Freitag, 13. November 2020

Yksi sentään normaali

Keskiviikkona 11.11.2020 oli Martin päivä, jolloin lapset kulkevat itsetehtyjen paperilyhtyjen kanssa talosta taloon ja laulavat Pyhästä Martista, joka leikkasi takkinsa kahtia ja antoi toisen puoliskon kerjäläiselle. Unohdan usein ostaa karkkeja, mutta tänä vuonna niitä ei tarvittukaan, sillä vanhemmat pitivät huolen, että lapset eivät saa liikkua koronan takia. Yhden naapurin etupihalle oli laitettu lasten lyhdyt pensasten sekaan, jotenkin säälitti.


Yhtään ei säälittänyt, että samana päivänä alkoi virallinen karnevaalisesonki, joka päättyy laskiaisen jälkeisenä tuhkakeskiviikkona. Normaalisti vanhakaupunki on kello 11:11 täynnä juhlivia porukoita, mutta nyt oli kokoontuminen kielletty ja kaupoista ei saanut ostaa alkoholia. Ihmeen hyvin kaikki hyväksyivät määräykset. Jos paikalla olisi ollut noin paljon ihmisiä kuin normaalisti on, olisi varmaan tullut hieno tulos tartunnoista.

kuva KSTA/Daniela Decker

Yksi asia sentään ei ole muuttunut, se on jouluruusuni, joka on alkanut avata nuppujaan.


6 Kommentare:

  1. Hyvä että ihmiset tajuavat että ei voi juhlia ym.mutta ei varmaankaan helppoa lapsille kun eivät pääse keräämään karkkeja.Kauniisti kukkii jouluruususi🌺

    AntwortenLöschen
  2. Mieki ostin jouluruusun, vaikka yksi on jo tuolla maassa.

    AntwortenLöschen
  3. Voi miten kaunis jouluruusu! Vaatimattomuudessaan kaunis.

    Niin monessa maassa on ollut joulun aikaan isoja karnevaaleja, musikkitapahtumia, joulutoreja ja joulun avauksia. Suomessa joulu on kaikkein sisäänlämpiävin juhla, joten me emme menetä muuta kuin ehkä vähän sukulaisten tapaamisia.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä sen verran pahempi tilanne, että suositellaan välttämään sukulaisryhmiäkin ja me esimerkiksi tapaamme korkeintaan kaksi henkilöä kerrallaan ja istutaan kotonakin mahdollisimman kaukana vieraista, samassa pöydässä toki mutta usein laitamme vielä lisälevyn.

      Löschen