Freitag, 2. April 2021

Kesä kävi ja pääsiäinen tuli

Meillä oli muutamana päivänä oikein kaunis kesäsää, mutta pääsiäispyhinä on taas ihan normaali kevät. Ehdin jo huolestua, että ihana valkoinen kärhöni olisi joutunut kylmän talven uhriksi, mutta muutama kuuma päivä työnsi sen ulos maasta eli se elää! Kuvassa oleva naapurin kirsikkapuu tosin menetti henkensä, se oli niin huonossa kunnossa, että oli pakko kaataa, tosi harmi, sillä se oli kaunis ja kirsikat oli todella hyviä.
Muuten luonto kukkii ja on kiva nähdä miten maasta pukkaa kasveja, joita olen sinne syksyllä pistellyt, en enää edes muista mitä kaikkea siellä on.

kevät 2021

Yrttitarhaani olen myös alkanut kunnostamaan, joitakin kasveja on itämässä ja on ihana tunne, kun yhtäkkiä esiin pistää pienokainen.  Sain ystävältäni sinisalvian ja hassun näköisen talvitomaatin siemeniä. Näitä oravannahkakauppoja on tässä tehty muunkin laisia, Leena Lumi lähetti kiitokseksi saamistaan värillisen jouluruusun juurakoista Pirkko Soinisen kirjan Valosta rakentuvat huoneet.

Tiistain sauvakävelyllä tuli jo vähän pääsiäisen tuntua, sillä lammaspaimen oli tullut laumansa kanssa leikkaamaan ruohoa.

Sarjassamme "Pidämme yhteyttä yksin asuviin ihmisiin korona-aikaan" kutsuimme Allumiehen entisen 80v pomon syömään nieriää parsan kanssa ja siitä tulikin oikein kiva ilta. Axel on saanut kaksi Biontechiä, joten hänen pitäis olla "clean" ja hän oli todella liikuttunut kutsusta. Palkinnoksi sain ihanan kukkakimpun, piti ottaa oikein kuva, kun aurinko paistoi  niin hienosti pöydälle.

Hyvää pääsiäistä ✌✌✌

8 Kommentare:

 1. Hyvää pääsiäistä Allulaan! Katsoinkin muutama päivä sitten joltain uutiskanavalta Saksan säätiedotusta, että teillä oli siellä tosi kesäiset lämpötilat. Vähän kateeksi kävi. :-D

  AntwortenLöschen
 2. Oih, kaipaan alppien lammaspaimenia♥ Kärhöt ovat yllättävän sitkeitä. Meidänkin alppikärhöistä osa on jo pienellä nupuilla, vaikka toisaalla on luntakin vielä runsaasti.

  Olisipa Suomessakin tuollainen teema kutsua joku ei ihan läheinen kotiinsa syömään. Nieriä ja parsa olisivat maistuneet minullekin!

  Pääsiäistä♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. lampaissa on sitä jotain, idylliä jotenkin, rakastan nähdä niitä laumoja tuolla kaupungin metsässä

   Löschen
 3. Hyvää pääsiäistä! Lähden tässä seuraavaksi hangelle kävelemään tai otan lumikengät jalkaan, jos alkaa upottaa järven takana. Aurinko paistaa ja lunta riittää! Terveisiä sinne! Muistan aina sen kivan pääsiäisen Elsassissa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. lumikenkäily on parasta, olispa kiva päästä vielä joskus tässä elämässä

   Löschen
 4. Hyvää pääsiäistä Allu. Ja kauniita kukkia teillä puutarhassa sekä pöydällä maljakossa.Täällä oli yhden päivän takatalvi perjantaina, ja se oli sitten vika ennen seuraavaa talvea, ja jäin haikeana kaipaamaan viieämpää tai kylmää säätä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä täällä nyt kukkii vaikka mikä, kaunein vuodenaika

   Löschen