Samstag, 16. Februar 2019

Kun kevät kaunis tuli


Lämmintä riittää, eilen oli lähistöllä ollut jopa +19C. Meillä kukkii edelleen jouluruusut ja lumikellot ja naapuritalon pihassa oli jo paljon krookuksia auki.Kämppäkaveri sai eilen uuden varaosan ja kävelee jo niinkuin ei olis mitään. Hänellä on paljon kokemusta "sauvakävelystä", sillä kun polvi leikattiin viime vuosituhannella, hänellä oli kolme kuukautta kipsi ja sen kanssa matkustettiin Suomeenkin ja kun meillä ei ollut siellä autoa mukana, hän ajoi pyörällä, siis tuon kipsin kanssa. Minä juoksin hänen perässään ylämäessä, jossa oli raskasta polkea yhdellä jalalla ja olin varuilla työntämässä, mutta hienosti selvittiin ja niin selvitään toivottavasti nytkin.10 Kommentare:

 1. Sitkeä sissi tuo sinun kämppäkaverisi. Pikaista toipumista hänelle!

  Kevät on kyllä ihan paras vuodenaika. Melkein tulee ikävä Suomeen. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kevät on kyllä ihana, kun luonto muuttuu niin nopeasti

   Löschen
 2. Paranemista W:lle. Teillä näkyy kevät olevan taas pitkällä. Täällä sulavat lumet ja jään päällä on kerros vettä - siis kaduilla.

  AntwortenLöschen
 3. Pikaista toipumista kämppäkaverille. Teillä kukkii siellä jo niin kauniisti:) Meillä oli täällä jonkinlainen takatalvi, eli sadetta ja viileää,tykkäsin:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sä taidat olla ainoa, joka tykkää sateesta. :-)

   Löschen
 4. Tietääkö joku viisas, miksi Saksassa ei voi olla takatalvea, eikä edes sanaa sille?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olisikohan saksalaiselle sääilmiölle takatalvea sopivampi termi takakolea tai jälkikylmä kun vähän keväämmälle tai melkein kesällä on Schafskälte tai Eisheiligen?

   Löschen
 5. Oijoi. Noihin keleihin on täällä vielä pitkä matka. Toisaalta, kun vielä tämä ensimmäinen kunnon talvi pitkästä aikaa on oikeastaan jännittävän eksoottista, olen nauttinut myös aurinkoisista kevättalven hangista. Valo on kyllä hämmästyttävän voimakasta lumen aikaan.

  Voimia kämppiksille. Molemmille!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. hienohan se Suomen talvi on. Täällä kun se on aina pieni katastrofi jos sataa lunta. Lumihiutale tapasi toisen lumihiutaleen ja sanoi "lähdetkö kanssani Kölniin saamaan aikaan kaaoksen?", johon toinen vastasi "kyllä sä osaat sen yksinkin".

   Löschen