Sonntag, 6. Oktober 2019

Cliffs of Moher, Galway. Burren, Clonmacnoise

Viimeinen yöpymyspaikka oli Ennistymonin pieni kaupunki, sieltä olimme löytäneet kivan asunnon kolmeksi yöksi ja sieltä käsin menimme katsomaan Cliffs of Moher.  Valitettavasti taas oli viikonloppu ja kiva ilma eli oli odotettavissa, että siellä on paljon porukoita ja olisi parasta vältellä Visitor centeriä ja sen parkkipaikkaa, jossa oli markkinatunnelma. Löysimme Liscannorin läheltä yksityisen parkkipaikan, jossa oli tilaa ja päivämaksukin oli vain 3 euroa. Kävelimme sitten yhteensä noin 14 km coastal walk ja ihailimme maisemia.
Alkumatkalla oli vielä vähemmän ihmisiä reitillä, mutta annas olla kun lähestyttiin Visitor centeriä, sieltä tulivat sitten kiusaksemme kaikki jalkavaivaiset, jotka ei viitsi kävellä kuin muutaman sata metriä ja teimmekin aika pian äkkikäännöksen.

Hyvin vaikeaa on saada valokuvaa ilman jotain turistia, tuokin seisoi tuossa niin kauan, että en jaksanut odottaa, että häipyisi. No, pääsi sitten nettiin.
Seuraavana päivänä oli matkan ainoa todellinen sadepäivä ja ajelimme Galwayn kaupunkiin.


Siellä tuli taas Wilden Oskari vastaan, jota moikkasimme jo Dublinissa. Oskarilla oli täällä kaverina toinen Wilde, eestiläinen kirjailija Eduard Vilde.


Burrenin kiviaavikonkin näimme, itse tosin pidän enemmän vihreästä kuin kivistä, mutta pitihän tuo nähdä, onhan se aika ihmeellinen.


Myöhemmin tuli vastaan nuoremmalta kivikaudelta peräisin oleva ihmeellinen hauta (Poulnabrone).


Paluumatkalla Dubliniin poikkesimme vielä Clonmacnoiseen, Irlannin kuuluisimpaan luostariin ja se todella kannatti, siellä on käynyt jopa paavikin, jota varten alueelle on tosin rakennettu meitä vähän häiritsevä "kappeli". Clonmacnoise oli meille yksi Irlannin hienoimpia nähtävyyksiä eli sinne kannattaa ehdottomasti poiketa.6 Kommentare:

 1. Viihtyisän näköinen asunto :) ja noita upeita paikkoja taas, hienoja paikkoja näitte Irlannin-matkalla:)

  AntwortenLöschen
 2. Oijoijoi. Nuo Moherin maisemat ovat kyllä niin upeita! Me emme onneksi törmänneet turistilaumoihin, vaan saimme ihastella ja kuvailla siellä aika rauhassa. Galway näyttää sateessa vähän apealta, mutta niin kai suurin osa paikoista. Joskus käy sään suhteen huono tuuri, mutta kaikkineen reissunne oli kyllä varmasti hieno kokemus. Kiitos kun halusit jakaa sen kanssamme :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viikonloppuna kauniilla ilmalla ei kannattais mennä tuollaisiin paikkoihin, mutta minkäs teet kun oli viikonloppu.

   Löschen
 3. Tuolla Moherin kallioilla en käynytkään, koska sen matkan järjestäminen oli niin hankalaa; kävin sitten Galwayta tuolla Connemarassa vaeltamassa. Upean näköistä teillä on kyllä ollut!

  Wilde ja Vilde keskustelevat myös Tartossa yhden kapakan edessä. Itse asiassa sen nimi on Wilde. https://www.visitestonia.com/fi/veistos-oscar-wilde-ja-eduard-vilde

  AntwortenLöschen