Samstag, 21. März 2020

Lauantain koronakävely

Viime päivien motto on kaikkialla STAY AT HOME, mutta ulkoilla kyllä saa, jos pitää huolen välimatkasta muihin ihmisiin ja liikkuu jossain, missä ei ole ihmismassoja ja liikkuu korkeintaan kaksin tai oman perheen kanssa. Tämä Saksan liittotasavalta koostuu 16 osavaltiosta, jotka hyvin usein saavat itse päättää, esim. koulusysteemi on joka osavaltiossa erilainen, täysin mieletön systeemi mielestäni. Samoin nämä koronaongelmat hoidetaan joka puolella eri tavalla ja kun meillä oli jo ravintolat kiinni, olisimme voineet ajella 20km Rheinland-Pfalzin osavaltioon syömään ravintolaan. Tällä hetkellä on Baijerissa ankarimmat määräykset, pidän Baijeria normaalista aivan liian konservatiivisena, mutta tässä asiassa ne ovat kerrankin oikeassa.
Meille se koronapakopaikka oli tänään Erft-joella. Erft on noin 100km pitkä Reinin sivujoki ja vain reilu 10km meiltä.En ole koskaan elämässäni nähnyt niin paljon valkovuokkoja samassa paikassa, vahinko, ettei kännykuva anna siitä oikeaa kuvaa.


Linnojahan Reininmaalla löytyy enemmän kuin missään muualla, tuollakin pilkottaa yksi sellainen.


Schloss Lörsfeld on tunnettu hyvästä ravintolastaan, joka on nyt tunnetuista syistä suljettu.Tekipä hyvää patikoida noissa maisemissa :-)

7 Kommentare:

 1. Kaunista. Täälläkin on nyt niin kauniit säät, että ulos on näin vapaapäivien iloksi päästävä. Eilen kierrettiin Kukulin kierros Ruotsinpyhtäällä ja tänään ajattelin kävellä Kyminlinnalle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ulkoilu tekee kyllä niin hyvää, oikein tietoisesti hengitän sitä raitista koronavapaata ilmaa.

   Löschen
 2. Usein olen nyt miettinyt, että onneksi on kevät! Nytkin aurinko paistaa ja oravat ja linnut ovat tohkeissaan pesiä kunnostaessaan. Sitä seuratessa minuun on iskenyt siivousvimma. Tänä aamuna ovat vuorossa olleet keittion ylätasot, ja kunhan ilma hieman lämpenee, ikkunat saavat kunnon pesun!!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sanos muuta! Jos nyt olisi marraskuu, niin gute Nacht!

   Löschen
 3. Onpa upean näköistä. Täällähän on tosi kovat rajoitukset,ja kaikki paitsi ruokakaupat ,drugstoret ja apteekit kiinni, ja ulkonaliikkumiskielto, muutamin poikkeuksin. Mutta koska ulkona liikkumisesta ilman pätevää syytä ei toistaiseksi rangaista, ihmiset ottavat jonkun verran vapauksia, ja itsekin menin tänään Tel Avivin keskustaan bussilla, mutta bussissa oli vain 4-5 henkeä, ja sitä vaadittua 2 metrin etäisyyttä muista oli helppo toteuttaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tiedä, mitä ne tänään päättävät, mutta nyt saa kahden kesken kulkea ulkona ja me emme mene kaupungin viheralueille vaan kauemmaksi metsään/maalle.

   Löschen
 4. Kaunista! Täällä ei vielä valko- eikä sinivuokot kuki, leskenlehtiä näkyy ja mulla takapihalla krookuksia.
  Pakko käydä joka päivä kävelyllä, sillä muuten pää halkeaa. Nettikokouksia ja opetusta on toki päivittäin, mutta tuo virtuaalinen tapaaminen ei korvaa IRL.

  AntwortenLöschen