Mittwoch, 29. Januar 2020

Keskiviikon kulttuuri

Valtion taidehallissa Bonnissa on meneillään taiteilija Martin Kippenbergerin  näyttely.


Muna oli yksi Kippenbergerin teemoista, tässä munalapsi.Kippenbergerillä ei ollut estoja jatkaa maailmankuulujen taiteilijoiden töitä, tässä hän on esim. maalannut kuvan Picasson vaimosta viimeisestä Jaquelinestä, kuva kuuluu sarjaan "The Paintings Pablo couldn't paint any more".


Kippenberger oli aika provakatööri ja sai usein sapiskaa kriitikoilta. Tällä nurkassa seisovalla veistoksella hän vastasi kriitikoille. Teoksen nimi on "Martin, ab in die Ecke und schäm dich" eli Martin, nyt nurkkaan häpeämään.


Poikkesimme myös viereiseen Saksan historian museoon, jonka alakerrassa oli näyttely nimeltä Very British. Siellä oli Brexit-countdown meneillään.Kulttuuri kuuluu nyt myös uudesta Bosesta keittiön ikkunalla, juhuu, voin kuunnella vaikkapa Yleä.


5 Kommentare:

 1. Näyttää hauskalta näyttelyltä!
  Teillä on samanlainen Pentikin vaasi kuin minulla!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toi Pentik on todella ikivanha, lahjaksi saatu, kiva muisto

   Löschen
 2. Onko toi Bose kaijutin? Tietokoneella on nykyisin kyllä helppo seurata muiden maiden kulttuurijuttuja ja muitakin tapahtumia, varsinkin kun niin monen Keski-Euroopan maan asioista on jo tullut osa arkea. Kunkin maan pääuutislähteissä kun tunnutaan suorastaan valikoivan mistä varmasti vaijetaan. Sama uutisoinnin tyyli on Ranskassakin. Tietoa ja taustoja täytyy hakea muuta kautta, mutta onneksi se onnistuu.
  Terkkuja toistaiseksi lumisesta ja talvisesta Tampereen kaupungista.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitä, onko Tampereella muka lunta kun ei sitä Turussakaan ole? Nyt täytyy kyllä sanoa, että Tampere on voitolla tässä, jos se on totta, sillä ei meillä ole lumesta tietoakaan.

   Löschen
  2. joo, on Bose Home Speaker 500, loistava laatu. On kätevä, ettei tarvi aina kuljettaa puhelinta tai ipadia tms sellaista keittiöön.

   Löschen