Samstag, 27. Oktober 2018

Borta bra men.....

Joka lastaan rakastaa,  lähettää tämän matkalle. Tämä japanilainen viisaus oli varmaan vanhempieni motto, kun lähettivät/päästivät niin usein matkalle.
Niin moni on kysellyt matkastamme joten laitan tähän viestin, että hyvin meni ja eilen illalla pääsimme kuin ihmeen kautta kotiin asti. Frankfurtin kentän rautatieasemalla oli eilen nimittäin kaaos ja kaikki junat olivat yli tunnin myöhässä ja kun saavuimme sinne, laiturit oli täpötäynnä ihmisiä emmekä voineet kuvitellakaan mahtuvamme mihinkään junaan, mutta sitten tuli juna, joka oli varmaan 1,5 tuntia myöhässä ja jotenkin saimme tungettua itsemme ja laukkumme sinne ja minä sain jopa istumapaikan. Käytävä oli ihan täynnä ihmisiä ja sitten tuli kuulutus, että juna ei voi lähteä, sillä kyseessä oli tosi nopea juna ja turvallisuussyistä se ei saa olla niin täynnä. Onneksi sitten riittävän paljon ihmisiä suostui lähtemään junasta ja pääsimme nopeasti Kölniin. Täällä sitten sama juttu, asemalaituri täpötäynnä ja meillä kamala kiire vaihtaa lähijunaan. Jouduin vielä rullaportaiden ja hissin puutteessa kantamaan matkalaukun ylös tai meinasin joutua, kun sitten kohtelias saksalainen nuorimies nappasi laukkuni ja kantoi sen ylös. Omasta kokemuksesta ja Minna Eväsojan Melkein geisha-kirjan mukaan nimittäin japanilaisen ei tulisi koskaan mieleen auttaa edes raihnaista vanhaa eukkoa kantamaan laukkua.
Finnairin lento saa meiltä täyden kympin, kaikki meni hienosti, hyvä palvelu ja aikamoinen kokemus oli, kun kolmen viikon loman jälkeen sanoimme lentokoneessa, että tämä oli koko matkan paras ruoka. Siis lentokoneessa, jossa emme ole koskaan ennen saaneet hyvää ruokaa. Myös saksalaisystävät söivät kuin hullut suomalaista lohta ja ruisleipää voin kanssa.


Kunhan saan pestyä loput 25 koneellista pyykkiä ja kuvat koneelle, kirjoittelen vähän enemmän nousevan auringon maasta.

14 Kommentare:

 1. ...hemma bäst! Niinhän se kuitenkin aina on. Kotiudu nyt rauhassa, jaksetaan tässä kyllä odotella matkakuulumisia sieltä nousevan auringon maasta.

  AntwortenLöschen
 2. Joo,kaikenlaista sattuu. Olit Japanissa etkä kai tietänyt, että junayhteys Frankfurtin ja Kölnin välillä on ICE:n palon takia häiriintynyt vielä marraskuun puoliväliin asti. Perjantai-iltana on kai muutenkin paljon matkustajia. Esteettömyyttä ei vielä ole toteutettu kaikilla asemilla. Deutsche Bahnilla on tunnetusti Investitionsstau. Tärkeintä ,että jalkasi ei ruvennut vihoittelemaan matkalla ja pääsit kävelemään portaita ylös Kölnissä. Tervetuloa kuitenkin kotimaan kamaralle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tiesimme kyllä siitä ongelmasta, mutta nyt oli jo tieto, että junat kulkee, vain Siegburgin asema ei ollut käytössä. Perjantaina ilmoittivat ongelman syyksi polizeiliche Ermittlungen, ehkä taas itsemurha tms. Kiitos tervetulotoivotuksesta, on kiva olla taas kotona. Eilen palelin ulkona, jopa sekin tuntui kivalta.

   Löschen
 3. Oi miten hyvä tuo sanonta. Laitan sen muistiin. Ja odottelen mielenkiinnolla kokemuksiasi Japanista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olit usein mielessä, kun kävimme samoissa paikoissa joissa tekin.

   Löschen
 4. Teilla on varmasti ollut hieno reissu. Yksi tyokaverini palasi juuri tanaan Japanin matkalta ja oli aivan haltioissaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se aika ihmeellinen maa eikä pelkkä Tokio ole Japani. Tapasin joitakin suomalaisia, jotka olivat vain Tokiossa ja siellä ei näe kuin pienen osan Japanista.

   Löschen
 5. Kiva kuulla kohta lisää Japanista. Kohtahan te tulettekin Suomeen syömään lisää ruisleipää ja lohta. :) Täytyypä kertoa vielä mitä minulle tapahtui viime marraskuussa Frankfurtin lentokentän rautatieasemalla; olin menossa Würzburgiin ja piti mennä portaita alas - liukuportaita tai hissiä ei siinä ollut ja siis liukuportaat rikki. Ystävällinen saksalainen nuorimies otti laukkuni (joka painoi kun olin kuukauden reissussa) ja kantoi sen alas ihan noin vain. Ei Suomessa!

  AntwortenLöschen
 6. Onpas sitä jo odoteltu matkalaisia kotiin ja raporttia tietenkin!

  AntwortenLöschen
 7. Matkakertomusta täälläkin odotellaan. Eikö ne pyykit ole jo puhtaat?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Puhtaat on mutta kun pitäis vielä silittää. :-)

   Löschen