Sonntag, 8. November 2020

Korona ja luonto

Olen lapsuudessani pitänyt luontoa itsestään selvänä asiana, josta ei sen enempää tarvinnut puhua. Suomessa oli kaikkialla puhdasta luontoa (jos ei nyt muistella sitä kaunista kotitaloni lähellä olevaa pientä järveä, johon paikkakunnan tapettitehdas laski estottomasti kaikki likavetensä ja myrkkynsä). Kun sitten muutin Keski-Eurooppaan, aloin jo vähän enemmän tajuta, mikä rikkaus luonto Suomessa onkaan, ei se olekaan kaikkialla itsestään selvää. Eilen olimme ystäväpariskunnan kanssa patikoimassa Eifelin kukkuloilla noin tunnin matkan päästä kotoa ja totesimme, että korona-aikaan luontoa imee entistä enemmän itseensä. Miten ihanaa oli patikoida reilut kolme tuntia puhtaassa ilmassa ja nauttia maisemista. Meille on tullut tavaksi, että jompikumpi pariskunta etsii sopivan reitin, ottaa jotain pientä purtavaa mukaan ja tarjoaa sitten illalla kotona jotain ruokaa. Eilen oli meidän vuoro ja valitsimme Himmel & Ääd (taivas ja maa) nimisen 11 km lenkin. Aamulla paistoin piknikkiä varten nopeasti italialaisia salamimuffinsseja ja ai että ne oli hyviä. Paistoin ne noissa paperivuoissa ja ne oli helppo kuljettaa. Ei ollut viimeinen kerta kun niitä tein.


Nyt on taas keuhkot puhdistettu.

8 Kommentare:

 1. Mulle riittää jo näiden seesteisen kauniiden maisemakuvien katselu, ja tulee jotenkin tyyni olo. <3

  Ja ihan sama juttu, että tajusin oppia arvostamaan Suomen luontoa todella vasta Intiassa asuessani. Ei tarvinne lisäselityksiä. ;-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä kun ollaan sen verran koronaisessa ympäristössä, niin on kiva liikkua jossain kaukana missä tule heti kahdeksan koronavilkusta äppiin.

   Löschen
 2. Upeaa luontoa teillä. Mulla on tässä ihan vieressä puisto, mutta ei se ole sillä tavalla luontoa, ja kunnon luontoa varten tarvitsen jo pitkän bussimatkan tai autokyydin, ja luonto Helsingissä on ehkä se mitä eniten kaipaan täällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sen uskon, että siellä teillä kaipaa vielä enemmän vihreää luontoa.

   Löschen
 3. Onpa kivan näköistä maastoa kävelyyn! Täälläkin pitää olla oma auto, jotta pääsis patikoimaan, busseilla on hankalaa ja korona-aikana en halua käyttää busseja. Tänään haravoin tuota takapihaa, joten nautin kauniista ulkoilmasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mäkin innostuin tänään haravoimaan, kun nurmikko on jatkuvasti täynnä naapurin kirsikkapuun ja kivihedelmäpuun lehtiä.

   Löschen
 4. Teillä aina lehmiä laitumella...Suomessa se ei enää ole itsestäänselvyys.

  ♥♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maaseudulla lehmiä ja lampaita tai lampaita täällä puistoissakin usein.

   Löschen