuista esiin  vihreä „ydin“ ja heitä kuoret pois. Teoriassa ne voi syödä sen „kuorenkin“ kanssa, mutta silloin ne saattavat aiheuttaa ongelmia ruoansulatuksen kanssa.  
Lisää kastike ja pavut perunoiden sekaan ja anna vetäytyä 15 min.
Putsaa retiisit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa krassi ja ruohosipuli ja lisää ne salaattiin. Tarpeen tullen voi lisätä vähän kasvislientä. Mausta suolalla ja pippurilla ja koristele kananmunanpuolikkailla. Ripottele päälle vähän sormisuolaa ja koristele lopuksi muutamalla ruohosipulin varrella.

9 Kommentare:

  1. Pitääkin kokeilla, taitaa päästä suosikkiruokien listalle! Istun tässä tuulettimen vieressä, kuuma on, vaikka isot ikkunat (hyttysverkoilla) ovat auki eikä ristivetokaan auta. No saan syyttää itseäni, mitäs menin tutkimaan härkäpapujani, joihin on yhtäkkiä tullut paljon kirvoja. Pelkään, että koko sato menee pilalle, mäntysuopasuihkutus toivottavasti auttaa. Menin vielä tyhmyyttäni jatkamaan töitä, kun näin villiintyneeksi päässeen puutarhan ja nyt sulan ruohonleikkuu-urakan jälkeen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mikä harmi, jos härkäpavut ei selviä hengissä. Ihailen sua, jos jaksat niitä kasvattaa. Niitähän saa ostaa säkillisen ja siitä jää vaan pieni kippo papuja eli paljon työtä.

      Löschen
    2. Härkäpavut näyttävät selviävän kirvojen hyökkäykseltä. Turhaa ihailua, eihän noissa paljoa työtä ole,tuskin helpompia kasvatettavia löytyykään ja satoa tulee! Kun on sopiva kaveri mukana, perataan siinä juttelun lomassa nopeasti pavut koko vuoden käyttöön. Ja tietää varmasti, että myrkyttömiä ovat:)

      Löschen
  2. Ihana ja varmaan herkullinen<3 R. nyt vain kieltäytyy uuniruokailusta, kun on niin kiihkeä grillikausi, mutta kyllä hänkin vielä kyllästyy:)

    <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Keittiössä on muutenkin jo niin kuuma, ettei uunikaan sitä pahemmaksi tee.

      Löschen
  3. Näyttää hyvältä!

    Ei liity tähän aiheeseen, mutta saako kysyä niistä alumiinisista juomapulloista, jotka teillä on pyöräretkiä varten: säilyykö vesi niissä raikkaana ja hyvänmakuisena ja lämpeneekö se miten nopeasti kuumana päivänä? Minulla on pyörään muovipulloja ja niissä vesi tulee nopeasti pahanmakuiseksi! :(

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meille sanoi täkäläinen Getränkemarktin omistaja, että hän ei IKINÄ itse ostaisi kesäaikaan kivennäisvettä muovipullossa, josta veteen tulee "makua". Noi alumiinipullot saatiin viime vuonna Galapagoksella ja niissä ei maku muutu. En nyt väittäisi, että vesi pysyy kylmänä, mutta ihmeen raikkaana pysyy.

      Löschen
    2. En uskonutkaan, että vesi säilyisi niissäkään kylmänä, mutta kuulostaa siltä, että raskisin ehkä hankkia sellaisen alumiinipullon! :) Kiitos! :) Minulla on uudelleen täytettäviä muovipulloja, joihin otan hanavettä, mutta näillä helteillä vesi tulee niissä todella nopeasti ihan hirveän makuiseksi.

      Löschen
  4. Hauska versio. Saatanpa ottaa kokeilevaan keittiööni.

    AntwortenLöschen